Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Speksailuongelmaiset - tukikerho

(551 posts)

 1. Hei vaan

  Tiiätte kyllä kaikki ilmiön, jota foorumillamme kutsutaan speksaukseksi. Muualla sitä kutsutaan shoppailuksi, ostamiseksi ja sen semmosiksi. En ois koskaan uskonu tätä, koska oon oikeastaan aina ollu köyhä.

  Joo, mulla on speksausongelma. Ostan liikaa roinaa varastoon, eikä se oikeastaan oo auttanu että oon tyhjentäny varastoa. Monilla täällä se varmaan on auttanu, mut se oikeastaan vaa pahentaa asiaa. On täällä nähty monenlaisia ratkaisuja ja avunhuutoja asiasta, V&K Turku ja Annetaan -topsut ja ties mitä, tai jopa MYYDÄÄN KAIKKI -otsakkeella varustettuja lankoja. It's not the answer.

  Pahinta täs koko hommassa on oikeastaan tää pienten itemien speksaus - stemmejä, polkimia, sisureita, tankoja, grippejä, tankonauhaa. Sitä tulee mietittyä päässään et "hei, ei tää oo ku 30 euroa, ei tää oo paha". Kahen viikon päästä onki menny 150 euroa ja pitäs vielä elää loppukuukausi, ja ehkä vähä matkustaaki. Tiiän että tekin tiiätte tän. Voin tunnustaa että sain tässä kuussa iha himopalkan (1000 euroa!!), siitä on kaks viikkoa aikaa, ja nyt on tilillä 60 euroa. Oon ostanu stemmejä, grippejä, polkimia, ketjuja, pesuaineita ja ties mitä. No okei, ostin yhet kengät ja lainasin tyttöystävälle rahaa. Mut silti.

  Kuukaus jouluun, pitäs ostaa joululahjoi ja matkustaa ja säästää. Mites siellä?

  nii ja älkää ees mainitko et veronpalautukset on tulossa - tsiisus mitä pelkotiloja seki herättää.

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 20:45, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. yks juttu minkä oon kans huomannu on se että luo itelleen tarpeita koko ajan ja sitä kautta oikeuttaa ostoksia. scumbag brain.

  toinen on se et lukee myynti-ilmoja HUVIKSEEN. what mind?

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 20:45, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. Npertj
  Npertj
  Profiili

  hanki rahaa lisää jostai mies eläkä harmittele
  oon tienannu viimeset kaks kuukautta parhaiten mitä ikinä eikä raha jää talteen vaikka sitä ei pyöräkamoihin laittaiskaan, tosin nyt on ollu vanhaa velkaa tms makseltavana
  mutta mulla ei oo ongelmaa niinku ei alkoholistillakaan ole
  siinä mielessä oot paremmalla tolalla

  säästäminen on vaarallista koska kun vihdoin pääsee tekemään ostoksen, se tuntuu niin hyvältä että koukkuun jää varmasti

  vakiovänkääjä
  Lähetetty 20:48, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. madutin
  madutin
  Profiili

  Vahva taipumus tähän. Ittellä se isoin sudenkuoppa on se, kun jotain kallista mitä saattasin ehkä joskus kuvitella tarvitsevani myydään mehevällä alennuksella - kas, tonnin maantiepyörä viidelläsataa, OSTA HETI, oho, tori.fi:ssä 85mm f/1.2L II -objektiivi vaan tonni kakssataa kun uutena kaupasta se ois kakstonnia, KYLLÄ KIITOS, ai wiggleltä Mash-kompliitti melkeen samaan hintaan kun pelkkä runko yleensä - no on mulla jo yks fiksipyörä mutta SAAHAN SEN MYYTYÄ

  Mutta öö, ongelman tiedostaminen on varmaan hyvä ensiaskel sen selättämiseen ja onnistuin esim. olemaan ostamatta sen normaalisti lähemmäs kolmetonnia maksavan Nikon Df:n kun se oli Rajalan tarjouksessa tonni viissataa, eli parempaan päin menossa?

  Lähetetty 20:52, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. GAS on oikeesti mulla ongelma.
  Onko se sit kamerakamaa (onneks siitä oon vähän päässy eroon), fillariosaa, musiikkiin liittyvää tai ihan mitä vaan.
  Kerran kun se saa päähän että "tätä mä tarviin" on siitä tunteesta helvetin vaikea päästä eroon. Saako ostoksilla oikeesti hyötyä harrastukseen, toiminnallisuutta tai tehokkuutta? Useasti on vastaus: ei helvetissä. Tuottaako se silti hyvän mielen? Joo.
  Välillä sitä harrasteissaan miettii harrastaako shoppailua vai oikeesti sitä itseään? Ainakin musaroinassa se on enemmän ja vähemmän välineitä. Kitaroita on vehdattu ja vahvistimia kierrätetty. Viistoistakesäisenä sain ekan skeban. Osaanks mä vieläkään soittaa mitenkään kehuttavasti? En. Tai konemusajuttujen tuottaminen on ollut kymmenisen vuotta harrasteena ja mitä tuloksena? Ei yhtään valmista biisiä. Kameroissa oon onneks siirtyny melko seesteiseen tilaan kaluston kanssa, vielä kun sais itsestään aikaan motivaatiota kuvaamiseen. Mites kiipeilyroina? Joo-o. Boulderoimassa käyn sisällä, ulkona viime kesänä köyden jatkona max kymmenisen kertaa. Edellisen kesä aikalailla sama. Miks helvetissä sit löytyy kuuskytämetrii köyttä, padi, jatkoja, kahdet valjaat, kolmet kengät ja kaikkee mahdollista...

  Pyörät siinä jännä et vaik spekaaminen on helvetin kivaa, on ajaminen vielä mukavampaa. Mut ei se GASiä silti poista tai vähennä.

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 21:16, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. mannine
  mannine
  Profiili

  Joo ei kyl helpota, hifiä alkaa olemaan taas tota juu, että, juu

  Natural Born Käppä
  Lähetetty 21:24, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Mulla on excel taulukko jossa on fillarihommia koskevat ostot ja myynnit. Kamoille kuten kiekot, rungot, jne jotka tulee ja menee, on ostohintasarake ja myyntihintasarake. Kamoille, joita ostan kuten sisurit, ulkokumit, työkalut yms kuluva osa on pelkkä ostohintasarake. Taulukosta näen kuluneen balanssin, sekä tarvikkeisiin kuluneen summan. Tämä auttaa hahmottamaan rahanmenoa ja järkeistämään speksausta. Toki ostan impulsiivisestikin etenkin jos halvalla saa, mutta tällöin jatkomyynti ei juuri tuota tappioita joten who cares.

  Lähetetty 21:34, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. Saatat olla insinööri.

  Tai sit autisti.

  Btw, mulla ei oo ongelmaa.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 21:35, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. mannine
  mannine
  Profiili

  mä nään sen paypalista. uskaltaiskoha sen vanhan postauksen vielä kaivaa

  (not so) good tymes

  Natural Born Käppä
  Lähetetty 21:38, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. accro
  accro
  Profiili

  Mä oon omaksunut länsimaisen kulutuskäyttäytymisen ytimen: ahdistun, jos tilille näyttää jäävän ylimääräistä rahaa ja tuhlaan sen heti.

  1. (slang) hooked: addicted, unable to resist
  Lähetetty 21:39, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. Olen Grobian, hei. Ja olen pyöränosaostoholisti.

  Tunnistan tuon aloituksen tilanteen aivan liian hyvin. Nytkin on tulossa talvi. Tarvitseehan sitä kesäksi pyörää laittaa ja talvi on hyvä aika, uutta osaa. Uudet kiekot nyt ainakin. Ainahan niitä. Ja no, kannattimia, kyllä niitä pitää olla.

  Tosin, kyllähän homma on niin, että jos rahaa ei heti käytä kun sitä saa, sitä alkaa kerääntyä. Ja se ei käy.
  Ja sekin että jos ei tähän hommaan, niin johonkin muuhun turhaan se sitten menee. Aiemmin levyihin ja soittokamoihin, nykyisin tähän. Välillä käyn matkoilla; silloin jää speksaus, kun no, ei ole enää rahaa.

  hemmetin hemmetti - 13:53, 20.11.2017  » 
  Oispa aikaa ja rahaa ja sopiva fillari ja kovempi kunto.
  Lähetetty 21:50, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. DinWeazel
  DinWeazel
  Profiili

  ^^^^^ oiskohan nyt oikeemäärä hattuja :D ei saakeli mä putosin ton excelin takia....

  Mä saan joka kuukaus kyllä "sijoitettua" rahani johonkin mukavaan. Aina sijoitukset ei kannata ja välillä saa myytyä ostohintaan eteenpäin. Tähän kategoriaan menee siis: Pyöräily- aina persnetto, Musakama- Jotain yleensä jää käteen myynnin jälkeen, Auton osat yms tuuninki - Paha persnetto, Huonekalut ja design - massikeisari aina hetken aikaa.

  Lähetetty 21:58, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. accro - 20:39, 25.11.2014  » 
  Mä oon omaksunut länsimaisen kulutuskäyttäytymisen ytimen: ahdistun, jos tilille näyttää jäävän ylimääräistä rahaa ja tuhlaan sen heti.

  Yritän säästää.
  Ja onnistun siinä. Mut sit pistän säästöt kiertoon kun ahdistaa raha.

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 22:11, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Odie - 20:35, 25.11.2014  » 
  mulla ei oo onglemaa.

  Sama.
  Itselle auttaa kun "jokin asia" kaihertaa jossain pyörässä jota "pitäis päivittää", että käyn ajamassa ja totean että saatans, ei siinä ollutkaan vikaa.

  6 pyörän ylläpidossa on ihan tarpeeksi, että hankkisi varastoon asioita joille ei käyttöä. Yllättäen laatikot ovat täynnä kulutuskampetta ja hylkyosia, jotka vois melkein antaa pois, niinkuin tankoja ja sen sellaisia.

  Lähetetty 22:15, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. da3bal
  da3bal
  Profiili

  Feltin TK2sen kohalla viilailen grammoja, joten käytän Exceliä osien listaukseen ja siinä painojen lisäksi listasin kompontenttien hintoja ilman postikuluja niin saan hahmotettua koko fillarin arvon ja g/€-suhteen että onko joissaki hankinnoissa ollu järkeä.

  Pompinon osalistassakin on hintoja, kun halusin verrata tuliko halvemmaksi kasata osista kuin 600e kompliitti. Tähän mennessä ajokuntoon saattamisessa on mennyt 585e. En kärsi turhista hankinnoista, kun päivitän osan niin vanha menee myyntiin samantien. Stemmejä tosin saa olla kaikenmittasia.

  Mulla tulvii vaan dyykkayspyöristä purettua noname- tai entry level -krääsää, kun harrastelen noita DIY-projekteja. Onneksi ne käppäosat on harrastetallissa eikä kotona jaloissa pyörimässä.

  Lähetetty 22:16, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Tunnustaudun insinööriksi. Jotenkin perustellumpaa toi meininki kun on selvillä rahanmenosta. Taulukko paljastaa mulla sen, mitä oon epäillytkin.. Kannattaa ostaa käytettyä, niin ei tee niin paljoa tappiota.

  Lähetetty 22:19, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. Koivulan dynamo
  Koivulan dynamo
  Profiili

  hankkikaa pari tuholaista, niin ei ole hoitomaksujen/toppahaalarispeksausten tms. jälkeen mitään ylimääräistä rahaa

  Rintaan pistää, sukat haisee enkä tykkää Jan Heinestä
  Lähetetty 23:07, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. miglos
  miglos
  Profiili

  Pakkohan se o ostaa kun halvalla saa.

  hustlers game.
  Lähetetty 23:09, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. wehola
  wehola
  Profiili

  Koivulan dynamo - 22:07, 25.11.2014  » 
  hankkikaa pari tuholaista, niin ei ole hoitomaksujen/toppahaalarispeksausten tms. jälkeen mitään ylimääräistä rahaa

  Tämä. Kolmesta puhumattakaan. Asuntolaina. Muut lainat. Harrastukset. Vakuutukset. Elämä. Lottovoitto ois kiva.
  Edit: ai niin... ei oo rahaa lotota.

  "Vänkääjät vänkää oli ne vuoden ollu tai alusta asti"
  -e@e
  Lähetetty 23:57, 25.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. mannine
  mannine
  Profiili

  Get the Video Widget

  Natural Born Käppä
  Lähetetty 0:24, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. peltsip
  peltsip
  Profiili

  itellä onneks mielestäni pieni ongelma rahallisesti mutta vähän herätti kaivaa nurkkia ja löytää 5x skeneketjuja, 3x kapeampia versioita, 2 paria ellipsekokoisia laakereita ja 2 paria novatekkiin meneviä laakereita. taino noi ketjut voi vielä selittää koska niitä menee pari vuoteen mutta että sitten jokusen kymmenen vuoden laakerit nurkissa kun "joskus niitä sit kuitenkin tarttee".

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 0:37, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  Ei kai ostelun lähteminen käsistä oo sama asia ku speksaus? Speksaus on mun käsittääkseni sitä, kun on rakentamassa tai päivittämässä fillaria, vertailee eri osia ja ettii niistä samalla parhaita hintoja. Speksaus alkaa olla ongelma, kun siihen kuluu niin paljon aikaa, että sen ajan vois olla ajamassa (nauttimassa, ni ei tarviis speksata) tai töissä (tienaamassa, ni ei tarviis ku ostaa hyvä osa ja olis rahaa maksaa se yskimättä).

  Jos ostelee jotain tarpeetonta "koska voi tarvita ja on halpa", on vaan hamsteri.

  Voin toki olla väärässäkin.

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 0:42, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. Lumikko - 23:42, 25.11.2014  » 
  Ei kai ostelun lähteminen käsistä oo sama asia ku speksaus? Speksaus on mun käsittääkseni sitä, kun on rakentamassa tai päivittämässä fillaria, vertailee eri osia ja ettii niistä samalla parhaita hintoja. Speksaus alkaa olla ongelma, kun siihen kuluu niin paljon aikaa, että sen ajan vois olla ajamassa (nauttimassa, ni ei tarviis speksata) tai töissä (tienaamassa, ni ei tarviis ku ostaa hyvä osa ja olis rahaa maksaa se yskimättä).
  Jos ostelee jotain tarpeetonta "koska voi tarvita ja on halpa", on vaan hamsteri.
  Voin toki olla väärässäkin.

  oot varmaan oikeilla raiteilla. mut näkisin nää kaks asiaa kuitenki sellases yhteydes et ostaa varmuuden vuoks, tai tulevia projekteja varten, tai tarpeettomia päivityksiä (esim uus stemi). ainakin mulla on just tää et tulevia projekteja varten, eri setuppeja varten haalin roinaa. ja mukamas "päivitän" osia.

  mut npertj lol
  opintotuki ja tulorajat tai en tiiä

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 0:55, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Tuleehan sitä speksailtua. Varsinkin jos ei ehdi ajaa. Yleensä päädyn pitkällisen speksaamisen lopuksi siihen, etten tämäkään oikein mitään merkittävää elämääni toisi, nykyset ajaa asiansa. Aika huono oon kuluttamaan tuotteisiin. Aikaa kyllä kuluu. Tän syksyn suuri investointi oli uusi pikkupumppu, muuten koko vuonna lähinnä tylsää kulutusosaa pakon edessä. Nyt pitäis kai uutta vannetta, kun vanha vaikuttaisi räjähtävän kohta.

  Lähetetty 0:59, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. ziGo
  ziGo
  Profiili

  Se, että opintotuet loppu jo aikapäiviä sitten ja nyt pitäs elää pelkillä sijaisuuksilla (joita ei tule), ja samalla speksata talvipyörää ja uutta kesäpyörää, sekä rahoittaa jotenki vinyylien ostoa, on vittumainen yhtälö. Ei toimi.

  Lähetetty 1:10, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: