Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Rungon koko?

(1283 posts)

 1. bob
  bob
  Profiili

  Miten tiedän onko pyöräni oikean kokoinen minulle?
  Mitä mittoja pitäisi huomioida? Vaakaputki? Pystyputki?
  Istuimen sijainti keskiöön nähden? Kuinka etu/takakenoon?
  Ohjaustangon korkeus?
  Oon ite säätäny ihan fiilispohjalta, mut mitä jos vois olla paremminkin?

  Lähetetty 13:07, 28.8.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 2. http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

  Lähetetty 13:11, 28.8.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 3. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Nostetaas vanhaa topicia. Itselle tuntuu kaikki rungot, jopa nykyinen, olevan liian pitkiä. Aina saa kurotella, ja vaikka pari senttiä viistää pois toptubesta, täytyy hoitaa alle kymmensenttinen stemi ja silti saa kurotella.

  Mikä vittu tässä nyt mättää? Joka helvetin paikassa tuputetaan reilusti yli 56 senttistä yläputkea? Miksi vitussa? Selittäkää tyhmälle - koska mua vituttaa tää.

  Enkö mä taivu? No en ihmettele, oonhan mä läski. Mut liian pitkää TT:tä ei lyhyemmäksi saa, koska byhyy liian lyhyt stemmi ja ajotuntuma baww, mutta entäs toisin päin?

  Pitääks mun ostaa hybridi-insera? Jos ei siinä ehkä, niin ainakin pystymmän ajoasennon tavoittelussa olis sikäli järkeä, ettei työmatka-ajossa kaupungissa tuu paljoo hampaat kirskuen dropeilta runtattua.

  Miltä liian lyhyt runko tuntuu? Mistä sen huomaa? Mikä on pahinta mitä voi käydä?

  Ja Uteliaille tiedoksi, pituutta 183 ja painoa yli 110 ja alle 115, inseam aika tarkalleen se 32".

  Ajatuksia?

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 14:18, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 4. Jos oot pitkäjalkainen niin rungon mittasuhteet voi mennä pelkän pituuden kanssa
  pieleen. Sit jos sulla on iso pää ja pitkä kaula niin selkä sekä jalat voi olla lyhyet.

  Käy jossain alan liikkeessä mittapenkissä. Oma runkoni lyheni ja madaltui luulemastani.
  Itse kävin siinä Mäkelänkadulle näkyvällä.

  174cm ja korkeus 52 vaaka 53

  Ammattilaisen mitatessa voit myös vaihdella ajatuksia ongelmastasi.

  -Olli

  Lähetetty 14:30, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 5. fobba
  fobba
  Profiili

  Kyllähän droppiin pitää myös totutella eli jos on pikkasen liikaa painoa saattaa tuntua hassulta kun masu ottaa polviin kiinni. Sitten kun tarpeeks polkee(työn alla) niin ehkä se ei joku päivä enää otakkaan. Yläotteella millekkään kurottelulle ei pitäisi olla tarvetta. Toki voi koittaa raiseria tai muuta yläotestongaa jos droppi vetää liian matalalle. Viisaammat kumotkoon tämän.

  Lähetetty 14:39, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 6. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Ensialkuun, hyviä neuvoja kaikilta, pyöräkaupassa aion tosiaan lopulta käydä itseni mittauttamassa, mutta tää asia vaivaa mua silti.

  Lisäksi mulla on semmonen fiilis, että noi erilaisten laskureiden (competitive cyclist jne) tulokset ei kaiketi huomioi sitä, onko jotain reppua selässä jne. Ite oon huomannu että "tyhjäkin" reppu tuntuu paremmalta kun ajoasento ei ole niin aero.

  Mua kiinnostaa myös, ajatteko pitkiä matkoja retkiajossa eri säädöillä kuin normaalisti.

  Kyllähän droppiin pitää myös totutella eli jos on pikkasen liikaa painoa saattaa tuntua hassulta kun masu ottaa polviin kiinni.

  Uskomatonta mutta totta, tämä ei ole itselleni ongelma. Pikemminkin se, että kaikki mistä pitää saada kiinni tuntuu olevan aina kauempana kuin Bobbyn katse.

  Yläotteella millekkään kurottelulle ei pitäisi olla tarvetta. Toki voi koittaa raiseria tai muuta yläotestongaa jos droppi vetää liian matalalle. Viisaammat kumotkoon tämän.

  Kaiken kaikkiaan olen samaa mieltä. Ymmärtääkseni oikeasti mukavaa asentoa hakiessa riserihan se olis voittajan valinta. Nyt kuitenkin lienee syytä tarkentaa sen verran, että juuri dropilla tai bullhornilla - ns. hupuilta - ajettaessa ajoasento on hankala, yläotteella vain äärimmäisen hankala kuorma kannossa.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 14:58, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 7. NKOTB
  NKOTB
  Profiili

  pieni merenneito - 14:18, 14.7.2011  » 
  Ja Uteliaille tiedoksi, pituutta 183 ja painoa yli 110 ja alle 115, inseam aika tarkalleen se 32".
  Ajatuksia?

  Jalan sisämitta ei oo sama kuin farkkujen pituus. 32 kuulostaa tosi lyhkäseltä. Alota laittamalla penkki oikealle paikalle. Korkeus niin, että jalkaterä on vaakatasossa, kun kampi on alhaalla ja jalka inan koukussa ts. ei lukkosuorana. Setbackia sen verran, että voit ajaa tukevasti ilman käsiä ja nojata silti eteenpäin.

  Jos sun penkki on liian korkealla, voi olla, et keskivartalon lihakset joutuu tekemään työtä satulassa tasapainotteluun, jolloin et saa niiltä tukea eteenpäin nojatessa. Sit stonga sen verran ylös, et yläote on suurin piirtein satulan korkeudella. Jos tuntuu, et tulee liikaa painoa käsille, stemmi on liian lyhyt.

  "Onneksi skidit pitävät skarppina ja moottoripyöräily on minulle eräänlaista joogaa.” - Pertti ”Nipa” Neumann
  Lähetetty 15:24, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 8. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Jalan sisämitta ei oo sama kuin farkkujen pituus. 32 kuulostaa tosi lyhkäseltä.

  Tällä hetkellä rungon mitat keskeltä keskelle 55/55 ja tuo inseam on siis mittaamalla saatu inseam, tosin voihan se olla ettei mimmifrendi osaa lukea mittanauhaa.

  Oli miten oli, Ainoa ongelma on, riippumatta jakkaran etäisyydestä, sekä satulan ja stemmin korkeudesta huput on vaan aina aavistuksen liikaa jossain tulevaisuudessa.

  Viimeksi kokeilin pudottaa stemmin niin alas kuin meni sen aiemmasta, korkeimmasta mahdollisesta asennosta. Halusin tietää kuinka ikäväksi ajoasennon sillä tavalla saisi.

  Se ei tuonut mitään merkittävää muutosta ajotuntumaan tai mukavuuteen sen enempää parempaan kuin huonompaan suuntaan - tankoa olis voinu ehkä kääntää vähän ylöspäin niin kahvat olis tuntunu mukavemmalta käsiin, mutta nuo muutamat sentit eivät tosiaan merkittävästi elämänlaatuani parantaneet tällä kertaa.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 15:44, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 9. NKOTB
  NKOTB
  Profiili

  Satulan korkeus keskiön keskeltä pitäis olla jalan sisämitta miinus 10-11 cm. Tolla jalan sisämitalla sun penkki tulis siis johonkin 71 sentin korkeudelle. Missäs se tällä hetkellä keikkuu?

  "Onneksi skidit pitävät skarppina ja moottoripyöräily on minulle eräänlaista joogaa.” - Pertti ”Nipa” Neumann
  Lähetetty 16:02, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 10. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Satulan korkeus keskiön keskeltä pitäis olla jalan sisämitta miinus 10-11 cm. Tolla jalan sisämitalla sun penkki tulis siis johonkin 71 sentin korkeudelle. Missäs se tällä hetkellä keikkuu?

  Etukumi puhki ja pyörä sekä mittanauha himassa, mutta on tullut sekin joskus mitattua ja muistelisin että juurikin tuollaisissa lukemissa mentiin. Pitää tarkistaa kun pääsen kotiin.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 16:14, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 11. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Mitäs tällaiset "ammattilaisen" mittaukset kustantaa? Tekeekö mittauksia muutkin kuin huonon as.palv. omaava pyöräliike Mäkelänkadulla?

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 16:21, 14.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 12. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Ylös.

  Rungon oikea koko ja oikeat säädöt ovat alkaneet mietityttämään entistä enemmän viime aikoina. Satulan säädän ensin niin korkeus- kuin sivuttaissuunnassakin oikealle kohdalle, eikä tässä ei ole niinkään ongelmia. Sen sijaan rungon optimipituus mietityttää. 3/4 pyöristäni on nimittäin minulle "vallitsevien standardien" mukaan sentin ja yksi jopa kaksi liian lyhyitä. Vaikka olen sinänsä tyytyväinen eri käyttötarkoituksiin tarkoitettujen pyörieni ajoasentoihin, luulisin kuitenkin että parantamisen varaakin voisi löytyä. Pohdintani liittyykin juuri mainittuihin "vallitseviin standardeihin". Competitive Cyclist, Wrenchscience ja tämä laskuri antavat nimittäin osittain eri suosituksia.

  Olen näin ollen pohtinut pyörähtämistä Mäkelänkadulla, Nummelan Pro Bikessa tai Chebicillä mittapukin päällä. Tähän liittyvä kysymys: onkohan noista mittauksista hyötyä (tai: rahoille vastinetta) kun kyseessä on (tässä vaiheessa) rata- eikä maantiepyörä, joiden mitoitukseen nuo on ensisijaisesti tehty? Kannattaa varmaankin ottaa oma pyörä mukaan joka tapauksessa..?

  Tiedän, että kokeneista kokeneimmat vetävät säädöt kohdilleen omalla käytännön asiantuntemuksella ja fiiliksellä, mutta itse ajattelin turvautua ammattiapuun. Asialliset näkemykset asioista perillä olevilta ja mittauksissa käyneiltä ovat tervetulleita (ylipäänsä, ei välttämättä ratanäkökulmasta).

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 22:26, 18.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 13. mikko.k
  mikko.k
  Profiili

  Ainakin mäkelänkadulla mittaus tehdään niin että valitaan ensin pyörä mikä halutaan. Sitten mennään mittapukkiin ja katsotaan kyseisen pyörän geometriataulukosta että mikä koko on se oikea. Sieltä saa siis oikean koon juurikin jollekkin tietylle pyörälle, sitä voi sitten soveltaa muihinkin. Ilmaistahan touhu on jos sen pyörän kyseisestä liikkeestä sitten ostaa.

  Ehkä oman pyörän geotaulukko ois hyvä vaihtoehto, tai miks ei koko pyöräkin jos on kulmamittarit ja muut systeemit olemassa.

  Vauhti korjaa virheet, ilmassa ruumis lepää. m:colnago, mountain goat
  Lähetetty 8:16, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 14. jarkko
  jarkko
  Profiili

  kid_scientifik - 22:26, 18.10.2011  » 

  Rungon oikea koko ja oikeat säädöt ovat alkaneet mietityttämään entistä enemmän viime aikoina. Satulan säädän ensin niin korkeus- kuin sivuttaissuunnassakin oikealle kohdalle, eikä tässä ei ole niinkään ongelmia. Sen sijaan rungon optimipituus mietityttää. 3/4 pyöristäni on nimittäin minulle "vallitsevien standardien" mukaan sentin ja yksi jopa kaksi liian lyhyitä (max. kymppisenttisille kannattimilla).

  Ei noita "standardeja" kannata kovin paljon ihmetellä. Jos ne pyörät tuntuvat hyviltä ja oikean kokoisilta, ne ovat sitä. Onko joku syy, minkä takia haluat ajoasentoa säätää, kuten hartioiden tai istumaosion puutuminen?

  Me täällä "väärinkäytämme" noita mitoitussivuja koko ajan. Ne suositukset ovat droppitangolliselle maantiepyörälle, mutta niitä käytetään enimmäkseen mitoitettaessa maasturitangollisia mitälierunkoja, ja lopputulos on silti suurimmalle osalle kuskeista riittävän hyvä. Tätä ajatusta kannattaa pyöritellä tovi päässä ennen kuin alkaa kantaa rahaa ainakaan Mäkelänkadulle. Pro Bikestä joku kirjoitteli aiemmin tänä vuonna joko tänne tai ffoorumille, se kuulosti ihan järkevältä menolta.

  Lähetetty 8:31, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 15. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Kiitoksia vastauksista. Tuo Velosportin pukkijuttu maksaa 70 euroa ja rahat saa tosiaankin takaisin mikäli ostaa pyörän liikkeestä. Pro Bikessä tehdään puolestaan todella perusteelliselta kuulostava kokokartoitus, mutta hintaakin on 150e.

  Lyhyt taustoitus oman tilanteeni avaamiseksi: aikaisemmista urheiluista muistona (nyt onneksi passiivisessa vaiheessa oleva) välilevyvaiva alaselässä -> joustamaton alaselkä + istumatyö kuormittavat yläselkää ja hartioita, ja näiden kanssa on ongelmia - myös pyöräillessä.

  Ajan päivittäiset 5-15-kilometriset kommuutit lähinnä Gangstalla, joka on siis melko lyhyt runko, ja riserilla. Ajoasento on verrattain pysty eikä tässä ole ongelmia noin lyhyitä pätkiä ajaessa. Pidemmät, 20-50-kilometriset lenkit ajan joko Joella, joka on niin ikään lyhyehkö, ja maantiedropilla tai Mashilla, joka taas on "standardien" mukainen, ohjaamonaan lyhyt kannatin & bullhorn minimaalisella dropilla. Kun mennään yli 20 kilsaa putkeen, alkavat nuo yläselkäongelmat kummallakin pyörällä. Sama koskee myös pidempiä rullailusessioita.

  Selkä ei kuitenkaan kipeydy mitenkään sietämättömästi, pistävään kipuun saakka eikä ongelma muutenkaan ole lannistavissa mittasuhteissa. Kuitenkin tämäntyyppiset vaivat tahtovat kehittyä pikkuhiljaa hankalammiksi mikäli asiaan ei puutu aikaisessa vaiheessa. Totta on myös se, ettei ratapyörä ole optimaalinen lenkkipyörä, mutta ehkäpä tämän keskustelun voisi jättää pois tässä yhteydessä.

  Yksi mietityttävä seikka vielä. Keho varmasti "adaptoituu" jollain asteella ajoasentoon, siis mikäli se ei ole aivan pielessä. Yksi syy ongelmiin saattaisi olla myös se, että ajan suurimmaksi osaksi pystyllä setupilla ja sitten harvemmin huomattavasti makaavammassa asennossa, jolloin edelliseen enemmän tottunut kroppa kipuilee hieman jälkimmäisessä.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 9:51, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 16. jarkko
  jarkko
  Profiili

  Tuolla oireenkuvauksella sanoisin, että sekä Joe että Mash ovat vähintäänkin liian matalaohjaamoisia, mahdollisesti myös liian pitkiä. Noihin pulmiin en tiedä kuin kaksi vaihtoehtoa: pitää ajaa paljon, jotta selän lihakset tottuvat, tai vaihtaa runkoon, jossa on korkeampi emäputki. Totuttautuminen kestää kauan ja voi vaatia sekä venyttelyä että kevyttä punttitreeniä. Pidemmän päälle lavanseudut voivat alkaa mennä jumiin ja hierojaa tarvitaan. Mikään maantiepyörämitoituskaan ei ole kevyt pidemmillä matkoilla, siihen vain tottuu kun ajaa ja ajaa ja ajaa.

  En usko, että tämä pulma ratkeaa testipenkissä. Tarvitsisit sovitukseen jonkun fysioterapeutin, joka osaa ottaa alaselän liikerajoitteet huomioon. Siihen ei perusfillarimekaanikko pysty. Koska uuden kaluston hankkiminen ei tunnu olevan kovin suuri ongelma, tee testi jollain pystygeometriaisella eli korkeakeulaisella maantierungolla, esim. jollain Bianchin C2C-rungolla tai vastaavalla. Vaihtoehtoisesti osta johonkin pyörääsi uusi alumiiniputkinen keula, unohda hölmöt stemminslämmäyshöpinät ja rakenna ylpeästi hyvin korkea spacernippu. Jos se auttaa, voit hankkia vastaavilla spekseillä jonkun (mittatilaus)ratarungon, jossa on riittävän korkea etupää. Matalan emäputken aeroetu ei ole oikeasti kovin suuri sellaisissa vauhdeissa, joita amatöörit yksikseen ajavat.

  Lähetetty 11:42, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 17. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Onhan noita mystisiä kiputiloja. Oma kroppani ei pystynyt sulattamaan maantiepyörän droppitankoa laisinkaan. Niska ja hartia kipeytyivät, sekä peukkulihas ja käsivarsi rasittuivat. Ratkaisu oli suora tanko, vaikka Ernesto itkee ja pyörii haudassa.

  Suosittelen myös eri ajoasentojen kokeilua ja eri taivutuksilla olevia ohjaustankoa (jotka ovat leveämpiä kuin 42 cm). Myös trikträk ja fgfs-fillarit eivät varmaan ole ergonomialtaan ajamiseen tarkoitetut.. eli järkiAJOpyörän hankkiminen ei ikinä ole pahitteeksi.

  Lähetetty 11:49, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 18. jussi
  jussi
  Profiili

  ^^ tietenkin myös ihan vaan pelkkä stemmin vaihto vähän isommassa kulmassa korkeammalle nousevaan ja lyhyempään varmaan jo auttaisi hieman hahmottamaan mikä toimii paremmin ja mikä huonommin.

  Lähetetty 12:07, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 19. jarkko
  jarkko
  Profiili

  Toimii tiettyyn rajaan asti, jos ollaan suht lähellä "oikeaa" rungon mitoitusta. Technomic on hintansa väärti tällaisessa touhussa kierrekeulapuolella.

  Lähetetty 12:21, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 20. JeeJee
  JeeJee
  Profiili

  Tuleeko ajettua epähuomiossa kyynärpäät lukossa? Jumii hartiat aika tehokkaasti.

  "Manse tietää, mutta sitä ei kiinnosta." - MrSticha
  Lähetetty 12:28, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 21. mika
  mika
  Profiili

  Mikäli joutuu ajamaan kyynärpäät lukossa, on tuolloin ajoasennossa jo melko perustavaa vikaa joka tuon ilmiön aiheuttaa. Jos yhtään enempi ajaa, niin ei kyllä pitäisi edes epähuomiossa ajaa kädet suorina lukossa, ilman että ajoasennossa jo itsessään olisi jonnin verran korjattavaa.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 13:35, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. NKOTB
  NKOTB
  Profiili

  kid_scientifik - 9:51, 19.10.2011  » 
  Pidemmät, 20-50-kilometriset lenkit ajan joko Joella, joka on niin ikään lyhyehkö, ja maantiedropilla tai Mashilla, joka taas on "standardien" mukainen, ohjaamonaan lyhyt kannatin & bullhorn minimaalisella dropilla. Kun mennään yli 20 kilsaa putkeen, alkavat nuo yläselkäongelmat kummallakin pyörällä.

  Onks tää se sun setuppi?

  "Onneksi skidit pitävät skarppina ja moottoripyöräily on minulle eräänlaista joogaa.” - Pertti ”Nipa” Neumann
  Lähetetty 13:43, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 23. JeeJee
  JeeJee
  Profiili

  Asennossa tai tukilihaksissa. Ei kai välttämättä tarvii olla kuin satula vähän väärässä kulmassa, että asennosta tulee etupainoinen -> loppuu pito lihaksista ja heittää kyynärpäät lukkoon, kun ei jaksa kannatella itteensä. Pointtina nyt kuitenkin se, että isotkin ongelmat voi olla pienestä kiinni, että ei sitä koko kalustoo kannata heti vaihtaa.

  "Manse tietää, mutta sitä ei kiinnosta." - MrSticha
  Lähetetty 13:46, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 24. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Kiitoksia kaikille, ja erityisesti Jarkolle, hyvistä kommenteista. Oma intressini liittyi ensisijaisesti kysymykseen siitä, että olisiko ammattilaisen toimesta suoritetusta mittapukkiavusteisesta mittauksesta hyötyä minulle optimaalisen ajoasennon ja runkokoon pohdinnassa.

  Toki vinkit ajoasennon säätämiseen mainittujen jumiutumisten välttämiseksi ovat myös tervetulleita, mutta ehkäpä tässä kohtaa kannattaa laajentaa keskustelun kohtio yleisemmäksi eikä suoraan minun tilanteeseeni liittyväksi. Luulisin, että näistä pointeista on hyötyä muillekin.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 13:57, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 25. Foghorn
  Foghorn
  Profiili

  Toimistoduuni jo itsessään on omiaan jumittamaan hartioita ja kun siihen lisää muutaman maantielenkin ja satunnaiset stadissa skujailut niin setti on varmasti kasassa.

  Itselläni kaksi eri pyörää maantielle, joista molemmat samanlaisella geolla ja mitoilla (hiilari + teräs). Teräksisessä 1cm pidempi stemmi ja satula 1cm taaempana kuin varsinaisessa lenkkipyörässä. Tuloksena oli aivan helvetilliset niska- ja hartiakivut teräksisellä ajaessa jo lyhyelläkin matkalla ja hiilarisessa Erneston tekeleessä ei 100km + pituiset lenkitkään tehneet pahaa.
  Jälkikäteen ajateltuna jo tuo 2cm muutos ohjaamon pituudessa riitti siirtämään painoa perseeltä niin paljon käsille, että hartiat jumiutuivat täysin.

  Kid_
  Joe näyttää tutulta… Mikäli treenasit renkaanvaihtoa Itiksen kulmilla sekalaisen seurueen Porvoon kevätretkellä niin tyrkkää PM jos tuntuu siltä että tarvitset hyvän fyssarin yhteystietoja.

  Lähetetty 15:11, 19.10.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Search with Google: