Yksivaihde.net » Projektit

Projekti: RedDevil 26er

(31 posts)

 1. HOIL
  HOIL
  Profiili

  tulossa on siis runkomodausharjotusprojekti. 29eriä oon kaipaillu aina sillon tällön ja SanttuT:n myynti-ilmosta linkin takaa löysin maasturiprojun. jos muutki nii minäki..

  kaivelin tämän probike-ankkurin varaston perukoilta ja olin jo alkamassa pilkkomaan runkoa, päätin et sama kuitenkin tehä lanka ja kysästä muutama visainen ongelma. aikaa projektille on aika vähänlaisesti koska edessä on muutto ja työtilat ja työkalut jää tänne. en siis tiedä saanko tätä koskaan valmiiksi.

  kyseessä on siis brittistandardeilla varustettu ihme häkellys. kokoa on ST, C-T 510 ja TT, C-C 590 eli varsin matala, mutta minulle pitkä. standover on jo valmiiksi matala toptuben mutkan ansiosta.

  vielä on siis auki mitä kaikkea teen tälle. ainakin dropit jää entiselleen, vaihteenkorvakkeeseen kiristin, tää on siis sinkula. cantileverit tulee myös. rungon modauksesta ensimmäinen ajatus oli purkaa toptube-seattube-seatstay-kolmio ja vaihtaa toptube suoraan ja samalla lyhentää etukolmiota. tällöin suoran toptuben joutuisi vetämään: A: seatstayn kohdalle B: ylemmäs samaan kohtaan missä se on nyt seattubessa.

  A:ssa seattuben loppu jää aika yksinäiseksi enkä tiedä kestäisikö se. B:ssä taas seattuben kestävyys mietityttää. jos kovin ryskyttää ni alkaako alkaako se taipua toptuben ja seatstayn kiinnitysten välistä.

  auttakaas kummin teen vai jätänkö kolmiorakenteen ehjäksi. mielellään kyllä purkaisin sen koska yökötys ja että projuun tulisi haastetta.

  sitten vielä tartsikiinnikkeen korjaus. tartsia tämä ei tule enää näkemään ni miten jälkeen jäävän reiän voisi parhaiten paikata. juotossettiä ei ole käytettävissä. ainoastaan hitsi.

  toki muitakin ehodtuksia, moitteita jne otetaan vastaan.

  Edit: tomppeli ei osaa liittää kuvia. venatkaas
  Edit2: kuvat korjattu

  Lähetetty 13:28, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 2. Astroban
  Astroban
  Profiili

  Error (403) heittää dropbox vieläkin

  Lähetetty 14:05, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 3. Tinpe
  Tinpe
  Profiili

  Suosittelisin kuvien uppaamista esim: http://imgur.com/

  Too true to be good.
  Lähetetty 14:07, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 4. HOIL
  HOIL
  Profiili

  nyt loppui dropboxin tukeminen.. kohta tulee kuvat imgurista.

  Lähetetty 14:15, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 5. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Wörkkii. Nää langat on imho just parhaita. :)

  Lähetetty 14:28, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 6. Konga
  Konga
  Profiili

  Toin Genius on kyllä hämmentävä runko joka suuntaan. Taitaa olla sama yksilö jonka myin viime kesänä(?), ostitko sä ton multa muuten suoraan vai onko tää tullu sulle jotain muuta kautta?

  "The details are not the details. They make the product." -Charles Eames
  Lähetetty 15:48, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 7. Tompsukka
  Tompsukka
  Profiili

  Juuri niin hämmentävä että en menisi silpomaan ja tekemään perinteisemmän näköistä.

  Lähetetty 15:49, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 8. HOIL
  HOIL
  Profiili

  konga sama se on. myit sen jutossille joka puolestaan lahjotti sen minulle kun ei ite tehnyt sillä mitään.

  tompsukka varteenotettava pointti mutta en ajatellut säästellä tämän olematonta kauneutta. tuli mieleen et vedän seatstayt tohon kohti kiinni ja uuden toptubem samaan kohti ja lyhennän seattubea sen verran että tolpankiristin laskeutuu nykysen tartsikiinnikkeen kohdalle. helpottaa todnäk sen reiänkin korjaamista.

  edit: tässon jotain suomalaistakin: kyljessä lukee "designed in finland" tiä sitte kotimaisuusastetta. missä lie koreassa hitsattu..

  Lähetetty 16:12, 24.4.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 9. HOIL
  HOIL
  Profiili

  projekti etenee. muutaman yön nukuin ennen kuin alkoin pilkkomaan runkoa ja pikkuhiljaa totesin saman kuin tompsukka. tää runko on niin hassutin etten ala turmelemaan sitä. sen sijalle löysin vanhan tunturin joka oli tarrotettu valtraksi. hupaisaa..

  runko pilkottiin ja vanhojen putkien hitsisaumat siistittiin pois. satulaputkea lyhennettiin samoin kuin seat- ja chainstayta (voiko noin sanoo?:P) ja siten saatiin drop outteja lähemmäksi. siitä tuleekin 26 eikä 29 niin kuin alunalkain oli tarkoitus. dropit myös käännettiin horisontaalisiksi. perää tehdessäni päätin etten jaksa alkaa konvertoimaan pikalinkullista levarietusta normiperään sopivaksi ja yhtään asiaa sen enempää ajattelematta viimeyön pikkutunneilla tein perästä satamillisen. tiiä sitte onko siitä sen suurempaa haittaa.

  nyt alkaa takakolmio olla jo läjässä mutta homma vähän seisahti kun dremeli oli viedä peukalon ja siinä rytäkässä kone hajosi. onneksi ei sentäs peukalo. huomenna motonettiin ja homma jatkuu. vielä lopuksi muutamia kuvia.

  Lähetetty 20:18, 15.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 10. Mika K
  Mika K
  Profiili

  Jännä proggis eli propsit sinne!

  Lähetetty 20:27, 15.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 11. HOIL
  HOIL
  Profiili

  löin takakolmion kasaan ja homma jatkuu huomenissa. fiilistelyn vuoksi laitoin kiekon kiinni ja totesin että tää on juuri sitä mitä proggikselta lähdin hakemaan: tekemisen meininkiä, käppästä saumaa, pientä ja yksinkertasta. fiilis on loistava!

  laitetaas vielä kuva miksi kananttaa käyttää hanskoja. reiät ois mun kädessä jos ei ois ollu hanskoja.

  Lähetetty 22:06, 15.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 12. Ale99
  Ale99
  Profiili

  mut ei hanskoilla pysty tekemään mitään?

  Biciolli - 11:37, 31.8.2012  » 
  Paskat!
  STEEL IS REAL! FUCK THÖ PALPA!
  Lähetetty 17:01, 16.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 13. HOIL
  HOIL
  Profiili

  pikkutarkat hommat ilman mutta sit ku nei vaikuta enää työn jälkeen nii ehottomasti käteen.

  Lähetetty 17:18, 16.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 14. inforest
  inforest
  Profiili

  Hanskat aina hommien mukaan.
  Näillä alotetaan:

  Näillä lopetetaan:

  edit. Ainiin. Hyvä meininki!

  -...pyöräilijällä ei taida olla ihan kaikki mersut pyörätien jatkeella. -Mannine
  - Mä voin antaa ostajalle kirjallisen aitoustodistuksen että just mä oon omistanut sen työkalun niin arvo kasvaa sit ku oon out of the bisnes -Josbanse
  Lähetetty 17:26, 16.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 15. HOIL
  HOIL
  Profiili

  totta. itelläni on kahet hanskat joita vaihtelen. nuo yllä olevat vihreet on rälläköintiin, viilaukseen ym ja sit hitsaukseen omat. saas nähä maalataanko tätä koskaan niin nätisti että lateksihanskoja tarvisi.

  edit. kiitos metsässä. kohta meininki jatkuu. koko suomi kattoo peliä. minulle se tarkottaa hyvää aikaa pyörien parissa. en jää paitsi mistään.

  Lähetetty 17:28, 16.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 16. HOIL
  HOIL
  Profiili

  kuin nysväämistä voikaan olla rungon kasaaminen ilman minkäänlaista jigiä. saa käyttää mielikuvitusta ja vippaskonsteja et saa asiat oikesiin kohtiin. toivottavasti oon onnistunu siinä ja onnistun vielä vaikeimman kans: etu- ja takakolmion liittäminen. eräänlainen visio on miten sen vois tehdä mutta saas nähdä onko siitä mihinkään. jätin tuon homman huomiselle, se pitää tehdä ajan kanssa että onnistuu varmasti kunolla.

  mitä nyt näistä kuvista saa selvää niin hitsisaumat on erittäin räkäsiä mutta imo sain säädöt silleen kohdilleen et materiaali sulaa tarpeeksi hyvin et sauma kestää. ympäröivä jälki ei vaan oo kauheen nättiä vaikkakin se oli odotettavissa B-kaupan vehkeiltä.

  joka tapauksessa tilanne on nyt tämä:

  näyttää jo sen verran pyörältä että fiilis on aika korkeella.

  Lähetetty 23:11, 16.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 17. Mika K
  Mika K
  Profiili

  Woohoo!

  Lähetetty 7:46, 17.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 18. HOIL
  HOIL
  Profiili

  runko saatiin kasaan onnistuneesti ja suoraan. fiuuuu!!! fiilis on mahtava. ensimmäinen modattu, käytännössä lähes kokonaan uudestaan raknnettu runko on valmis. työn jälki on kyllä ensimmäisen kyhäelmän mukaista. ts varsin rouheaa. osaa tähän ei tule kovin kummosta. liikutaan lähes nollabudjetilla toistaiseksi. ainakin pitää hankkia pulttiratas ja kammet täältä foorumilta. jos löytyy tarpeeksi edullista kamaa niin DIBS.

  tilanne on nyt tämä:

  tuossa on saumat vielä siistimättä. maalauksesta en vielä tiiä. saatan sutia jotain pintaan ettei ala het ruostumaan. saas nähä. vielä instakuvaa:


  #fixedgear #26er #DIY #handmade #FFGSS

  Lähetetty 11:38, 18.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 19. Tompsukka
  Tompsukka
  Profiili

  Rouheaa on sauma mutta eipähän ainakaan sauman kohdalta hajoa. Vierestä ehkä :D

  Jätä saumat noin vaan ei niitä erkkikään siistiksi saa niin kunnon rottameiningillä vain!

  Lähetetty 11:42, 18.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 20. HOIL
  HOIL
  Profiili

  siistimisellä tarkotin nimenomaan sitä että sais niistä "ei niin järkyttäviä". johtuu aika pitkälti tuosta biltsun hitsintekeleestä millä hitsaan. niinku yllä sanoin nii sain matskun kuitenki sulamaan tarpeeksi hyvin et luulis sen kestävän. eikä se niin tärkee tässä proggiksessa oo se hitsisauman siisteys. eka runkoproju ni ei voi paljoo oottaa.

  edit: tää on ns ajopyörä

  Lähetetty 12:30, 18.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 21. Henkha
  Henkha
  Profiili

  Ihan oma fiiliksensä on poikkiputken grafiikkavinksahduksessa :) Jos ei saumoista, niin viimeistä siitä huomaa että on uudelleenrakennettu kaunotar. Hyvä meninki!

  You are the bike of my eye. In those years we have combine the death of the fly
  Lähetetty 13:09, 18.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 22. HOIL
  HOIL
  Profiili

  laitoin runkoon palasta mitä nurkissa on pyöriny ja b-kauppa auttoi hankkimaan lisää. pulttiratas on vielä hakusessa. velosolosta en saanu tilattua nääs ei oo luottokorttia.

  sellanen onglema tuli vastaan että keskiömuhvi ei olekkaan BSA. miksei tunturi ole britti? miksi? ja mikä kumma se sitte on? mistä keksin keskiön tohon? näitä mietin..

  niin ja tämän kans tuli todistettua ihmisen idioottimaisuus. siitä löytyy lisää hupsista-topikissa.

  Lähetetty 0:40, 23.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 23. Velosololla toimii ihan paypal mainiosti. Paypaliin riittää vaikka visa electron tai debit. Muutenkin suosittelen paypalin käyttämistä aina kun mahdollista.

  Elämästä tulee muuten aika paljon helpompaa, kun lopettaa pilkunnussinnan ja aloittaa oikean nussinnan.
  Lähetetty 2:48, 23.5.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 24. Ale99
  Ale99
  Profiili

  kuis kävi? tuliko valmiiks, kiinnostaa :)

  Biciolli - 11:37, 31.8.2012  » 
  Paskat!
  STEEL IS REAL! FUCK THÖ PALPA!
  Lähetetty 18:41, 17.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 25. ilkki
  ilkki
  Profiili

  Helsvetin siisti prokkis jannulla! Onko tosiaan päässyt projekti etenemään?

  Lähetetty 18:45, 17.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit

Search with Google: