Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Onko tämä vain vaihe?

(170 posts)
 • Started 5 years ago by DanielBraun
 • Latest reply from vaihe

 1. kid_scientifik - 20:00, 5.1.2014  » 
  e. ajaako näin moni täällä (oikeeta) maantielenkkiä vai suunnitteletteko vain vaiheenjälkeistä elämäänne?

  Skidin postauksessa tämä pätkä sai miettimään.
  Onko kiinteävälitteiset/sinkulat vain vaihe?
  Ja pari viikkoa muutenkin pohtinut yleisellä tasolla foorumin ikärakennetta ja harrastajien pyöräilytaustoja.

  Itselläni aikalailla seuraava tarina:
  Asun semipienellä paikkakunnalla ja junnuna tuli jo fillarilla sotkettua jokapaikkaan. Ne oli niitä aikoja kun ei pyöräilykypärää koulussa mietitty, yksinhuoltajaperheestä lähtöisenä fillarit oli mitä oli ja kesät oli pitkiä ja kuumia.
  Vuosituhannen vaihteessa, vajaa parikymppisenä kiinnosteli ja ajelin sinkuloilla street/dirt henkisillä kulkineilla. Sit pyöräily jäi hetkeks. Oisko ollu 2007 kun mielijohteesta ostin etujoustollisen maasturin. Ja eipä sil tullu ajettua kun ei vaihteista ymmärtänyt mitään. Ja nyt muutamia vuosia leikitty fiksien kanssa kanssa katuisammassa moodissa. Tosiaan vm 83 ja autoton&kortiton ja melkein kehtaan väittää että vaikka harrastus kehittyy ehkä joskus enemmän järkipyöräilyn suuntaan, ei vaihteita ole näköpiirissä (ellei jotain cargoa tuu hankittua)

  Mites muut? Onko tämä vain vaihe?

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 22:33, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. makko
  makko
  Profiili

  Itelle fiksi/sinkula on kaikkein paras vekotin kaupunkialueella liikkumiseen (eli käytännössä alle 30km matkat), pitemmälle retkelle ja maastoon otan sit mielelläni vaihteita alle, vaikka näitäkin on tullut ilman vaihteita harrastettua. Kolme vai neljä vuotta tullut ajeltua vaihteetta, enkä näe itseäni speksaamassa mitään muuta kaupunkipäristelyyn.

  Lähetetty 22:47, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. jussiaulis
  jussiaulis
  Profiili

  Vaihteettomuus on pirun vapauttavaa. Aika näyttää.

  Lähetetty 23:16, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Hengittäminen on vain vaihe.

  asb - 13:48, 9.3.2018  » 
  aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
  Lähetetty 23:19, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. Aika lopulliselta vaiheelta näyttää.

  Vaihdehomostelu kokee vuosien tauon jälkeen uuden tulemisen full customin ominaisuudessa ja kasvaa rinnalle sillä seurauksella, että jossain vaihessa ei sit muuta ehdikään ku pyöräillä ja kaikki muu on turhaa.

  odottelen viel kolmekymppisiä kun muutkin näyttää mainitsevan vedenjakajan

  Lähetetty 23:24, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. Ihiis
  Ihiis
  Profiili

  ^ Hyvin kiteytetty.Huolestuttavalta näyttää.Ensin oli vaihdetta metässä ja maantiellä, jossainvaiheessa tuli hinkattua maantienlaitaa kadenssilla 90 ihan kyllästymiseen asti.sitten pelkkää kiinteetä ja mummista ja nyt taas vaihdemaastopyörät tuli rytinällä kuvioihin.

  e.Ensimmäinen fiksi kasautui 08, raleigh konversio, biltsun suikkakiekolla.Ratas vedettiin locktiten kierrelukitteella kiinni ja hyvin pysyi.Runko tuli ajettua poikki kahteen kertaan, ensin meni haarukka,myöhemmin viistoputki.systemaattista putkea tais muistaakseni olla.
  E.eihässe kressu ollu vaa rallu.no paska jokatapauksessa.ilma jarruu tais tulla vedettyy reikä päässä heti ku sai pyörän kasaan.usein vielä avokengillä ja lukkisspeduilla.

  Lähetetty 23:27, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  Kolmekymppiä ylitetty aika hiljattain täälläkin, taustat pienellä paikkakunnalla ja aina fillaroitiin joka paikkaan. Mummisten, 90-luvun maasturibuumin ja vitutväliä-Jopoilun jälkeen kunnollisen katukäyttöön soveltuvan fillarin saaminen alle tuntui niin hyvältä, että on vaikea kuvitella minkään muun polkupyörätyypin pistävän siitä paremmaksi.

  Ehkä se lokariton pyörä 23-millisillä nakeilla jokapaikanhöyläksi oli vaihe, mutta en ihan äkkiä osaa kuvitella, miksi laittaisin päivittäisessä kaupunkikäytössä olevaan fillariini vaikkapa vaihteet.

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 23:30, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  Eikun tämä on vain yksi vaih(d)e ;)

  Mulle polkupyörä on jonkinlainen vapauden symboli ja eskapismin välikappale. Fiksi/sinkula on polkupyörä puhtaimmillaan ilman mitään ylimääräistä, simppeli ja sulavalinjainen ja siksi niin kiihottava.

  Välillä tulee ihmeteltyä foorumilaisten loputonta speksauskiimaa, varsinkin kun oma speksaukseni rajoittuu pääasiassa kierrätyskamaan(tämä on valinta). Ihmisillä on niin kauhea kiire saada heti kaikki.

  Lenkkiurheilu ei kiinnosta, spd:t, bibsit ym. ei oo mun juttu, pari prossaa elastaania pöksyissä, tuplasträpit ja hyvässä iskussa oleva mankeli on ihan riittävän performancea mulle. Tähän kuvaan fiksi sopii hyvin ja vaikka se lojuukin välillä käyttämättömänä kun muut pyörät vievät niin ei se vaihe mihkään pois ole menossa.

  Niin ja en ole koskaan mieltänyt pyöräilyäni harrastukseksi, joksikin ohimeneväksi tai jotenkin tietoiseksi valinnaksi. Olen pyöräillyt niin kauan kuin muistan ja fiksannut pyöriä niin kauan kuin työkalut on pysynyt käsissä. Vähän sama kun kollega totes mulle et "ai, säkin harrastat ruuan laittoa..." Hämmennyin, koska olen laittanut ruokaa jostain alakoulu-ikäisestä asti ja muutenkin. "Harrastan"? Joo, vähän niinkuin hengittämistä.

  Lähetetty 23:51, 5.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. munccis
  munccis
  Profiili

  Kyl tää varmaan on vaihe, koska sit ku fixiet ei enää oo muotii nii emmä ainakaan todella aio enää polkee tollasella jarruttomalla hullupyörällä joka on raskas ylämäissä.

  josbanse - 21:18, 23.11.2017  » 
  Onks toi myynti-ilmotus siis vitsillä laitettu?
  Lähetetty 0:08, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. ensson
  ensson
  Profiili

  semmonen vaihe syntymän ja kuoleman välissä. Niiku elämäkin.

  Itekku tekee, saa sellasen ku tulee
  Lähetetty 0:13, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. yksi vaihde - yksi vaiva - yksi vaihe

  eiköhän tämän viikon kontribuutio ollu tässä.

  Lähetetty 0:19, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. HOIL
  HOIL
  Profiili

  itse olen todella hätäinen ja näitä erilaisia vaiheita on ollut lyhyessä elämässäni lukemattomia. fiksipelleilyäkin luulin vaiheeksi joskus tässä mutta intoa on kyllä riittänyt poikkeuksellisen pitkään, jopa liikaakin. nyt kun tässä mietin niin muistan kuolanneeni 2010 vm. bianch pistaa et tollanen on pakko saada. muuta en yksvaihteisista tiennyt. nyt on alkanut näyttää ja tuntua siltä et tää vaihe on siirtymässä uudelle levelille: harrastuksesta elämäntavaksi. henk.koht. vihaan vaihteita tällä hetkellä enkä aio arkikäytössä siirtyä enää koskaan vaihteellisiin. kohta kaksi vuotta foorumia "aktiivisesti" seuranneena voin todeta että tämä ei ole enää vaihe.

  e. heh

  Lähetetty 0:30, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. pabs » 
  lol

  Lähetetty 0:33, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. 1987 synnyin
  2005 hankin Technics SL-1200 -levysoittimet ja housevaihe alkaa
  2005-2009 junkkavaihe
  2009-2012 dubstepvaihe
  2011 hankin ensimmäisen maantiepyörän
  2012 ensimmäinen maantiepyörä varastettiin ja hankin toisen
  2013 hankin ensimmäisen fiksin
  2014 samat levysoittimet edelleen käytössä, house on ikuista, mutta enemmän jazzia, cumbiaa, soulia, biguinea, calypsoa, afrobeatia, krautrockia, folkia; maantiepyörästä enkä fiksistä en luovu

  Lähetetty 0:59, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  elämä on vaihe

  -vaiheistaja

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 1:12, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. Erik
  Erik
  Profiili

  Kaikki on väliaikaista.

  Oma pyöräilyharrastus ja kaikki mitä voi kutsua pyöräilyyn liittyväksi alkoi vuonna 2008, kun näin ensimmäisen kerran sinkulan/fiksin ja kasasin sen innottamana ensimmäisen sinkulani.

  Historian kirjottaminen ja asioiden määrittely on aina jonkinlainen mielivaltanen teko. Omalla kohdalla pyörähistoria menee about näin (jos siis halutaan puhua vaiheista):

  2008 Havahtuminen ja ensimmäinen sinkulabuild
  2009 Perehtyminen rakenteluun, speksaamiseen, foorumiin, pyöriin ja omiin haaveisiin
  2010 Ensimmäinen fiksi ja tämä fiksipyöräilyvaihe
  2011 Fiksivaihe jatkuu, harrastus vakinaistuu. Voi sanoa, että osa identiteettiä ja tekemisiä.
  2013 Maasturisinkula avaa silmiä ja opettaa, että voi olla muutakin, kuin fiksit. Samana vuonna ajoa kuormapyörällä. Koen pyöräilyn kaikkein eniten pyöräilynä, jonka yhtenä osana fiksit on. Paljon speksausta. Vaihdeprojekti tulille.

  Summaus: Miulle yksivaihteisten harrastaminen on ollut väylä pyöräilyn moninaiseen maailmaan. Etenkin fiksit on yhä tosi lähellä sydäntä, mutta harrastus on moninaistunut ja moninaistuu yhä enemmän. Se tuntuu pelkästään hyvältä.

  T: Erik, -89

  En edes ymmärrä miksi hukkaatte aikaa tässä threadissa!

  MYYNNISSÄ
  Lähetetty 1:17, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. artpow
  artpow
  Profiili

  Ite käytän vaihteita siellä missä ne ovat kätevät - maantielenkeillä. Kommuuterikäytössä fiksi on hyvä ja helppo, siksi se.

  Verkot? Siis saaks sen pallon kohoamaan jotenkin? Ei oo nähty jyväskylässä
  susi-jussi
  Lähetetty 1:26, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. Fillaritouhuja harrastelu siitä lähtien kun on pystyssä pysytty. Joskus yläasteikäisenä tuli innostuttua maastossa ajamisesta ja sitä onkin tullut touhuttua pääasiassa. Viimevuosina kuitenkin ollut lähinnä kommuuttiajoa ja kesällä sainkin kaverilta fiksin lainaan työmatkalle kun maasturilla se kävi raskaaksi. Sen jälkeen en ole vaihdepyöriin koskenut. Ajo on kuitenkin ollut työmatkaa ja muuta suht lyhyttä kaupunkiajoa. Mettään löytyy sitten omat pelit. Tällä hetkellä ei vaan ole aikaa.
  Voi olla että on vaan vaihe, mutta ei kai sillä niin väliäkään. Tällä hetkellä tuntuu mieluisimmalta ajaa kiinteällä.

  Lähetetty 3:46, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. FF - 23:24, 5.1.2014  » 
  Vaihdehomostelu

  Lapsellinen homofobia on myös vaihe.

  Eli voitko hieman tarkkailla kielenkäyttöäsi ja lopettaa vähemmistöjen halventamisen?

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 8:28, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. Jii
  Jii
  Profiili

  Relax man, it's just a bike.

  Yksi vaihe.
  Lähetetty 8:57, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. azure - 0:59, 6.1.2014  » 
  house on ikuista

  Kyllä.
  Tosin itsehän tein ratkaisun 2008 myydessäni teknarit pois.
  Ja loput vinyylit läks viime joulukuussa.
  Akiiviisti tuli kiekkoja pyöriteltyä 2000-2005

  Mut topiciin, mukavaa keskustelua :) kiitoksia

  kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
  valot sammutettu loistavat kirkkaina
  Lähetetty 9:45, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. faffe
  faffe
  Profiili

  Member Since 5.8.2011 (2 years)

  Tänään 32 pyörää myöhemmin voin todeta, että pyörät ja speksaus oli vain vaihe. Ihan hauska sellainen.

  Tässä ohessa alkanut ympärivuotinen arkipyöräily jatkunee niin pitkään kuin omistan Rollerin.

  Lähetetty 10:02, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. Pedro
  Pedro
  Profiili

  Suurin syy vaihteettomuuteen on se henk. Koht. kädettömyys vaihteiden huollon suhteen. Sama ku käskettäis korjaa avaruusraketti.

  "kognitiivista dissonanssia tursunnu isolla patruunapuristimella about jokaisesta ruumiinaukosta."
  Lähetetty 10:14, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Saakki
  Saakki
  Profiili

  Mjoo kyllähän sitä jo penskana tottui sinkulalla työstämään. Eli ihan vaan tämmöstä loogista jatkumoa. Maastopyörässä on vaihteet ja joskus olen miettinyt, että laittais maantielenkkipyörään (tjms) vaikka viis vaihdetta taakse niin ei ois niin ittesä rääkkäämistä pidemmät matkat. Mutta sinkula/fixi on kyllä näin 0-20km kilsan lenkeillä varmaan tulevaisuudessakin the way to go. Pyöräily on verissä ja vaihteettomien pyörien konstailettamuus, helppous ja diy-huolto/projektit viehättää.

  Eli varmaan on tämmönen elinikäinen vaih(d)e. Sitä paitsi välitykset on monet.

  Lindarling - 19:13, 1.3.2017  » 
  alkaa ajattelemaan vaihdepyöriä fikseinä
  Lähetetty 10:36, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. Biciolli
  Biciolli
  Profiili

  Tämä ei ole vaihe vaan sopeutuma.
  Kun kävin töissä Bembölen tienoilla, pyörässäni oli kuusi vaihdetta ja droppitanko. Silloikin ajelin keskustassa sinkulalla. Nyt kun työskentelen keskustassa, pyörästäni on poistettu vaihteet ja droppitanko on vaihdettu suoraksi.
  Olen kuitenkin hankkinut inter-city -pyörän, kymmenvaihteisen maantiepyörän. Sitä käytän, kun tulee pidempää ajoa kaupungin ulkopuolelle.
  Kun sinkulamuoti menee ohi, jatkan sinkulalla ajoa keskustasa. En todellakaan viitsi lähteä sinne säheltämään monimutkaisella vaihdepyörällä. Newyorkilaiset pyörälähetit eivät seuraa muotia, vaan pyörätyyppi on kehittynyt tarpeeseen.

  Mee Olli vittuun siitä pätemästä.
  Lähetetty 10:49, 6.1.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: