Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

AMA: Muuttohaukka

(50 posts)

 1. Convdo
  Convdo
  Profiili

  zykkelin ja maza-:n "toivetta" noudattaen, tästä taustamusiikki soimaan:

  Get the Video Widget

  Ja projektilankahan löytyy täältä. Tavoitteena oli siis järkipyörä työmatkakommutointiin. Valitettavasti runkovaihtoehdot oli yllättävän vähissä, kun hakusessa oli pyörä joka mahdollistaisi kiinteän ja vaihteet, lokasuojat, isot renkaat talveksi, sekä retkeilyhommat ja jarrutustehoa tulevaisuutta varten. Lisäksi pilotti on pitkäjalkaisen puolella (180/87), joten Peregrine alkoi osoittautua ainoaksi rungoksi joka ruksasi kaikki laatikot.

  En halunnut hakata pyörään tolkuttomasti rahaa mutta ainut soveltuva runko oli tyyris, niin tämä johti hiukan hassuun yhtälöön. Tarkoittaen siis sitä, että hintavassa rungossa on halpoja osia. Tällä on kuitenkin tarkoitus ajaa vuosia, joten palikat tulevat päivittymään parempiin sitä mukaan kun niitä hajoaa tai iskee muuten vain suunnaton ahdistus jotain osaa kohtaan. Varmaa on kuitenkin se, että tämä kokoonpano ei tule olemaan lopullinen, joten AMA:n virka on toimia kuvakollaasina muutoksista. Jonkin verran tuossa on sellaisia osia kiinni, jotka löytyi jo hyllystä. Hyvänä esimerkkinä petaalit. Eihän noissa olisi kiinteässä muuten mitään järkeä, mutta kun olivat jo valmiina hyllyssä. Satulasta puhumattakaan, se on ensimmäisenä uusintalistalla.

  Pitemmittä puheitta kuva:

  Speksit:
  Runko ja keula: Singular Peregrine, M-koko
  Kiekot: Fulcrum Red Power 29" XL
  Renkaat: Schwalbe Durano 32-622
  Kampisetti: Shimano Deore
  Eturatas: Truvativ 42T
  Takaratas: Velosolo 17T Disc Cog
  Ketju: KMC Z610HX
  Polkimet: Shimano PD-A530
  Ohjainlaakeri: Cane Creek 40-Series
  Stemmi: Ritchey Comp 4Axis 110mm
  Tanko: FSA Omega Compact
  Jarrukahvat: Cane Creek SCR-5
  Etujarru: Avid BB7 Road
  Tankonauhat: Biltema
  Satulatolppa: Ritchey Comp V2
  Satula: Lidl (juu, on tosiaan menossa vaihtoon)
  Lokasuojat: Biltema
  Aika merkityksetön tieto tällaisessa pyörässä, mutta onhan se silti mielenkiintoista, joten paino: 11,4kg

  Kiitokset kaikille projektilangan puolella tavalla tai toisella auttaneille! Apu ja vinkit tulivat todellakin tarpeeseen.

  Loppuun vielä kuva joka on omistettu manniselle, sillä ilman mannista tätä kuvaa ei olisi koskaan syntynyt:

  Lähetetty 15:28, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 2. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  pidän. kovastikin. varmasti tarkoituksenmukainen kulkine.

  ihmettelen:

  -painoa

  -"Lisäksi pilotti on pitkäjalkaisen puolella (180/87), joten Peregrine alkoi osoittautua ainoaksi rungoksi joka ruksasi kaikki laatikot." eli? onhan noita cx-runkoja vaikka millä mitalla; pitkät jalat eli korkeampi, ei slouppaava runko?

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 15:34, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 3. Jefecito23
  Jefecito23
  Profiili

  Alemmasta kuvasta tykkään todella paljon ja vastaa aika pitkälti sitä mitä itellä ois talveksi suunnitteilla.

  "anna nyt vaan skidille pankkikorttis numero ja turvatunnus ni saat kompliittikustomin kaikista helpoimmalla"

  -Npertj
  Lähetetty 15:39, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 4. snaamari
  snaamari
  Profiili

  no kyllä tästä tuli hieno! Sananmukaisesti järkipyörä. Kyllä mä vielä joku päivä nostan sen oman rip projektilangankin tuolta, mut siihen voi mennä vähän aikaa vielä. Mikä ihme tässä painaa 11,4 kiloa?

  M:sälää

  "Jätkä on iha vitun asbina valvomassa joka hiton topsua."
  Lähetetty 15:55, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 5. makko
  makko
  Profiili

  Mikäs tossa painossa niin ihmeellistä? 3.3 kilon runkosetti ja perustason palikat, ynnäilkää ite loput. Mun mielestä toi ei oo ees painavimmasta päästä jos puhutaan tollasista "retkipyöristä". Kivannäkönen ja paria palaa vaihtamalla vieläkin kivempi, ympärivuotiseen ajeluun varmasti yks parhaista raameista.

  Lähetetty 16:20, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 6. TheMiklu
  TheMiklu
  Profiili

  Ai että... Punainen ja muutenki just sellainen mitä ite haaveillu... Hieno!

  Lähetetty 16:31, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 7. Convdo
  Convdo
  Profiili

  kid_scientifik - 16:34, 19.7.2013  » 
  -"Lisäksi pilotti on pitkäjalkaisen puolella (180/87), joten Peregrine alkoi osoittautua ainoaksi rungoksi joka ruksasi kaikki laatikot." eli? onhan noita cx-runkoja vaikka millä mitalla; pitkät jalat eli korkeampi, ei slouppaava runko?

  CX-runkoihin vain menee huonosti parin tuuman renkaat. Sitä lähinnä tarkoitin, että kun mietti kaikkia vaatimuksia, niin ei niitä montaa runkoa ollut joista pystyi valitsemaan. Varmasti on voinut mennä tutkasta ohitsekin jokin soveltuva, mutta muutama hiukan samantyyppinen mitä harkitsin, Cross-Check: pitkä, Roadrat: pitkä, Vaya: ei onnistu sinkulointi, jne.

  Jefecito23 - 16:39, 19.7.2013  » 
  Alemmasta kuvasta tykkään todella paljon ja vastaa aika pitkälti sitä mitä itellä ois talveksi suunnitteilla.

  Talveksi muuttuu juuri tuohon suuntaan, Nokian Extremet on jo varastossa odottelemassa.

  Mitä painoon tulee, niin valitettavasti kasausvaiheessa ei ollut vaakaa käytettävissä. Clasun matkalaukkuvaaka oli se, jolla tuon punnitsin joten en tiedä kuinka kovasti siihen voi luottaa. Mutta äkkiähän sitä painoa kertyy tuollaisilla palikoilla, ihan niin kuin makko totesi. Runko ja haarukka valmistajan mukaan 3,3kg, putkiosat on kaikki perusbulkkia ja siten raskaita, kiekot pari kiloa, renkaat reilu 400g/kpl, pistosuojanauhat välissä, petaalit melkein 400g, kampisetti ei varmasti myöskään kevyt ja tuo satula voi painaa ihan mitä tahansa. Siihen vielä levyjarru, tuplakahvat ja lokasuojat, niin kai se sieltä pikkuhiljaa kertyy.

  Lähetetty 16:36, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 8. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  fair enough - luin tuossa pitkäjalkaisuudessa & boksien tikkautumisessa yhteyden, mutta leveät renkaat on toki validi pointti.

  mistä päästäänkin siihen, että miksi tuollainen parin tuuman rengastila on välttämätön? ts. mihin käyttöön tämä olikaan tulossa? myös ihan irtohiekkahommiin ja polkuajoon?

  en tiedä onko seuraava kuinka relevanttia, mutta pohdin aikoinani juuri näitä asioita ja tulin seuraavanlaiseen lopputulokseen: jos rengastilasta on valmis tinkimään, niin samalla runkovaihtoehdot laajenevat huomattavasti cx-suuntaan. tältä pohjalta saa myös kiinni mahdollisuudesta päästä huomattavasti kohtuullisempiin painoihin.

  tämän ei ole tarkoitus olla ns. boast post, mutta kävin topsun innoittamana punnaamassa teräsrunkoisen, 58-kokoisen gunnarini, jossa tuplajarrut ja -kahvat. kompliitin paino pullotelineellä ja lampunkiinnikkeellä oli tasan kahdeksan kiloa. mitään varsinaisia keventelyosia tuossa ei ole kiinni eikä pyörää ole missään tapauksessa vaaka kourassa speksattu. rahaakin paloi hyvin kohtuullisesti.

  mutta mitä ilmeisimmin pyöriemme pääkäyttötarkoitukset eroavat toisistaan, joten siten pointti menee ohuesti ohi. kunhan pohdin.

  hieno pyörä joka tapauksessa.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 17:49, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 9. mannine
  mannine
  Profiili

  ristus! ne mahtuivat

  Natural Born Käppä
  Lähetetty 17:55, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 10. Convdo
  Convdo
  Profiili

  kid_scientifik,
  työmatka luo tarpeen noille vähän isommille renkaille ja nimenomaan työmatka-ajoon tämä on ensisijaisesti suunniteltu. Talvella tilanne on se, että jos yöllä on satanut lunta, niin ensin menen minä ja vasta sen jälkeen aurauskalusto. Tai no, tuo ei pidä täysin paikkaansa. Tiet saatetaan kyllä aurata. Nimittäin sinne kelville missä minun pitää polkea. Eikä kyllä tee mielikään mennä ajoväylälle, jossa liikennöi raskasta kalustoa ja rajoitus on 50-80 välillä. Viime talvena oli välillä pakko mennä ja kyllä hirvitti. Nyt tulevana talvena ei toivottavasti tarvitse.

  Tokihan maastopyörä olisi vielä pykälää parempi ratkaisu talvella, mutta Peregrine on minun ajoille huomattavasti monikäyttöisempi lumettomana aikana. Eli speksaus on tehty oman työmatkan vaatimuksia silmällä pitäen ja sitä tulee varmaankin joku ~90% tämän pyörän ajoista olemaankin. Toki kevyempi on aina kevyempi, mutta käyttö huomioiden ei paino minua häiritse. Ja kyllähän tuosta tosiaan halutessaan saa vielä aika paljon painoa pois paremmilla palikoilla. Näin varmasti tuleekin ajan saatossa käymään.

  Tässä rungossa ihastuin juuri siihen, että se taipuu tarvittaessa lähes mihin tahansa tuon työmatkan lisäksi. Jos tekee mieli laittaa laukut kiinni ja lähteä matkapyöräilemään, onnistuu. Jos haluaa vähän ajella jotain irtohiekkaa ja polkua omaksi iloksi, onnistuu. Ja jos tulee tarvetta niille vaihteille, onnistuu. On myös hyvinkin mahdollista, että täytyy jossain vaiheessa vetää tällä kärryä, joten levyjarrut on iso plussa. Ja varsinkin tällä hetkellä monikäyttöisyys on erittäin tarpeellista, kun ei ole säilytysmahdollisuutta useille pyörille. Minulla ei tämän lisäksi ole muita pyöriä kuin kaupunkifiksi.

  Kovasti yritin hommaa järkeillä ja miettiä, että mikä palvelee omia tarkoitusperiä ja tilannetta parhaiten ja tähän päädyin. Oliko se oikea ratkaisu, sen varmaankin aika näyttää :)

  mannine - 18:55, 19.7.2013  » 
  ristus! ne mahtuivat

  Kiitokset vielä. Nuo meni heittämällä, Panaracer ei sitten enää mennytkään.

  Lähetetty 19:54, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 11. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  hyvä vastaus. avasi asian. hyviä työmatka-ajoja.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 20:01, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 12. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Kiitokset. Lomilla tässä vielä, mutta onpahan jotain mitä odottaa mielenkiinnolla kun lomat loppuu.

  Lähetetty 20:03, 19.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 13. vmm
  vmm
  Profiili

  Minua on alkanut kiinnostaa hyvinkin samanlainen projekti, joten kiitos tästä keskustelusta ja projektilangasta myös.
  Tekisitkö nyt jotain toisin jos kasaisit pyörää uudelleen?

  Lähetetty 13:43, 24.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 14. vmm
  vmm
  Profiili

  Jäi myös kiinnostamaan, että otitko lopulta ne Deoren triplakammet ja millä paikalla eturatas istuu?

  Lähetetty 14:48, 24.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 15. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili

  Voisiko tuosta Panaracer/Hutchinson-asiasta saada vielä tarkennusta malleineen ja mittoineen?

  Lähetetty 16:11, 24.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 16. Convdo
  Convdo
  Profiili

  ^^Kammet on juuri ne Deoren triplat ja ratas on keskimmäisellä paikalla. Ketjulinja on aika mukavan suora, siitähän onkin kuva projektilangan puolella.

  Vielä tähän tietoon en välttämättä tekisi mitään toisin. Tietysti, ainahan jos on mahdollista, niin kasvattaisin budjettia, jotta saisi parempaa palikkaa kiinni.

  ^Renkaat ei ole tässä nyt käsillä, mutta sen muistan että Hutchinsonit on kokoa 54-622. Tyyppiä en muista. Panaracer oli vähän isompi, olisiko ollut 56-622 ja tyyppi saattoi olla Rampage tms. Tarkistan tiedot tässä joku päivä. Panaraceria en viitsinyt taakse edes kokeilla, kun se ei eteen oikein mahtunut.

  Lähetetty 18:02, 28.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 17. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Mull Dundane - 17:11, 24.7.2013  » 
  Voisiko tuosta Panaracer/Hutchinson-asiasta saada vielä tarkennusta malleineen ja mittoineen?

  No niin, nyt ne luvatut tarkennukset:
  Mahtui: Hutchinson Python XC Tubeless Ready, 29x2.10 (54-622)
  Ei mahtunut: Panaracer Rampage 29, 29x2.35 (58-622)

  Lähetetty 12:39, 3.8.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 18. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Jatketaan listaa. Mahtui: Nokian Gazza Extreme 294, 29x2.10 (54-622)

  Taattua kännykkälaatua pimeässä. Vihdoin tuli siis sellaiset kelit, että kehtasi laittaa nastat alle. Välitykset vaihtui samalla muotoon 32/17. Hauska laitos. Toivottavasti tulee kohta lisää lunta.

  Lähetetty 20:15, 25.11.2013, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Uusi räpsy paremmassa valossa, ennen kuin vaihdan tangon suoraksi.

  Satula keulii, koska jos pistän sen vaateriin, luisun koko ajan eteenpäin. Sitä taasen estän lukitsemalla kyynärpäät, josta taas seuraa kämmenien ja hartioiden kipeytyminen. Noh, tuo satulahan nyt on muutenkin menossa vaihtoon.

  Lähetetty 17:37, 10.12.2013, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. snaamari
  snaamari
  Profiili

  kyllä tällänen edelleen himottais:)

  M:sälää

  "Jätkä on iha vitun asbina valvomassa joka hiton topsua."
  Lähetetty 18:21, 10.12.2013, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. Convdo
  Convdo
  Profiili

  ^Eikä suotta, olen kyllä ollut laitokseen erittäin tyytyväinen.

  Pääsin vihdoin tuosta kanootin kokoisesta satulasta eroon. Tilalle tuli Chargen Scoop. Satula hakee vielä paikkaansa ja enemmän ajokokemuksia, ennen kuin tietää käykö tuo itselle. Tähän mennessä kokemukset rajoittuu lähinnä siihen, että se joustaa niin kuin on luvattu ja pinta on mukavan tahmea. Tolppaa olisin halunnut aavistuksen nostaa, mutta sepä ei suostunut liikkumaan. Pieni yllätys, koska kuitenkin vasta kesällä laitettu läjään ja rasvan kanssa sen sinne laitoin. Noh, tuskin se vielä on kovaan ehtinyt tarttua, täytyy ottaa asiaksi sen irroitus ensi viikolla. Jos satula asettuu noille seutuville, niin kyllähän siihen aika mukavasti Tompan suora tolppa istuisi...

  Vieläkään en ole suoraa tankoa laittanut kiinni, kun en ole sitä kaivannut. Saa nähdä tuoko tämä käynnissä oleva reilumpi lumisade muutosta tilanteeseen.

  Lähetetty 15:39, 1.2.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  kova.

  ja nykyisten kelien kontekstissa ymmärrän paremmin näitä "monsterkrossareita" - ehkä tuonlevysillä renkailla saavuttaa oikeasti floattia, ainakin jonkin verran..

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 15:43, 1.2.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. asi
  asi
  Profiili

  Huhhuh, tää viimeisin inkarnaatio näyttää kyllä hullun hyvältä. Ajaisin pitkään ja hartaasti. Varmasti todella pätevä talvipyörä

  njs osa counter: 2 4 0 2 3 7

  one fiksi to fixie with
  Lähetetty 16:09, 1.2.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Ilkka
  Ilkka
  Profiili

  Tämä on kyllä todella hieno! Kaikki versiot, lokariosastosta semiläskiin, ovat selkeästi toimivia että übertyylikkäitä, niinq oikeesti monikäyttöinen runko. Joskus aikoinaan kuolasin hulluna tätä runkoa (eikös näitä sitten tullut Okkalle myytäväksi), mutta päädyin kuitenkin johonkin aivan toiseen. Selkeästi tämä olisi yhä hyvä vaihtoehto, kaikille lähes kaikkeen.

  Lähetetty 16:29, 1.2.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. TheMiklu
  TheMiklu
  Profiili

  Tää on edelleen hieno ja punainen!
  Ni, ja hienon lisäksi ilmeisen ajettava peli näilläkin keleillä.

  Lähetetty 18:01, 1.2.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

Search with Google: