Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Suunnitteilla oleva fillariliike kaipaisi vähän apuanne!

(102 posts)

 1. Moi kaikki!

  Ihan ensinnäkin pahoittelut, jos tämä olisi kuulunut ennemmin "yritykset tiedottaa" -osioon? Ei nimittäin olla oikeastaan vielä yritys, mutta aika piakkoin tämän niminen yrityskin saattaa olla olemassa. Ylläpito voinee siirtää, jos katsoo aiheelliseksi?

  Olemme siis hyvän ystäväni kanssa varsin lähellä fillariliikkeen perustamista, jollaista ei vielä ihan samalla konseptilla ole ainakaan itselle tullut vastaan. Lähtökohtana kaikelle vahva yhteisöllisyys (sori teille, jotka inhoatte tämän viljelyä nykyään vähän joka paikassa!) ja teemoja erityisesti DIY, kierrätys, turismi, pyörämatkailu ja kaupunkipyöräily. Muotona verkkokaupan ja tavallisen liiketilan kombinaatio, pyrkien tietysti yhdistämään molemmista ne parhaat puolet! :) Tarkempaa tietoa esim. edustuksista yms. tulossa myöhemmin, kunhan pääsemme niin pitkälle...

  Tähän asti tätä juttua on puuhailtu pitkälti ihan "harrastuspohjalta", mikä itsestä on tuntunut oikealta, millaisia asioita itse odottaisi siltä "täydelliseltä fillariliikkeeltä" ja tukeuduttu sen perusoletuksen varaan, että vastaavilla mieltymyksillä varustettua porukkaa kyllä löytyy tästäkin maasta riittävästi jopa liiketoiminnan harjoittamista ajatellen... Toisaalta yksi keskeisimmistä tavoitteistamme on myös ollut fillariliike, joka olisi jatkuvassa dialogissa asiakkaidensa kanssa ja avoin muutokselle, ei siis mikään valmis paketti.

  Se mitä nyt pyytäisimme teiltä, olisi pieni sparraus - rohkaisua/tyrmäystä - ollaanko edes oikealla suunnalla omine oletuksinemme? Voisikohan tämä todella toimia? Voisiko tässä olla liiketoiminnallisia edyllytyksiä?

  Tätä tarkoitusta palvelemaan teimme pienen kyselyn:
  https://docs.google.com/forms/d/1L8jckYPtd3s-HFchLBPjg9cYAHCRWbDPaf74BhtrPtg/viewform

  Teidän tehtävänne olisi siis vain vastata kyselyyn ja meidän tehdä johtopäätöksemme sen tuloksista. Kyselyn täyttämiseen menee viitisen minuuttia ja kaikki vastaukset käsitellään täysin anonyymeinä.

  Apunne olisi meille äärettömän arvokasta. Varsinkin kun tiedämme, että tältä forumilta jos jostain pitäisi löytyä sitä asialle intohimoisesti omistautunutta porukkaa... Vastaamalla voit tietysti päästä myös vaikuttamaan siihen, millaisia palveluita tulisimme mahdollisesti tulevaisuudessa tarjoamaan!

  Vaikka yrityksen lopullinen nimikään ei vielä ole ihan kiveen hakattu asia (tämä toiminut projektin työnimenä alusta saakka), meillä on kuitenkin jo väliaikaiset nettisivut täällä: http://www.weeloov.info

  Myös tähän saa toki kaikkea kommentoida ja pyrin vastailemaan kaikkiin kysymyksiin täällä tai privatisti yv:nä / oman saittimme kautta.

  Nöyrimmät kiitokset,

  Henri / WeeLoo'v

  Love deeper. Go underground. ♥
  Lähetetty 4:08, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. täydellinen fillariliike ois oman kodin vieressä, myis hyllystä suoraa ulkomaisen nettikaupan hinnoilla ja tavaraa ois aina hyllyssä mitä ikinä sitä keksiskin, onnistuuks?


  elämä kuin jalkasieni kosteassa saappaassa
  yksivaihde mvsta rvvtv cvlt 1%
  Lähetetty 9:36, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. Juissi
  Juissi
  Profiili

  Ihan fiksuja kysymyksiä. Eipä vastaaminen eettistäkään ongelmaa aiheuttanut, koskapa ei noilla hommilla näin pienessä maassa/kaupungissa rikastumaan pääse, eli en kokenut auttaneeni kapitalistisikaa ilmaiseksi.

  ...että sikäli.
  Lähetetty 9:37, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. Joku Velobia/Pyörätohtori-kombo Vantaalla olis kiva.

  Ai niin, sitähän kokeiltiin jo. :(

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 9:44, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Itse kuten varmaan moni muukin täällä tekee selvitystyön itsenäisesti ja tilaa tuotteet mahdollisimman halvalla. Eli halpa hinta ja hyvä valikoima olisi se, mikä omia ostoksiani siirtäisi suomeen. Asiakaspalvelu ka asennustyöt yms ovat osaavalle toissijaisia. Valitettavasti nykyisellään nettikaupat tarjoavat edullisimmat hinnat ja kaupat yhteensä hyvän valikoiman. Tilaaminen on helppoa. Suomalaiset nettikaupat eivät tässä voi rajattomasti kilpailla, sillä euroopastakin kama tuntuu tulevan nopeasti. Keskeinen sijainti hyvällä valikoimalla voisi omia ostoksiani tuoda paikalliseen. Vastasin myös kyselyyn.

  Lähetetty 9:46, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. Juissi - 9:37, 17.9.2014  » 
  Ihan fiksuja kysymyksiä. Eipä vastaaminen eettistäkään ongelmaa aiheuttanut, koskapa ei noilla hommilla näin pienessä maassa/kaupungissa rikastumaan pääse, eli en kokenut auttaneeni kapitalistisikaa ilmaiseksi.

  Sama vaiva. Mieluusti aloittelevia lafkoja auttaa.

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 9:56, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. Erik
  Erik
  Profiili

  Sparraan.

  Te listaatte tuossa vähän kaikenlaista. On nettikauppaa, yhteisöllisyyttä, tapahtumia, yhdessäoloa, tekemistä, apua. Minkä osa-alueen polkupyöräbisneksestä te pyritte tekemään paremmin kuin kukaan muu tämän hetken toimija? Mikä on teidän mielestä se paras toimija, kenen suorityskyvyn tulette ylittämään?

  Kiinnostaa siis tietää teidän toiminnan kivijalka. Mistä te aloitatte ja miten te laajennatte sitten noihin kaikkiin lueteltuihin juttuihin.

  En edes ymmärrä miksi hukkaatte aikaa tässä threadissa!
  Lähetetty 10:04, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. Minikmii
  Minikmii
  Profiili

  Jee!

  Lähetetty 10:04, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. netspider
  netspider
  Profiili

  Eikös Hesalan mäki ole täynnä jo hyviä lbsiä? Tulkaa pistämään liike Jyväskylään. Täällä on paljon opiskelijoita ja hyvä pyöräkulttuuri mutta surkeat liikkeet.

  Kun ajat, aja!
  Lähetetty 10:06, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. peltsip
  peltsip
  Profiili

  netspider - 10:06, 17.9.2014  » 
  Eikös Hesalan mäki ole täynnä jo hyviä lbsiä? Tulkaa pistämään liike Jyväskylään. Täällä on paljon opiskelijoita ja hyvä pyöräkulttuuri mutta surkeat liikkeet.

  opiskelijat ovat halukkaita maksamaan pyörähuollosta jotain 2 euron ja 20 euron väliltä koska jypsin parin euron pyöräilynedistyshuoltotapahtumassa on aina varmaan satoja tyyppejä jonossa jo vähän ennen hulabaloon alkua ja pyöräliikkeisiin jonoa ei kyllä taida opiskelijoiden puolelta olla pätkääkään...

  taitaa helsinki olla ainut paikka missä on edes jonkinlaiset hengissäpysymisen edellytykset uusille toimijoille.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 10:09, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. mannine
  mannine
  Profiili

  Täällä ei pysy pystyssä ku prisma

  Natural Born Käppä
  Lähetetty 10:11, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  juuh onnea vaan ja hatunnosto rohkeudesta kysyä yv:llä what mind

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 10:13, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. mustAfa
  mustAfa
  Profiili

  Erik - 10:04, 17.9.2014  » 

  Kiinnostaa siis tietää teidän toiminnan kivijalka. Mistä te aloitatte ja miten te laajennatte sitten noihin kaikkiin lueteltuihin juttuihin.

  samoja juttuja kuin erikillä tuli mieleen, pääpainopiste ei taida olla acera-vaihtajien rassaamisessa eli peruspyörien huollossa? eikä myöskään tukkuliikkeiltä ostettujen kompliittipyörien myynnissä? eli ns. perinteisissä pyöräkauppojen bisneksissä. siistiä jos keksitte jotain ihan uutta ja saatte rahaakin siitä!

  kyselyn tulokset voi antaa turhan ruusuisen kuvan jos sitä levitetään lähinnä nuorille aikuisille ja pyöräfoorumeilla

  kiinnostaa kyllä kovasti tälläinen hyvän mielen idealistinen innostunut toiminta =))

  t. yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä ja rauhaa ja rakkautta painottavan "skene"kaupan osa-aikainen työntekijä, pyöränkorjausalan yrittäjä ja DIY-pyöräpajan aktiivi

  lane changin' chain swangin'
  Lähetetty 10:22, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. jkoepis
  jkoepis
  Profiili

  Jos saatte ihmiset oikeasti hengailemaan siellä kaupassa/tilassa eikä vaan hakemaan sisurit ja lähtemään veke niin saatte ainakin uskollisen asiakaskunnan! Tietenkin pelkkä yksivaihdeyleisö (varsinkin DIY ihmiset) on aika suppea, että ehkä kannattaa hieman keskittyä myös ns "normaaleihin" pyöränostajiin ja huollattajiin. Pitää yrittäjänkin syödä:)

  Lähetetty 10:27, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Oikeastaan samaa mielessä kuin muillakin, eli kannattaa miettiä ne asiat, joissa tosissaan kilpailette, ja markkinoida toimintaa niistä lähtökohdista.

  Lähetetty 10:30, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. presta
  presta
  Profiili

  Tarjontaa varsinki PK-seudulla on valtavasti, joten arvostan että uskallatte lähteä tähän hommaan.
  Itse haluaisin pyöräliikkeen, joka ois tavallaa jonkinlainen kohtaamispaikka ja osien löytämispaikka.
  Ilmainen kahvi ja muutama pöytä mielenkiintoisilla osakataloogeilla ja mukavalla henkilökunnalla ois jo sellainen asia jonka myötä voisin käydä liikkeessänne. Valikoiman pitää tarjota jotain pyörien rakentelijoille. Mahdollisesti myös käytettyjä osia ja pyöriä. Oisko joku proviisio käytäntö jos tuo pyörän myyntiin liikkeeseenne.
  Hämmentävän monet liikkeet tarjoaa tätä perus PRO / Tektro, BBB varuste osia. Vain muutama liike osaa tarjota laadukkaita rattaita, hyviä renkaita, stemmejä, stongia jne. Vai eikö niille ole vain menekkiä sitte? Mieluummin yksittäiskappaleita vaikeammin löydettävistä osista, kuin kymmenen kappaletta hyllyssä jotain halpaa kuraa. En ymmärrä pyöräliike bisneksestä mitään, joten en tiedä miten tuommoisella varastolla tehdää tuottoa. Sitähän pitää tehdä jotta homma pysyy elossa.
  Henkilökunnan asiantuntemus on sellainen valttikortti jolla pystyy pysymään hengissä muiden liikkeiden seassa. Pitää osata tehdä vaativiakin huoltoja ja antaa neuvoja. Työkalujen tarjoaminen asiakkaiden käyttöön ois kova lisä palvelussanne.

  # # # Myynnissä # # #
  Lähetetty 10:33, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. grep
  grep
  Profiili

  Vastailin myös! Tsemppiä!

  Itsekkäistä syistä :) rohkenen ehdottamaan yhdeksi vaihtoehdoksi suunnitelmiin Otaniemeä, jossa kampusalue on ymmärtääkseni hitaasti muuntumassa joukkoliikenne- ja pyöräily-ystävällisempään suuntaan. (Ainakin puheissa ja toiveissa.)

  Lähetetty 10:42, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. Freeflow
  Freeflow
  Profiili

  Hienoa, että alalle tulee lisää yrittäjiä! Tyydyn tässä kohtaa komppaamaan muita keskustelijoita ja painottamaan Erikin ja mustAfan tavoin paria pointtia:

  1) Miettikää huolella, ja rajatkaa tarkoin, mihin tuotteisiin & palveluihin keskitytte turvataksenne elantonne.
  2) Mitä pienempi ja erikoistuneempi kohderyhmänne on ja mitä uniikimpaa tuotetta myytte, sitä hintaherkempiä asiakkaanne ovat ja sitä pienikatteisempaa bisneksenne on (kts kohta # 1). Analysoikaa siis omien markkinoidenne volyymi ja ostopotentiaali.
  3) Jos ja kun haluatte erottua ja erilaistua tuotevalikoimillanne, olkaa todella huolellisia sen suhteen, mistä hankitte tuotteenne (kts kohdat #1 & #2).

  Vilpittömästi onnea ja menestystä,
  -mikko Velobiasta

  Cognitiivinen dissonanssi.
  Lähetetty 10:53, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. mustAfa - 10:22, 17.9.2014  » 
  kiinnostaa kyllä kovasti tälläinen hyvän mielen idealistinen innostunut toiminta =))

  kyllä ja vastattu'd

  niikuin aikaisemminkin on mainittu jos lähtee tekemään kaikkea kaikille voi lafkasta jäädä valju kuva.

  pyöräliike jonka tiloissa toimii kahvila puuttuu helsingistä.
  haluun juoda expressoa ja hiplata partsia lenkin jälkeen.

  ja jos mulla ois ystäviä niin tollanen mesta vois olla oiva tavata niitä tai en tiijä

  Lähetetty 11:21, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. paulos
  paulos
  Profiili

  Yksi mitä painottaisin olisi hyvien perus käyttöosien löytyminen hyllystä aina. Ainkain itsellä esim. renkaat, jarrupalat, rattaat, rattaan pultit, ketjut yms. kuluvat osat ovat sellaisia joita en ihan hevillä ala tilailemaan vaan mielummin noukin paikallisesta liikkeestä vaikka olisikin vähän kalliimpi kuin nettikaupassa, kuten myös työkalut.

  Kilpailua alkaa alalla olemaan joten jos huolto ja myynti toimii on keskityttävä siihen palveluun ja yleiskuvaan yrityksestä, eli ns. immaetriaalisiin arvoihin joilla ei suoranaisesti saada tuottoa mutta suoraan ja välillisesti asiakkaita jotka palaavat liikkeeseen.

  Käytettyä osaa kannattaa pitää ihan avoimesti myynnissä (tietenkin oikein hinnoiteltuna) itse tulee ainakin tongittua ja kyseltyä paikallisista ko. osia esim. jos tarvitsen pyörän nopeasti ajoon/ joku projekti seisoo jonkun osan takia jne.

  Crusty - 20:03, 15.12.2012 »
  Oon luullu et interneteissä on vaan vihollisia, lähen juomaan kaljaa.
  Lähetetty 11:27, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Omasta näkemyksestäni LBS:n nykyinen vahvuus on palvelu. Mitä enemmän ja hankalampia juttuja kykenee huoltamaan ja korjamaan sen parempi. Ulkomaankauppojen kanssa ei kykene kamppailemaan hinnan ja muun kanssa, joten valikoiman kanssa pitää olla tarkka. Joko keskittyy johonkin tietynlaiseen erikoisosahommeliin tai -merkkeihin tai sitten pysyy perusvarmoissa (ja ehkä tylsissä) osissa joita huoltopyöriin laitetaan.

  Pikkukauppana en lähtisi kokonaisia pyöriä tilamaan varastoon, koska varastointitila vaan satsaisin ne rahat kunnollisiin työkaluihin ja ammattitaitoon, että niitä osaa käyttää. Myöskin kannattaa mielestäni pikkaisen luova neuvontapalveluiden ja niiden hinnoittelun kohdalla.

  Itse lähtisin rakentamaan omaa pajaa palvelun ja huoltojen osalta ja sitten siirtyisin varaosien myyntiin ja siitä mahdollisesti kasvattaisin asiaa, mikäli tila antaa myöden, kokonaisten polkupyörien myyntiin.

  Yhteisöllisyys ja muu sellainen tulee jos on tullakseen, sitä ei niin helposti konseptoimalla ja rahalla saa. Helsingissä on tällä hetkellä aika paljon pyöräaiheisia tapahtumia ja soppaan ei kannata mielestäni suinpäin lusikkaansa työntää. Nevoni siihen on olla mukana niissä, tutustua ihmisiin, keskustella, kysellä, haistella.

  Kivasta paja/kahvilasta on kiva lähteä porukkalenkeille tai pitää ällärirastia, mutta ainoastaan jos siellä on oikeasti kiva meininki. Liekittämällä kovaa meininkiä ei saa aikaiseksi, samoin kuin "haastamalla".

  Toivotan onnea matkaan ja vastailen kyllä miten osaan jos jotain kysymyksiä herää. Itse olen lähinnä kauppojen asiakas, mutta olen työskennellyt pyöräkaupoissa ajoittain ja seurannut mm. Tikkurilan Ajomiestä ja hänen puuhiaan läheltä.

  Lähetetty 11:29, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. napikwan
  napikwan
  Profiili

  Vastattu, ihan hyvä kysely. Pyöräteemainen hengailupaikka olis ihan kiva, mutta poikiiko tarpeeksi bisnestä? Tällaisilla vaarana jäädä helposti pienen piirin kerhohuoneiksi. Lähimmät esimerkit löytynevät lännestä.

  Kuten em., palvelu(asenne) on varmasti se juttu. Houkutellee myös niitä "tavallisia" työmatka- ym. pyöräilijöitä, joille voi olla iso kynnys mennä ns. asiantuntijaliikkeeseen. Muidenkin kuin kovimman ytimen harrastajien tavoittaminen toisi kassaan lisää virtaa.

  Ymmärrän kyllä se on ihan tervettä maalaisjärkeä ja hyvä että semmosta löytyy!
  Lähetetty 11:45, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. Hengailumestat kansoittaa helposti porukka, jolla ei ole varaa/tarvetta ostaa mitään, Kaverit karkottavat vaan maksavat asiakkaat. Tilaa pitää olla paljon, jotta normikuolevainen uskaltautuu sisään pyörähörhöjen keskelle. Joku "tilaa-tänne verkkokaupoista" konsepti voisi toimia.

  Lähetetty 11:45, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. pikku-antti
  pikku-antti
  Profiili

  Ostakaa tosiaan espressokone ja alkakaa kauppaamaan myös kahvia. Se vois houkutella itseni ja muita paatuneita heräteostelijoita ensin kaffelle ja sitten kaupoille. Ihan pelkkä hengailu, koska yhteisöllisyys, ei houkuttele.
  Missä päin tää muuten on/tulee olemaan? Meni ohi, jos jossain luki.

  RTZ - 23:59, 11.9.2014  » 
  Tarakka ilman täyspitkiä on mun silmään vähän kuin viikset ilman nahkahousuja.
  Lähetetty 11:55, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. ununu
  ununu
  Profiili

  Alatte myymään ainoastaan skenehyväksyttyjä tuotteita nollakatteella.

  Skenehyväksytyt tavarat -topikista niitä ei kyl kannata alkaa ettii.

  Lähetetty 12:01, 17.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: