Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

A.P.P.A. -kerho, anonyymit punaisia päin ajavat

(58 posts)
 • Started 5 years ago by ilonanne
 • Latest reply from ilonanne

 1. ilonanne
  ilonanne
  Profiili

  Hei, olen Ilonanne ja ajan joskus punaisia päin.
  Yv-kuoro: "Hei, Ilonanne"

  Pienempänä, kun vielä ajoin liian isolla hybridillä ja vain hyvällä säällä, kaikki oli hyvin. Sitten muutin ja koulu/työmatkan varrella eräät automaattivalot eivät vaihtuneet pyöräilijöille. Kun sain maistaa punaisia, *niisk* olin pian koukussa. Myöhemmin tilannetta pahensi täysiii! ja työmatkaennätykset, joita oli saatava. Eräänä päivänä säikäytin törttöilylläni pahanpäiväisesti erään nuoren kuljettajan. Säikähdyksestä selvittyäni ymmärsin olevani pohjalla. En voisi enää koskaan lukea road-ragea, päätäni puistellen, jos jatkaisin näin. *kohottaa kyyneleistä kostuneet silmänsä kohti valoa*

  Olen ollut melkein koko kesän kuivilla, vaikka repsahduksia joskus sattuukin. En saa tukea ystäviltäni, siksi käännynkin Teidän puoleenne.

  Onko täällä muita, jotka painivat saman ongelman kanssa? Mitä teette, kun pelsepuupi kuiskii korvaanne "aja aja, ei sieltä ketään tuu". Toivoisin myös, että jakaisimme yhdessä onnistumisen ilon, niistä hetkistä jolloin seisoimme/träckständäilimme valoissa, vaikka muut menivät ohi.

  Lähetetty 22:03, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. wehola
  wehola
  Profiili

  Myönnän. Ajan punaisia päin. Olen pahoillani...ei ku enpäs ookkaan. Jos on vaan tilaisuus ni annan mennä.

  "Vänkääjät vänkää oli ne vuoden ollu tai alusta asti"
  -e@e
  Lähetetty 22:14, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. jooseppi
  jooseppi
  Profiili

  Kyllä, mutta en jos se aiheuttaa muille tukalia tilanteita tai lapsia on näkemässä. Koska esimerkkiys.

  Pomppis, best!

  -Anatti-
  Lähetetty 22:16, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. qlt
  qlt
  Profiili

  Kävelin tänään punasia päin ja joku lapsi näki. Tuli paha miäli.

  thefootdown - 13:55, 5.9.2014
  I was under the impression that the members of this forum were nice helpful people.
  Lähetetty 22:22, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. jooseppi
  jooseppi
  Profiili

  ^huikkaat lapsille että "Älkööt teidän tekemän kuten minun" ja maailma pelastuu?

  Pomppis, best!

  -Anatti-
  Lähetetty 22:30, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. ilonanne
  ilonanne
  Profiili

  AA:n APPA:n iskulauseita:
  ◾"Päivä kerrallaan"
  ◾"Hiljaa hyvä tulee"
  ◾"Elä ja anna elää"
  ◾"Ajattele, ajattele, ajattele"
  ◾"Ensimmäiset asiat ensin"
  ◾"Tämäkin menee ohi, mutta ohitat sen ennen seuraavia valoja"
  ◾"Tänään et ole yksin"

  Lähetetty 22:42, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. jussiaulis
  jussiaulis
  Profiili

  Yleensä aamuisin ajan punaisiin ihan vain vastareaktioiden toivossa. Elämäni muuten on kovin tylsää.

  E: Parhaat vastareaktiot olen saanut:

  1. Töölön tapaturma-aseman henkilökunnalta
  2. Taksikuskeilta
  3. Saab-kuskeilta

  Lähetetty 23:05, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. pikku-antti
  pikku-antti
  Profiili

  Ajan työmatkalla päivittäin, tai ainaki 9/10, kaksista punaisista läpi. Painotunnistimet ei laukea, vaikka läski oonki ja poliisit oli duunikaverille joskus todennut, että "Turhaan siinä seisot, ei ne sulle vaihdu. Aja läpi vaan." Muuten en koe suurta tarvetta, harvoin on niin kiire ettei ehtis pysähtyä ja vuodet ratin takana on juurruttanu homman aika lailla selkärankaan. Myös esimerkkiys on iso juttu. Muuten en kyl paheksukaan...

  RTZ - 23:59, 11.9.2014  » 
  Tarakka ilman täyspitkiä on mun silmään vähän kuin viikset ilman nahkahousuja.
  Lähetetty 23:12, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. User has not uploaded an avatar
  lammaspaimen
  Profiili

  Ajan punaisia päin ja muutenkin ihan miten sattuu, enkä pode lainkaan huonoa omaatuntoa. Oikeastaan päinvastoin, esim. rage-ketjua lukiessa tuntuu siltä, että varmaan mullakin olis sinne edes joskus asiaa, jos yrittäisin säntillisesti ajaa sääntöjen mukaan. Silloin luultavasti muiden tunarointi vituttaisi. Nyt ei kiinnosta, en kerkee nähdä, kaikki huomio ja keskittyminen on omasta sekoilusta selviämisessä.

  Lähetetty 23:12, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Ilonanne on mukavan hassu tyttö. Avatarin kuva on todellä lähellä todellisuutta....mikäli nyt hän oli tyttö joka oli Cyclomania ajoissa mukana.

  Asiaan. Ajan punaisia päin jos autoja ei ole lähettyvillä. Olen tekopyhäpaska, sillä en aja punaisia päin kyseisessäkään tapauksessa mikäli samoissa valoissa on nuoria lapsia.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 23:26, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. nysimum
  nysimum
  Profiili

  Yritän kyllä olla ajamatta punaisia päin. Mitä sössötän, ei tämä mikään yrittämisen asia ole vaan tietoinen valinta.

  Poikkeuksia kuitenkin on: jos ei ihan oikeasti ole ketään lähettyvilläkään eikä ole näköesteitä (eikä mielellään edes jalankulkijoita tms. todistamassa) tai jos ei tunnistimet toimi. Tunnustan myös, että saatan kiihdyttää keltaisilla, vaikka keltaiset nimenomaan meinaa että pitää hidastaa, ja välillä valot ehtii just vaihtua punaisiksi. Kynnys tähän madaltuu jos valot on keskellä ylämäkeä.

  Mutta en ole noista sanottavimmin ylpeä, vaan tiedostan että ne on vaan laiskuutta ja mukavuudenhalua, olkoonkin että 100 % tilannekohtaista.

  Selittelevänä lohtuna olkoon, että noi on ehdottomasti poikkeuksia. Yleensä harrastan ennakoivaa ajotapaa, eli hidastan vauhtia mateluvauhtiin saakka järkevissä/hyvissä ajoin, ja jos ei valot ehdi vaihtua ennen kuin olen kohdalla, sitten vaan pysähdyn. Aina välillä kyllä joku autoilija saattaa tästä hiiltyä, mutta siinähän hiiltyy, ei voi olla niilläkään niin kiire punaisiin seisomaan. Kuvittelisin päinvastoin, että pieni ennakointi ajossa voisi autoillekin tehdä hyvää vs. äkkinäiset jarrutukset ja raivoisat kaasuttelut liikkeelle.

  Yleisesti ottaen pyrin toimimaan hyvänä esimerkkinä fillarilla liikkuessa. Ihan tarpeeksi jo kiristellään hampaita puolin ja toisin, enkä halua osaltani olla lisäämässä mausteita "voi vittu noita pyöräilijöitä" -soppaan.

  Oonpa aika körny.
  Lähetetty 23:43, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. Mä ajan tosi harvoin punaisia päin. Ehkä siksi, etten halua enää koskaan ambulanssin kyytiin potilaan roolissa uudelleen.. Vaikkei mulla silloin punaset ollutkaan, kun jouduin pää edellä kuljetettavaksi..
  Pääasiassa vihreillä siis.. Paitsi joskus älläreissä. Mutta niitä ei lasketa eikä siitä tuu paha mieli.

  Life is like riding a bicycle - to keep your balance, you must learn to trackstand.
  Lähetetty 23:54, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. ilonanne
  ilonanne
  Profiili

  dpstyles - 23:26, 7.9.2014  » 
  Ilonanne on mukavan hassu tyttö. Avatarin kuva on todellä lähellä todellisuutta....mikäli nyt hän oli tyttö joka oli Cyclomania ajoissa mukana.

  Sama tyttö ^^ Leikkaisin avatariltakin tukan, jos osaisin Photoshoppailla.

  pikku-antti - 23:12, 7.9.2014  » 
  Ajan työmatkalla päivittäin, tai ainaki 9/10, kaksista punaisista läpi. Painotunnistimet ei laukea, vaikka läski oonki ja poliisit oli duunikaverille joskus todennut, että "Turhaan siinä seisot, ei ne sulle vaihdu. Aja läpi vaan." Muuten en koe suurta tarvetta, harvoin on niin kiire ettei ehtis pysähtyä ja vuodet ratin takana on juurruttanu homman aika lailla selkärankaan. Myös esimerkkiys on iso juttu. Muuten en kyl paheksukaan...

  näköjään löytyy ees joku e: joitakuita :D Myönnän, et kun ohittaa jotain nitiseviä mummistelijoita, jotka on just painanu punaisissa ohi, tekis mieli tokaista: "Miks ajoit punaisia päin, eihän sulla näytä olevan ees kiire." Ja polkea hikoilematta ohi. Ei niin, et kiire oikeestaan olis hyvä syy.

  Lähetetty 23:54, 7.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. pikku-antti
  pikku-antti
  Profiili

  Joskus pysähdyin Ruoholahden kanavan rannassa punaisiin ja vierelle pysähtyi myös äiti muksunsa kanssa joka oli just saanu apufillarit pois. Katsoin sitä muksua, jonka kirkkaista silmistä paistoi ylpeys omaan uuteen fillariin ja siihen, että pysyy pystyssä ihan itse. Sellaista lapsenomaista vilpittömyyttä.
  Sit menee kaks sekuntia, vierelle rullaa veijo nopeissa laseissa markettihybridillään, hidastaa vähän ja ajaa läpi. Odotin valot ja ajoin äijän kiinni. Ajoin rinnalle ja kysyin, "Miks ajat näin vitun hiljaa, vaik äsken oli niin kiire ettet ehtiny odottaa valoissa? Oliko nyt hyvää esimerkkiä?"
  Ukko pakoili kontaktia ja nosti vauhtinsa ehkä kahteenviiteen. Ajelin sit sen rinnalla ympäri Ruoholahtea, ku se paniikissa kurvaili milloin mihinkin tivasin koko ajan vastausta. Lopulta jossain Kaapelitehtaan takana päätin, että setämies on menetetty tapaus ja jatkoin matkaani sinne minne olin menossa.
  Nämä vituttaa. Muuten aikuiset ihmiset saa mun puolesta ajaa punasista läpi, jos näin parhaaksi katsovat. Mielummin kuitenkin muuta liikennettä liiaksi häiritsemättä. Tämän verran siis tarkennan omaa lausuntoani, kun tuli nyt tarina mieleen...

  RTZ - 23:59, 11.9.2014  » 
  Tarakka ilman täyspitkiä on mun silmään vähän kuin viikset ilman nahkahousuja.
  Lähetetty 6:34, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. ilonanne - 23:54, 7.9.2014  » 
  Myönnän, et kun ohittaa jotain nitiseviä mummistelijoita, jotka on just painanu punaisissa ohi, tekis mieli tokaista: "Miks ajoit punaisia päin, eihän sulla näytä olevan ees kiire." Ja polkea hikoilematta ohi. Ei niin, et kiire oikeestaan olis hyvä syy.

  Niiden näkökulmastahan niiden ei tartte sykkiä ja kiirehtiä niin kovasti, koska osasivat nerokkaasti soveltaa liikennesääntöjä. :)

  Mulla nää retkahdukset menee aalloissa. Toinen viikko paheksun ylväästi träkståndaillen kiireisempiä punasiin puskijoita, toinen viikko kuvittelen olevani kaiken liikenteen yläpuolella periskooppiniskoineni risteävää liikennettä tarkkaillen ja jännistä väleistä suhaillen. Aika jakomielistä, ja näin itsereflektion päälle aika kusipäistäkin.

  Näillä tähän maanantaihin _o/

  Lähetetty 8:33, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. madutin
  madutin
  Profiili

  Kannatan Idahon pysähtymissääntöä. Muutenkin liikennevaloihin tulee pyörällä suhtauduttua vähän enemmän suosituksina koska itsensähän siinä lähinnä satuttaa jos menee väärästä kohdasta.

  Tämän aamun saldo: ei kertaakaan varsinaisesti punaisia päin, mutta kolmet "kyllähän tästä vielä ehtii" ja kerran yllätetyt vihreät eli valot taisivat vaihtua vasta kun olin jo selvinnyt risteyksestä yli.

  Lähetetty 8:41, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. nalle wheelroos
  nalle wheelroos
  Profiili

  madutin - 8:41, 8.9.2014  » 
  Kannatan Idahon pysähtymissääntöä. Muutenkin liikennevaloihin tulee pyörällä suhtauduttua vähän enemmän suosituksina koska itsensähän siinä lähinnä satuttaa jos menee väärästä kohdasta.

  Ei se nyt välttämättä ihan mikään olankohautusjuttu ole kaikille autoilijoillekaan jos joku anonyymi punaisia päin ajava pyöräilijä taittaa niskansa tuulilasiin. TJEU: itsemurhiin osallistetut junakuskit.

  Ajan kyllä itsekin joskus päin punaisia, mutta en kuitenkaan sillai fiilistelyvideot-tyyliin.

  puheenvuoroni ei sisällä propositioita, väittämiä, omia näkemyksiä, mielipiteitä, mitään

  bullhorn pride ry
  Lähetetty 8:53, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. Ajoradan valot merkkaavat pakollista pysähtymistä ja pyörätien jatkeen valot väistämisvelvollisuutta.

  Suosikkini on edelleen Tampereen Kalevassa oleva klv-valokombo, jossa pitää tietää lähteä yksistä valoista vähintään viisi sekuntia ennen vihreää hirveällä höökillä, jotta ehtii kymmenen metrin päässä oleviin toisiin valoihin ennen punaista.

  Minua ei kiinnosta tippaakaan, mitä täällä tapahtuu. Minulla on nastarenkaat alla, eikä minulla ole edes kuolemanpelkoa.
  Lähetetty 9:34, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kaikkien on odotettava liikennevaloissa samalla tavalla.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 9:39, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. ech - 9:34, 8.9.2014  » 
  Ajoradan valot merkkaavat pakollista pysähtymistä ja pyörätien jatkeen valot väistämisvelvollisuutta.

  Ite toteutan tätä katsantoa.
  E. Varsinki täällä Tikkurilan kirkonkylässä kun ajoradalle tarvii harvemmin mennä ja klv-valoissa on usein napit. Vidudaa pysäyttää poikkiliikenne X ajaks jos turvallisesti ehtii yli muutenkin. Esimerkin vuoksi toimiminen sit toki erikseen. Mutta jos oon keskenäni valoissa ni joo.

  vasaraasialainen - 10:54, 29.3.2019  » 
  Ei mikään kulje minkään kanssa linjassa. En mä ole mikään samurai.</block
  Lähetetty 9:44, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  pikku-antti - 23:12, 7.9.2014  » 
  Ajan työmatkalla päivittäin, tai ainaki 9/10, kaksista punaisista läpi. Painotunnistimet ei laukea, vaikka läski oonki ja poliisit oli duunikaverille joskus todennut, että "Turhaan siinä seisot, ei ne sulle vaihdu. Aja läpi vaan." Muuten en koe suurta tarvetta, harvoin on niin kiire ettei ehtis pysähtyä ja vuodet ratin takana on juurruttanu homman aika lailla selkärankaan. Myös esimerkkiys on iso juttu. Muuten en kyl paheksukaan...

  Jos kyse ajorataan upotetuista tunnistimista, niin kyse lienee induktiosilmukasta, tai jostain vastaavasta värkistä. Joku insinööri vahvistakoot tai kumotkoon tämän. Ne reagoivat päälle tulevaan metalliin, jota fillarissa ei ole riittävästi. Kuituvehkeet ei näissä skulaa.

  Itse olen joskus ajanut parkkihallista ulos hyppäämällä selästä, ja laittamalla pyörän kyljelleen silmukan päälle, jolloin ovi on auennut. Metodi lienee vähän turhan kömpelö liikennevaloihin :)

  Lähetetty 11:01, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. joo, kai se on sanomattakin selvää että ajan punasista. usein. juurikin noitten induktiosilmukoitten ja turun pyöräteiden typerien sijotteluiden takia.

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 11:12, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. ilonanne
  ilonanne
  Profiili

  ^ Tunnistimia on kahdenlaisia, sekä paino, että induktio.

  Kipeenä kun on aikaa niin oon opiskellu liikennevalosuunnittelysta http://www.liikennevalot.info/opi/index.shtml"> http://www.liikennevalot.info/opi/index.shtml ei paljon pyöriä valitettavasti mainittu :/ Lähinnä niissä be - polite pyöräilijöiden valoissa. Mut ihan mielenkiintoista sairaslykemista muuten :)

  Onko kellään tietoa, mutta minne voisi antaa (asiallista) palautetta valoista? Esim. monet noista painonappivaloista on täysin turhia päivällä/yöllä. Aiheuttaa vaan turhia kiihdytyksiä/pysähdyksiä kaikille. Tosin voi olla, että tekniikka tulee vastaan, "nää valot on niin vanhat, ettei niitä voi ajastaa pois päältä".

  e:Palaute pulautin löydetty! (HKI)
  http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute
  siinä jopa paikka karttamerkinnälle/osoitteelle.

  Lähetetty 11:22, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Henkha
  Henkha
  Profiili

  Syö miestä odotella kiltisti annankadulla että uudenmaankadun-risteyksen valot vaihtuisi. On paljon iloisempaa ajaa autojen ohi punaisia päin, koska se ei pyörällä oo niin justiinsa (silloin pitää varoa jalankulkijoita, koska kaikki neljä suojatietä nauttivat vihreää valoa yhtä aikaa).

  Sitten on näitä risteyksiä missä on mentävä kaksista kevyenliikenteen valoista yli, jotta pääsisi kääntymään risteävälle tielle! Ei sitä aina jaksa mennä autojen sekaan ramboilemaan, jotta selviäis yksillä valoilla. Niissä tulee vähän sovellettua punaisen ja keltaisen merkitystä.

  Olen ajoradalla valoissa kökötellessä laskeskellut, että edessäni poikittain olevan suojatien valon vaihtumisesta punaiseen menee noin neljä sekuntia omaan lähtömerkkiin.

  You are the bike of my eye. In those years we have combine the death of the fly
  Lähetetty 11:35, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. peltsip
  peltsip
  Profiili

  pakko myöntää: ajan ajoradalta punaisia päin kevyenliikenteenväylän jatkeelle aina välillä jos näyttää siltä että vihreää ei ole ajoradalle luvassa vielä vähään aikaan.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 11:42, 8.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: