Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Kengänpäälliset, overshoes..mitä näitä nyt oli

(59 posts)

 1. jake2.0
  jake2.0
  Profiili

  Kengänpäälliset, kengänsuojat, muumit, overshoes, oversocks, booties, shoe covers, cover sock, toe cover... Nimiä riittää. Kengänpäällisistä on jauhettu Spd- ja Vaatetopiceissa. Ois kiva, että tietoa löytyisi helposti yhdestä paikasta. Tähän ketjuun voisi kasata kokemuksia. Mä en oo esim. neopreeniä kokeillu (tai yhet halpikset oli, mutta hajosivat ennen kunnon kokemusta). Mavicilla tais olla joskus jotkut hyvin vettäpitävät ja sirot päälliset? Onko järkeä pulittaa Assoksista tai hajoaako satkun Gore Bike Wearin päälliset yhtä nopeaan, kuin muutkin?

  Syksy väijyy kulman takana ja mulla on kengät koko ajan märät ja kurassa. Varmaan jeesais, jos ostais sen clasun kengäkuivaimen tai jaksais iltaisin änkeä sanomalehteä kenkiin.

  Nyt oon sportannu Sidin Thermocover kengänpäällisiä

  On muuten varmasti huonoin viiskybänen, jonka oon pyöräilyyn sijoittanut: Eivät pidä vettä nimeksikään. Hankalat puhdistaa, kuluvat nopeesti, huonolaatuinen vetoketju, kuumat kesällä, kylmät talvella, kärjet liukuu kengän päältä, hankalat pukea. kuivuvat hitaasti... Listaa vois jatkaa.
  Ainoot plussat tippuu, et toimii sekä spd-että maantiekengien kanssa.

  Kengänpäällisiin taitaa päteä samat hommat, kuin muihinkin vaatteisiin täällä pohjolassa. Yhtä kaikkialla ja aina toimivaa ratkaisua ei ole. Pakkasella en usko pyöräileväni enään huputetuilla kesäkengillä. Vaikkakin jotkut talvipäälliset näyttävät suht päteviltä ja jengi niillä ajeleekin.

  Lähinnä haluaisin sirot suht vedenpitävät kuoret, joilla ajelee parikymmentä kilsaa jalat kuivina ja kengät puhtaina. Käyttökohteena on kesän reissut, kun sadekuuro yllättää sekä kevään ja syksyn duuni- ja koulumatkat. Lenkeillä ja muissa suorituskeskeisissä aktiviteeteissä ei ole niin väliksi kastuuko vai ei. Hiki tietty tulee, kun kesähelteillä ajelee, joten mahdollisimman ohut vuori ois kiva. Kolealla säällä laitan mielummin villasukat, kuin paksuvuorisen kengänpäällisen. Vedenpitävyys ja hengittävyys ei taida kuitenkaan kulkea käsikädessä. Lopulta vesi löytänee reittinsä kengän pohjasta tai säärtä pitkin, joten väliäkö tuolla.

  Omat prioriteetit ois: ohut muovimainen pinta, joka pitää vettä. Helpot huuhdella kurasta ja kuivuvat nopeesti. Suht kulutuskestävä pohja, hyvä vetskari ja muutenkin kestävä rakenne. tiukka kaulus säärtävasten. Käyttöiänodote on lyhyt joten hintaa maltillinen 15-40€.

  Lähetetty 15:02, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. jake2.0 - 15:02, 29.8.2014  » 
  Lähinnä haluaisin sirot suht vedenpitävät kuoret, joilla ajelee parikymmentä kilsaa jalat kuivina ja kengät puhtaina.

  Samanlaiset kiinnostaa.
  Varsinkin duunimatkoille olis nasta saada sadekeleille suojaa kengille, ärsyttää illalla tulla kotiin kun kengät edelleen märät kun aamulla satanut.

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 15:04, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. makko
  makko
  Profiili

  Mulla on ollu tällaset ehkä parisen vuotta. Kesäkeleihin liian kuumat, mutta syksyn rönttöskeleillä aivan hyvät. Tekee sen mitä tarvii eli pitää jalat kuivina ja lämpöisinä.

  Lähetetty 15:04, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. jboman
  jboman
  Profiili

  Plusääni yleensäkkin tarroille. Mul on suojissa takana vetoketju ja on ihan paska systeemi. Aukee ittekseen, pitää käärästä vetskari taitokseen, tms. jottei aukea. Ei enää tällasia jatkossa...

  46/16
  40/16
  44/32-11
  Lähetetty 15:15, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. snaamari
  snaamari
  Profiili

  mietin täs yks päivä et onkohan kukaan kokeillu leikellä tälläsistä tavallisten gorekenkien nilkkasuojuksia?

  M:sälää

  "Jätkä on iha vitun asbina valvomassa joka hiton topsua."
  Lähetetty 16:11, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  En tiiä, mulla on kokemusta vain kehnoista, ja mielipide että toimivat vain käytössä, jossa jalka lasketaan maahan harvoin ja lyhyesti. Kuluvat nopeasti ja varsinkin kuluneissa kärki pitää yleensä lähtiessä asetella paikalleen. Mutta nämä huomioonottaen hieno kampe.
  Biltematkin toimii, pitää lämpimänä. Puettava varovasti ja pohja kuluu nopeasti riekaleiseksi, mutta toimii silti.
  Pron paksuimmat, se versio joka mulla niistä on, ei pysy paikallaan yhtään ja helmat lepattaa kun eivät käänny pohjan alle.

  Nää kiinnostaa, ohuet vedenpitävähköt päälliset, menee pieneen tilaan.

  Lähetetty 16:27, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. peltsip
  peltsip
  Profiili

  taitaa kesäkenkien isoin ongelma olla se klossin ympäristö josta hohkaa kylmää jos suojukset on sellaista mallia että klossin saa vielä polkimeen kiinni ;)

  e: itse modasin biltemat kun eivät vakiona toimineet. eli niistä pelkkä kärkiosa hyötykäyttöön ja samantien pois kun hyppää pois satulasta. pitää jalat suht pitkään kuivana kunhan ei aja liian syvistä lätäköistä.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 16:35, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. netspider
  netspider
  Profiili

  Pääasiassa pelkkiä huonoja kokemuksia kaikista vedenpitävistä kengänpäällisistä. Voi tosin johtua siitä että harvoin kurakelin kamoihin mitään positiivista liittää.

  Parhaat olleet jotkut BBB:n suojat, mutta niistäkin tahtoo aina kärjet lipsahtaa pois kengän päältä jos yhtään maastossa ajelee ja tulee jalkautumisia. Takaa menee kiinni vetoketjulla, ja molemmat vetoketjujen vetimet on astuttu katki suojia riisuessa/pukiessa eli kiinnittäminen on nykyään aika tuskaa.

  Yhdet tarrakiinnitteisetkin suojat löytyy, mutta tarra tahtoo aueta omia aikojaan. Johtuu vähän liian pienistä ja venymättömistä suojista, tarra ei yletä koko matkalta kiinni.

  Kun ajat, aja!
  Lähetetty 16:39, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Juuh, ei noilla talvikenkiä tee, keväällä, syksyllä ja sateissa käytän.

  Voisin muuten tosiaan ostaa jotku ohuet, jos joku on kypsynyt omiinsa.

  Lähetetty 16:42, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. nysimum
  nysimum
  Profiili

  Mä oon pärjänny jossain 0-5 asteessa näillä (Vaude Chronos), paksuilla (villa)sukilla ja kesäkengillä. Ei noi vettä pidä täysin, mutta lämpöä aika hyvin ja kyllä ne normiroiskeet pitää.

  Oonpa aika körny.
  Lähetetty 17:10, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. User has not uploaded an avatar
  sakkemo
  Profiili

  Ostin nää Craft Rain Bootie ku halvalla sai. Saa nähä miten toimii.

  Lähetetty 17:58, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. SuicideHub - 16:27, 29.8.2014  » 
  Nää kiinnostaa, ohuet vedenpitävähköt päälliset, menee pieneen tilaan.

  Saat multa tommoset L-kokoiset pari kertaa käytetyt Endurat, jos kiinnostaa. PU-pinnoite lähti paikoitellen kesimään kankaan pinnasta jo ekalla käyttökerralla, vaikka valitsin tarkoituksella vähän kengänkokoani (42) suuremman koon (42.5-44.5), ettei suojia tarvitsisi kovin paljon kengän päälle venytellä. Pitävät siis nykyisellään aika heikosti vettä, joten en voi kovin pitkille retkille suositella. Ehkä jollain nokotex-käsittelyllä tms. noista voisi saada vielä jotenkin kelvolliset. Itse päätin kuitenkin tämän yhden kokemuksen perusteella olla jatkossa ostamatta venyviä sadevaatteita.

  Lisään nyt tännekin, vaikka jo vaatetusketjussa mainitsin, että vauden kengänpäälliset ovat rumat ja pitävät hyvin vettä. Varmaan ilmanvastuksessa häviävät selvästi noille venyville kortsumalleille, mutta käyttömukavuus on minusta hyvä. Eivät myöskään ole kovin hiostavat, koska ilma pääsee vähän liikkumaan noiden suojien ja kengän välissä. Pakkauskokoa on ehkä tuplaten verrattuna noihin Enduroihin. Painossa en huomannut suurta eroa.

  Lähetetty 18:02, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. Npertj
  Npertj
  Profiili


  kaverin kans ostettii tämmöset mettähommiin ja ihan hyvät kokemukset
  pitää vettä paremmin ku silkka neopreeni muttei ihan niin lämpimät ku esim 5mm neo

  vakiovänkääjä
  Lähetetty 18:06, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. Koivulan dynamo
  Koivulan dynamo
  Profiili


  Kolme vuotta sitten tältä foorumilta nimim. Hofffalta hankitut Mavic Pro H2O-sadesuojat ovat olleet aivan hyvät. Vähän on pitänyt pohjaa "laminoida" ilmastointiteipillä, koska kävely missä tahansa muualla kuin kokolattiamatolla on noille myrkkyä. Koko 46 on ihan passeli 43-koon Chrome Midwayille.

  Rintaan pistää, sukat haisee enkä tykkää Jan Heinestä
  Lähetetty 18:49, 29.8.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. Lähetetty 13:37, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 15:07, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. Vaikka raphan vaatteisiin oon saanut riippuvuuden, on noi ihan kauheet...

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 15:15, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. angeldust
  angeldust
  Profiili

  Viime talvena hommasin tälläiset. Aivan kamalat, hajoavat helposti, eivät pidä vettä eikä lämpöä. Kustannustehokkaampi ratkaisu vetää muovipussit jalkaan.

  Lähetetty 15:23, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. grep
  grep
  Profiili

  Ostin saksalaisesta verkkokaupasta "talvilämpimät" jotkut tosi halvat paksut märkäpukukankaiset kengänpäälliset 15-20 eurolla ja petyin. Shimanon verkkomaisen ilmavat halvimmat maastokengät eivät lämmenneet käytännössä ollenkaan.

  Varpaat aina kohmeessa ja tunnottomina kun alle 10 °C - muumikuorilla tai ilman, erilaisista pohjallis-, sukka- ja muovipussiyhdistelmistä sekä alumiiniteipeistä huolimatta. Pohjan kautta hiipivä kylmä ja yleinen vetoisuus jäivät kai ongelmaksi kovasta teippailusta huolimatta. Viimeisiä alumiiniteipin rippeitä raavin sukistani vielä Juhannuksenkin jälkeen.

  Sateella päällisen märkäpukumainen kangas imi vettä niin että kylmänhyhmäistä ylimääräistä painoa pyöri polkimilla vähintään kilo / jalka.

  Ostamillani käytetyillä Mavicin oikeilla talvikengillä aivan eri meininki. Kevyet, pienet ja lämpimät. Istuu jalkaankin ihan eri lailla.

  Lähetetty 15:30, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Kengänpäällisiä itsekin etsiskellyt. Ei vaan viitsi tilailla kokeilematta kun koot mitä sattuu ja koska kenkinä maastokengät ei noista läheskään kaikki sovellu niiden kanssa käytettäviksi. Enduran MT500 ostin Hi5Bikesista vuosi sitten ja talvella metsässä toiminut. Ovat vähän turhan lämpimät jos vähänkään plussa asteita.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 15:44, 3.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. ahomik
  ahomik
  Profiili

  LIdlin kengänpäälliset antautui. Toimivuus näissä oli riittävä, suojasi pahimmilta sateilta. Mistä löytyis helposti samanmoiset? Nettikaupat ei oo nyt pop, kun tartteis ne heti. Eli mikä malli hyvä, ostopaikka pääkaupunkiseudun LBS:t?

  Lähetetty 22:56, 29.10.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. mindw
  mindw
  Profiili

  Odie - 15:16, 20.11.2014  » 
  Viime viikonloppuna rajoittavaksi tekijäksi osoittautui se, että piti pysähtyä puolen tunnin välein lämmittelemään varpaita, tosin olin kesäspeduissa. Go for it.

  Suositus Planet X:n kengänsuojuksille. Ei ole tullut kylmä ainakaan pikkupakkasilla. Ei hajoavia vetoketjuja. Toimii myös sateella kun vetää succikset kengänsuojan päälle. Pitääkin tilata näitä varastoon kun näyttää, että ovat tehneet uuden, vetoketjullisen mallin.

  vallengrach
  krossi osoitti tänään jälleen kerran olevansa kuin koko ihmiselämä pienoiskoossa: parhaimmillaankin vähintään epämiellyttävää & ajoittain aivan hirveetä.
  Lähetetty 16:23, 20.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. Kare_Eskola
  Kare_Eskola
  Profiili

  Kyllä noikin riekaleiksi menee kärjestä, ja omistani olen joutunut velcron korjaamaan korjauttamaan puolisolla. Silti kilpailukykyiset hintalaadultaan.

  Korson Kaiku / Hi5bikes.fi / http://vapaaratas.blogspot.fi

  "Cyclocrossin eräs etu on ettei se kestä kauan." - Eugène Christophe.
  Lähetetty 16:33, 20.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Kare_Eskola
  Kare_Eskola
  Profiili

  ahomik - 21:56, 29.10.2014  » 
  LIdlin kengänpäälliset antautui. Toimivuus näissä oli riittävä, suojasi pahimmilta sateilta. Mistä löytyis helposti samanmoiset? Nettikaupat ei oo nyt pop, kun tartteis ne heti. Eli mikä malli hyvä, ostopaikka pääkaupunkiseudun LBS:t?

  Hi5Bikesissä on valikoimaa ja kokoja hyllyssä, eikä ihan riistohinnat, jos nyt ei tällä hetkellä mitään supertarjouksiakaan.

  Korson Kaiku / Hi5bikes.fi / http://vapaaratas.blogspot.fi

  "Cyclocrossin eräs etu on ettei se kestä kauan." - Eugène Christophe.
  Lähetetty 16:36, 20.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. Roni
  Roni
  Profiili


  Kokemuksia Assos S7 kengän sadesuojista?
  Tolla hinnalla ei viitsisi tilata ja todeta etteivät ole mistään kotoisin..

  Lähetetty 11:05, 26.11.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: