Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Suklaa

(120 posts)

  1. jussiaulis
    jussiaulis
    Profiili

    Kun täällä nyt kerta on juustoillekin oma lanka, niin mielestäni myös suklaa ansaitsee omansa. Jo useampana talvena tullut todettua suklaa aivan loistavaksi evääksi maasto- sekä pidemmillä maantielenkeillä. Suklaan korkea energiasisältö, sekä sen sisältämä teobromiini antavat ainakin itselleni mukavasti lisäpuhtia ottaen huomioon vieläpä sen, kuinka kätevästi se kulkeekaan messissä. Palautumiseen toki sitten suklaamaito, jota on väitetty jopa kaupallisia hiilihydraattijuomia paremmaksi. Joo, suurin osa käyttää suklaata satunnaisesti nautiskelutarkoituksessa, mutta hifistelijöitäkin foorumilta varmasti löytyy. Suosikkeja, inhokkeja? Hei, keskustellaan.

    Lähetetty 17:17, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  2. Biciolli
    Biciolli
    Profiili

    Kotimainen suklaa on Suomi pienoiskoossa: Lälläriä, ei särmää. Ei tyydytä, haluaa vaan lisää eikä odotukset täyty ja sitten tulee vaan paha olo.

    Sama pätee suomlaiseen kahviin ja juustoon.

    Mee Olli vittuun siitä pätemästä.
    Lähetetty 17:38, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  3. Velospede
    Velospede
    Profiili

    Itse on joskus tullut tehtyä noita raakasuklaa juttuja. Sillon kun oon tehnyt oon lisännyt proteiinijauheita messiin ja runsaasti pähkinöitä. Ovat menneet hyvin eväänä ja pikasnäksinä. Ainoo tietty on että ne menee pikkasenkin lämpimässä sottaavan löysäks. Mitä herkutteluun tulee, niin Fazerin sininen on aika klassikko ja kokonaisilla hasseleilla varustettu keltanen da best.

    asb - 13:19, 4.11.2014  » 

    Vitun spede.
    Lähetetty 17:42, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

  4. 87% on ihan hyvä vahvuus.

    Street Leif is the only Leif I know
    Lähetetty 17:43, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  5. Olli ei taida tuntea suomalaisia suklaa-artesaaneja.

    Esim. Petriä
    Tai Porvoolaisia.
    Saatikka Levyä.

    Myös suomalaisten paahtimoiden kahvit ovat minusta erinomaisen laadukkaita. Ja suomalaisten juustoloiden tarjontaa en ainakaan itse uskaltaisi noin kärjistäen kritisoida.

    skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

    " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
    Lähetetty 17:45, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  6. Biciolli
    Biciolli
    Profiili

    ^ Toki on joka alalla hyviä spesialisteja. Arvostelin valtavirtaa.

    Mee Olli vittuun siitä pätemästä.
    Lähetetty 17:50, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  7. Sirkus
    Sirkus
    Profiili

    Tummemmasta suklaasta olen nyttemmin itsekin innostunut. Silloin tällöin tulee hankittua, etenkin iltakahvin kylkeen joku pieni levy. Kuten kahvinkin kanssa, pyrin hankkimaan vastuullisesti tuotettua suklaata, jos kerran nauttia haluaa niin sitten edes jossain määrin vastuullisesti. Usein myös makuelämykset ovat paljon kiinnostavampia kuin perus bulkkikamassa, eikä voi olla vertaamatta tässä kahviin yhtä lailla.

    en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
    Lähetetty 17:51, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  8. suklaata tulee syötyä puhtaasti energiatankkauksena ja silloinkin erittäin harvoin.

    pari reilun kaupan tuotantoa käsittelevää dokkaria katsoneena(yksi käsitteli kaakaontuotantoa) ostan nestlen riistosuklaata puhtaan omatunnon kanssa, koska lapset ne reilun kaupan kaakaopavutkin keräilevät.

    Lähetetty 17:58, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  9. pikku-antti
    pikku-antti
    Profiili

    Aion ottaa riskin ja hankkia puristien vihat niskaani, mutta näitä on monesti kaapissa lenkkejä varten, koska saatanan kätevä pakkaus, aivan kiva maku ja hyvin lisäpotkua fyysiseen rasitukseen.

    Pitäisikin hakea taas laatikollinen kaappiin...

    RTZ - 23:59, 11.9.2014  » 
    Tarakka ilman täyspitkiä on mun silmään vähän kuin viikset ilman nahkahousuja.
    Lähetetty 18:02, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  10. makko
    makko
    Profiili

    ^tota tahi punasta tulee kyllä tilattua joka kerta kun lekasta jotain tarvii. Just hyvää tavaraa.

    Lähetetty 18:04, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  11. kyttyra
    kyttyra
    Profiili

    >80%. hyvä. En oo tosin viittinyt muutamaan päivään taas ostaa, koska käsistä lähtee sekin kovin helposti. "Otan vain pari palaa" joo niin varmasti ja ohoh kappas mihin se 80-100 g levy katos :(

    wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
    Lähetetty 18:07, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  12. artpow
    artpow
    Profiili

    Valmistan itse omat suklaani, koska se on muodikasta, paljon parempaa kuin kaupan sokerilevyt ja monille kirosanana - terveellisempää.

    E. plus tytöt tykkää

    Verkot? Siis saaks sen pallon kohoamaan jotenkin? Ei oo nähty jyväskylässä
    susi-jussi
    Lähetetty 18:09, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  13. jussiaulis
    jussiaulis
    Profiili

    Velospede - 17:42, 9.1.2014  » 
    Itse on joskus tullut tehtyä noita raakasuklaa juttuja. Sillon kun oon tehnyt oon lisännyt proteiinijauheita messiin ja runsaasti pähkinöitä. Ovat menneet hyvin eväänä ja pikasnäksinä. Ainoo tietty on että ne menee pikkasenkin lämpimässä sottaavan löysäks. Mitä herkutteluun tulee, niin Fazerin sininen on aika klassikko ja kokonaisilla hasseleilla varustettu keltanen da best.

    Itse tohon Fazeriin en ole pitkään aikaan koskenut, mutta kun olivat tarjouksessa niin tuli ostettua pari levyä. Perus sininen, pähkinä ja sitten minulle entuudestaan tuntematon mansikka. Mansikka ei oikein pudonnut, mutta kyllä noi klassisemmat yleensä menee.

    Lähetetty 18:09, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  14. jussiaulis
    jussiaulis
    Profiili

    artpow - 18:09, 9.1.2014  » 
    Valmistan itse omat suklaani, koska se on muodikasta, paljon parempaa kuin kaupan sokerilevyt ja monille kirosanana - terveellisempää.
    E. plus tytöt tykkää

    Onko kuinka haastavaa puuhaa? Jotain hyviä linkkejä/luettavaa aiheesta mayhaps.

    Lähetetty 18:11, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  15. juhani
    juhani
    Profiili

    raakasuklaata uppoo viikottain. en oo ikinä oikein ollu suklaan ystävä, mutta raakasuklaat avannu ihan uuden maailman. ombarit lemppareita, koska niitä on helppo imeskellä. lovechockit myös tosi jees.

    Lähetetty 18:13, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  16. artpow
    artpow
    Profiili

    kyltymaton - 18:11, 9.1.2014  » 

    artpow - 18:09, 9.1.2014  » 
    Valmistan itse omat suklaani, koska se on muodikasta, paljon parempaa kuin kaupan sokerilevyt ja monille kirosanana - terveellisempää.
    E. plus tytöt tykkää

    Onko kuinka haastavaa puuhaa? Jotain hyviä linkkejä/luettavaa aiheesta mayhaps.

    Todella helppoa, netti täynnä ohjeita. Suklaan voit maustaa ja täyttää oikeastaan millä tahansa: chili, minttu, himalajasuola, kuivatut marjat, pähkinät, you name it.

    Raaka-aineet toki kalliimmat, mutta laatu maksaa. Yhdestä isosta satsista noin 30 palaa/hinta 20e riitti viikon alppireissulle muutama pala päivässä kahdelle. Ei tujua raakasuklaata voi syödä enempää.

    E. lisäät vielä macaa, niin tytöt tykkää entistä enemmän

    Verkot? Siis saaks sen pallon kohoamaan jotenkin? Ei oo nähty jyväskylässä
    susi-jussi
    Lähetetty 18:20, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  17. Tinpe
    Tinpe
    Profiili

    kyltymaton - 18:11, 9.1.2014  » 

    artpow - 18:09, 9.1.2014  » 
    Valmistan itse omat suklaani, koska se on muodikasta, paljon parempaa kuin kaupan sokerilevyt ja monille kirosanana - terveellisempää.
    E. plus tytöt tykkää

    Onko kuinka haastavaa puuhaa? Jotain hyviä linkkejä/luettavaa aiheesta mayhaps.

    Kiinnostais kanssa näin yleisenä suklaan ystävänä ja diy miehenä.

    Kyllä mä väittäisin että jos aletaan tosiaan valtavirta suklaita arvostelemaan niin Suomalainen standardi, elikkä Fazerin blå nousee rankingissa aika korkealle. Erikoisemmat suklaatit sitten tietty erikseen.

    Tummissa suklaissa tuntuu olevan vähän sama kuin esim. chileissä, eli tolet nousee huikean nopeasti ja kohta se raainkaan ysivitonen ei tunnu enää missään, vaan pidäppä hetki taukoa ja perus 60%:nkin antaa hyvät sävärit.

    Too true to be good.
    Lähetetty 18:21, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  18. Smurf
    Smurf
    Profiili

    On pakko off-topikoida:

    Biciolli - 17:38, 9.1.2014  » älläriä, särmää. Tyydyttää, haluaa vaan lisää. Odotukset täyttyy ja sitten tulee paha olo kaljojen jälkeen, mutta oli se sen arvoista.

    Lähetetty 18:28, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  19. RTZ
    RTZ
    Profiili

    Eiks ton sinisen resepti oo alunperin jostain Sveitsistä?

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 18:30, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  20. Biciolli
    Biciolli
    Profiili

    ^^ :-)

    Mee Olli vittuun siitä pätemästä.
    Lähetetty 18:58, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  21. RTZ - 18:30, 9.1.2014  » 
    Eiks ton sinisen resepti oo alunperin jostain Sveitsistä?

    IDK mutta vois kuvitella... eiks koko Fazerin suku oo alunperin sieltä?

    a non ambidextrous fixy skidder thing.
    Lähetetty 19:06, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  22. netspider
    netspider
    Profiili

    Fazerin sininen maistuu, toki ainoastaan kylmänä.
    Suklaan johdannaiset maistuu toki, suklaamousse, suklaakeksit jne.

    Kamalasti ei voi (pala)suklaata syödä, koska laktoosi-intoleranssi. Mutta kaikella hyvällä on seurauksensa, tuleehan alkoholistakin krapula.

    Kun ajat, aja!
    Lähetetty 19:15, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  23. RTZ
    RTZ
    Profiili

    ChainThug - 19:06, 9.1.2014  » 

    RTZ - 18:30, 9.1.2014  » 
    Eiks ton sinisen resepti oo alunperin jostain Sveitsistä?

    IDK mutta vois kuvitella... eiks koko Fazerin suku oo alunperin sieltä?

    IDK, mutta muistelisin jostain lukeneeni, että sieltäpäin olis lisensoitu tuo klassikko.

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 19:20, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  24. HOIL
    HOIL
    Profiili

    juurikin sitä suurta klassikkoa mennyt eilisillasta tähän hetkeen kaksi levyä. se on ehdoton suosikki. toki toisinaan jos innostuu niin tummaa, kenties maustettua kahvin kanssa. aika noviisi kuitenkin olen suklaiden kanssa. oman suklaan tekemistä on tullut monesti mietittyä. se kinosta.

    e. mmmm... oliskohan sitä vielä pari palaa >>

    Lähetetty 19:40, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
  25. Leo
    Leo
    Profiili

    Se on nousee rankingeissa korkealle ainoastaan suomalaisten tuohisissa suissa. Oikeat suklaaleipurit eivät sulattaisi näin löysää huttua.
    Nimim. Fatserin Taloussuklaa <3

    Ajetaan jalkakäytävillä vaan jos mukulakiviä, pelottaa, sataa vettä, mäkiä, risteyksiä, tuulee, jalkapallo, omena.
    -ossku
    Lähetetty 19:46, 9.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Search with Google: