Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Kansainvälinen kuriiritoiminta.

(608 posts)

 1. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Ympäri YV:ta on erilaisia kokemuksia kans. väl. kuriiri-yritysten palveluista kokemuksia.

  Kerätään ne tänne yhteen paikkaan.
  Myös vinkkejä kuinka toimia jos on jokin erityinen kokemus.

  Kun tilaa asioita, kandee ottaa selville tuleeko romppeesi millä (fedex, ups, dhl jne. vai posti).

  Mikäli tulevat jollain muulla kuin postilla, kannattaa toimitusosoitteeksi laittaa jokin paikka missä olet virka-aikana (8-17). Tosin usealla on kotiosoitteisiin iltajakoja, mutta heitä on vähän vähemmän liikenteessä kuin päiväsaikaan.

  Posti toimittaa postipaketti-merkinnöillä yrityksille paikan päälle.. sitä miten tämän statuksen saa on itsellenikin mysteeri.

  Muista laittaa lähetykseesi puhelinnumero jos vaikka kuriiri sattuisi osata soittaa (hankalat osoitteet, ovikoodit, rikkinäiset summerit jne jne. poikkeusasiat).

  Muista, että kuriirilla 20-40 muuta paikkaa jaettavana ja mahdollisesti sama määrä noudettavana myöhemmin iltapäivällä (riippuen alueesta, esimerkissä on kyseessä Helsingin Keskustan alue).

  Kuriiri on joko suoraan emoyhtiönsä siipien suojassa tunti-/kuukausiliksalla tai keikkahinnalla alihankkijana, kummassakaan tapauksessa älä pyydä odottamaan 5 min pidempään, koska joku muu saattaa jäädä ilman lähetystä tämän takia.. odotusajasta ei keikkahinnalla oleva saa mitään lisuketta. Luultavasti ammattitaitoinen kuriiri saattaa kysyä uusintajakoaikaa myöhemmin.

  Myös ystävällisesti pyydän ettette vittuilisi, meuhkaisi, valittaisi tai antako kovin suurisanaisesti negatiivista palautetta kuriirille suoraan, ellei tämä ole aiheellista. Palaute ei mene muualle kuin kahvipöytäkiroiluun.
  Palaute kannattaa antaa suoraan asiakaspalvelunumeroon tai sähköpostina.
  Lähetyksiä käsittelee niin moni ihminen terminaaleissa ennen jaolle pääsyä, että yhdenkin ihmisen väärin sijoittama lähetys saattaa kiertää "jänniä reittejä" tai pysytellä paikallaan vantaan suunnalla (esim) melko pitkään.

  Hyvä esimerkki on, että asiakas pyytää aamupäiväjakoa ennen klo 12. Syystä X: reitin auto täysi, saikku jne jne. lähetys siirtyykin iltäpäivälle kuriirille joka paikkaa kollegaansa, koska omalla alueella oli vähemmän hommia sille päivälle tms. Tämä kuriiri saa sitten syliinsä melko hapanta palautetta lähetyksen tullessa vasta iltapäivällä, vaikka on täysin syytön.

  Siinähän noita, täydennän jos jotain ilmeni mitä en muistanut kirjoittaa.

  Lähetetty 19:45, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 2. juu-zo
  juu-zo
  Profiili

  No pistetään tänne vinkki miten toimia kun paketti tulee dhl:n toimituksella elikkä loppujako upk:n välityksellä. Näin paketit tulevat esimerkiksi bike-componentsista.

  Yleensä kannattaa kytätä dhl:n seurannasta koska paketti tulee suomeen. Kun paketti suomessa ja statuksena kuriirin kyydissä tjms. niin kannattaa soittaa upk:lle ja sopia toimitus tiettynä päivänä ja vaikka mieluiten vielä jonkinlainen kellonaika. Näin vältyt odottamiselta kun pakettia ei voitu toimittaa viestit pyörivät dhl:n seurannassa. Joskus kuski saattaa pistää aamulla tekstaria ja kysyä oletko kotona. Jos vastaat että et ole niin silloin kuski käskeekin soittaa tuonne aspaan sopiaksesi uutta päivää. Älä kuitenkaan tuudittaudu tähän uuteen päivään. Kaksi kertaa on käynyt niin että ilmeisesti tieto ei ole mennyt terminaaliin asti ja pakettisi ei ole ollut edes auton kyydissä sovittuna päivänä. Jos paketti ei siis saapunut sovittuna päivänä jonota aspan puhelinpalveluun uudestaan ja sovi uusi toimituspäivä tai käy suosiolla hakemassa paketti upk:n varastolta.

  Muita kokemuksiani on ups:ltä joka on aina soittanut etukäteen jos olen tilauksessa ilmoittanut puhelinnumeron ja toimittanut paketin mm. koululle kun olen päivän aikana ollut siellä. Joskus ups:llä myös iltajakelu joten sitä kannattaa kysyä mikäli sieltä on paketti tulossa ja työpaikalle toimitus päivällä ei onnistu. Fedexistä myös samanlaiset kokemukset.

  PRO TIP. Muista aina laittaa tilaukseen puhelinnumerosi vaikka pariinkin otteeseen.

  Lähetetty 20:19, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 3. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Olis kyllä hyvä kun palkkaisivat lukutaitoisia kuriireja.

  Parissa viime lähetyksessä käynyt niin, että ensimmäisen hutijaon jälkeen sovittuja toimitusosoitteita ja aikoja ei olla osattu noudattaa eikä soittoakaan ole kuulunut vaikka kaikki info + puhelinnumero on kyllä lukenut paketin päällä kun se on käsiinsä saanut. Luulis olevan noille firmoillekin hemmetin kallista ajeluttaa jengiä ympäri kaupunkia soittelemassa tyhjien kotien ovikelloja.

  happo-orgiat - 12:24, 15.9.2020  » 
  Hyvä tämmöinen tämmöiseksi.
  Lähetetty 21:52, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 4. TimppaL
  TimppaL
  Profiili

  En voi käsittää alkuunkaan, miksi tietyt firmat eivät voi toimittaa pakettia uuteen osoitteeseen, esimerkiksi työpaikalle, ennen kuin nämä ovat tehneet sen turhan käynnin kotiovesi ulkopuolella, vaikka tietävät, ettei kukaan ole paikalla. Vasta tämän jälkeen paketti voidaan toimittaa uuteen osoitteeseen.

  "I think that all the hipsters who jumped this bandwagon are great! Now that they've f*cked off to paleo diets and barefoot running, I can pick up their barely-used fixies and parts for cheap!"
  Lähetetty 22:05, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 5. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Kirjoitin tuosta toisaalla:

  RTZ - 17:32, 8.1.2013  » 
  Tähän selitti UPK:n aspa viimeksi jotain sellaista, että tod. näk. johtuu siitä, että DHL vaatii että tavara liikkuu terminaalista ajassa X eli sopimusehtojen täyttämiseksi vissiin käyvät noita tyhjiä keikkoja ajamassa.

  happo-orgiat - 12:24, 15.9.2020  » 
  Hyvä tämmöinen tämmöiseksi.
  Lähetetty 22:12, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 6. peltsip
  peltsip
  Profiili

  Valtakirja on paras. Ja uhka. Mutta elän aina välillä vaarallisesti.

  T. nimim. dhl:n paketti jätetty pari kertaa jemmaan ulos ihan vaan sillä että pyytää valtakirjapohjan ja täyttää ja skannaa ja lähettää takaisin DHL:lle. Ei tarvitse olla paikalla eikä tarvitse myöskään kelkkoa töistä kotiin kamoja jos vaikka sattuu olemaan fillarilla liikenteessä.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 22:24, 8.1.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 7. mustakaapu
  mustakaapu
  Profiili

  Apua tarvittaisiin seuraavanlaiseen dilemmaan: mulla olis runko, jonka haluaisin ostaa Briteistä. Myyjä ei itse ole kovinkaan innokas tuota runkoa lähettelemään, mutta uskoisin homman hoituvan jos säädän itse kaikki rahtaamiseen liittyvät muodollisuudet. Ideaalisti hakisin varmaan ns. "ovelta ovelle" -palvelua.

  Osaako joku suositella jotain kuriiri- tai postipalvelufirmaa? Mitä koko lysti voisi noin suurinpiirtein maksaa? Muuta huomioon otettavaa?

  "Something we all seem to forget is that riding a bike is supposed to be fun, not painful" -Don Walker
  Lähetetty 10:32, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 8. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Mielestäni isoin ongelma tuossa on rungon pakkaaminen siihen kuntoon, että sen viitsii lähettää.

  Halvin vaihtoehto taitaa olla sen jälkeen ottaa kansallinen posti, joka hakee rungon myyjältä (royal mail) ja joka toimittaa sen Suomeen jossa posti eli GLS hoitaa sen sinulle.

  Tietty noutoaikojen ja -paikkojen kanssa on aina vähän säätämistä, mutta tuolla tavoin se toimii oikeastaan kaikilla.

  Hinnoista en osaa sanoa, mutta paljon röökiä ja postin sivut saattavat jeesata tai sitten puhelin käteen.

  Kandee muistaa, että pakkauksen tulee olla sellainen, että lähetyksen sisältö periaatteessa kestäisi metristä pudotuksen betonille.

  Lähetetty 12:39, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 9. vanttera
  vanttera
  Profiili

  ^Oon ollut TNT:llä duunissa, ja sanoisin et kolmesta metristä ja vielä niinkin, että jokin 50kg painava toinen asia putoaisi tän paketin päälle.

  "Krooh pyyh alkoholi sitä tätä krooh pyyh join alkoholia krooh pyyh."
  -Konsta
  Lähetetty 12:42, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 10. jerkku
  jerkku
  Profiili

  Tämä ei nyt varsinaisesti liity kuriireihin, mutta otan riskin ja kysyn silti tässä topsussa.

  Jenkeistä on ollut tulossa paketti mulle jo tovin. Tovi tarkoittaa siis tässä tapauksessa 42 vrk. USPS on palveluntarjoaja ja heidän seurannassa on se hyvä puoli, että se loppuu Jenkkien rajalle. Onko muilla käynyt vastaavaa pakettin kanssa rapakon takaa? Muut paketit tuolta on tullut parissa viikossa yleensä.

  Suomeen tuo ei ole tullut, kun ei ole kirjautunut postin järjestelmiin vieläkään. Ebaysta ostettu ja sain massitkin jo takasin kun en ole tuotetta saanut. Pyysin myyjää tekemään kadonneen paketin ilmoituksen, jos se löytyisi vaikka jostain Afrikasta..

  Lähetetty 12:45, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 11. Smurf
  Smurf
  Profiili

  vanttera - 11:42, 20.2.2013  » 
  ^Oon ollut TNT:llä duunissa, ja sanoisin et kolmesta metristä ja vielä niinkin, että jokin 50kg painava toinen asia putoaisi tän paketin päälle.

  Hheeh, asiakkaalle sitä ei tosin kerrota.

  Lähetetty 12:45, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 12. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  parcel2go.com toimi kiekkojen kanssa ihan hienosti, miksei siis rungonkin kanssa.

  Lähetetty 12:50, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 13. jamesssi
  jamesssi
  Profiili

  jerkku - 11:45, 20.2.2013  » 
  Tämä ei nyt varsinaisesti liity kuriireihin, mutta otan riskin ja kysyn silti tässä topsussa.
  Jenkeistä on ollut tulossa paketti mulle jo tovin. Tovi tarkoittaa siis tässä tapauksessa 42 vrk. USPS on palveluntarjoaja ja heidän seurannassa on se hyvä puoli, että se loppuu Jenkkien rajalle. Onko muilla käynyt vastaavaa pakettin kanssa rapakon takaa? Muut paketit tuolta on tullut parissa viikossa yleensä.
  Suomeen tuo ei ole tullut, kun ei ole kirjautunut postin järjestelmiin vieläkään. Ebaysta ostettu ja sain massitkin jo takasin kun en ole tuotetta saanut. Pyysin myyjää tekemään kadonneen paketin ilmoituksen, jos se löytyisi vaikka jostain Afrikasta..

  Itseäni alkoi kanssa hiukan huolestuttamaan, kun olin odotellut USPS:n kautta laitettua eturieskaa vajaa 2kk ja trackingin mukaan se oli liikkunut ainoastaan jenkkien puolella. Sitten eräs aamu kolahti lappu tullista, että lähetys saapunut. Taisi pysyä sielu mukana rattaan matkanteossa. Ollos huoleti siis.

  "a lot of great bikes in finland it seems"
  M: GT Kinesis Track
  Lähetetty 12:57, 20.2.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 14. artpow
  artpow
  Profiili

  Kukaan hankkinut runkoa Jenkeistä yksityiseltä? Mikä on paras toimitustapa, mitä maksaa?

  Verkot? Siis saaks sen pallon kohoamaan jotenkin? Ei oo nähty jyväskylässä
  susi-jussi
  Lähetetty 18:07, 10.3.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 15. kim
  kim
  Profiili

  USPS on toiminut mulla hyvin, gangsta tuli priority mailina yllättävän nopeasti (5 päivää) 125$.

  -Wyld-
  Lähetetty 21:44, 10.3.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 16. artpow
  artpow
  Profiili

  kim - 20:44, 10.3.2013  » 
  USPS on toiminut mulla hyvin, gangsta tuli priority mailina yllättävän nopeasti (5 päivää) 125$.

  Kiitos tiedosta! Täytyy mainita tämä myyjälle. Mahtaako sijainti lähettäjän päässä vaikuttaa hintaan huomattavasti, esim. itä- vs. länsirannikko?

  Verkot? Siis saaks sen pallon kohoamaan jotenkin? Ei oo nähty jyväskylässä
  susi-jussi
  Lähetetty 6:17, 11.3.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 17. Zigura
  Zigura
  Profiili

  DHL:

  6 Lähetys on kuriirin kyydissä, toimitus käynnissä. HELSINKI - FINLAND 08:47 keskiviikko, huhtikuu 03, 2013

  7 Vastaanottaja kieltäytyi vastaanottamasta lähetystä. HELSINKI - FINLAND 13:15 keskiviikko, huhtikuu 03, 2013

  Määräpaikka: TURKU - Turku - FINLAND

  Öö. Minneköhän ovat tarjonneet tuota mun pakettia Snadissa...

  Jeden Tag so schnell.
  Lähetetty 12:38, 4.4.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 18. Jooona
  Jooona
  Profiili

  Jos DHL Express lähetys niin jakelut hoitaa UPK -> Turun alueella Kuljetus Peipponen. Ja seuranta näyttää Helsinkiä vaikka paketti on Turussa. Kannattaa soittaa Peipposelle ja sopia uusi jakoaika. Kokemusta on.

  Lähetetty 13:23, 4.4.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 19. Leo
  Leo
  Profiili

  Entinen Peipposen kuski komppaa ^
  e. itte kun jakelin yksityisille, soitin aina etukäteen, jotta kävi selväksi että asiakas on kotona eikä esim. Ivalossa. Kaikki eivät tätä tee, et kannattaa soitella tonne ajojärjestelyyn jos tietää että paketti alkaa olla kunnan rajojen sisäpuolella.

  Ajetaan jalkakäytävillä vaan jos mukulakiviä, pelottaa, sataa vettä, mäkiä, risteyksiä, tuulee, jalkapallo, omena.
  -ossku
  Lähetetty 14:04, 4.4.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 20. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Zigura - 11:38, 4.4.2013  » 
  DHL:

  6 Lähetys on kuriirin kyydissä, toimitus käynnissä. HELSINKI - FINLAND 08:47 keskiviikko, huhtikuu 03, 2013
  7 Vastaanottaja kieltäytyi vastaanottamasta lähetystä. HELSINKI - FINLAND 13:15 keskiviikko, huhtikuu 03, 2013
  Määräpaikka: TURKU - Turku - FINLAND

  Öö. Minneköhän ovat tarjonneet tuota mun pakettia Snadissa...

  Ei ole mikään ihme että on tullut ryys eli moka kadunnimien kanssa. Useamminkin kuin kerran tuli Mannerheiminkatu, Porvoo Helsinkiin.

  Lähetetty 14:32, 4.4.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 21. Zigura
  Zigura
  Profiili

  Yes, näinhän se oli. Sieltä tuli jo ystävällinen vastaus meiliin, kun asiaa tiedustelin tuossa puolilta päivin. Nettikauppa (BC) ei ollut liittänyt puhelinnumeroa lähetykseen, joten jäi yhteydenotto ymmärrettävästi tekemättä.

  Jeden Tag so schnell.
  Lähetetty 15:06, 4.4.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 22. Kyselin GLS:ltä Saksasta odottelemaani pakettia, joka seisoo seurannan mukaan Turussa varastossa. Sain vastauksena oheisen mailin:


  Hei,

  Kiitos viestistä.
  Valitettavasti kyseinen paketti on ylisuuri järjestelmäämme ja sen jakelusta koituu meille ylimääräisiä kuluja. Tieto on laitettu Saksaan ja he ovat informoineet lähettäjää asiasta. Ikävä kyllä lähettejä ei ole vielä vahvistanut noita kuluja, joten lähetys on vielä terminaalissamme.
  Heti kun saamme Saksasta vahvistuksen, laitamme paketin eteenpäin.

  GLS on kuljettanut paketin Saksasta Suomeen ja karhuavat nyt yksityiseltä asiakkaalta lisää rahaa kuljetuksesta perille. Eikö GLS:n ja lähettäjän välille ole kuitenkin paketin vastaanoton yhteydessä muodostunut sopimus paketin kuljettamisesta perille sovittuun hintaan.

  EDIT 11.6. Soitin gls:n aspaan, kuulemma ihan normaalia toimintaa. Keskustelun edetessä sentään myönsi tilanteen olevan vähän outo. Lupasi selvitellä asiaa ja palata asiaan vielä tänään - ei palannut. Vielä ei selvinnyt, koska paketti liikkuu, kenen kyydissä ja minne.

  EDIT 14.6. Kolmen yhteydenoton ja parin viikon odottelun jälkeen sain vihdoin paketin eilen - rikkinäisenä. Katsotaan miten käy. GLS - 5/5 tähteä.

  Edit 13.7. Sain Saksan GLS:ltä kieltävän korvauspäätöksen, laitoin vielä mailia Suomen päähän. Selvä kuljetusvaurio, paketissa jäljet jne. Katsotaan miten käy.

  Lähetetty 19:33, 10.6.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 23. KK89
  KK89
  Profiili

  Bike-Components tilauksiin lisäten.. Täällä turun suunnalla UPK -kuljetukset hoitaa Kuljetus Peipponen. Viimeksi hain paketin suoraan Peipposen terminaalista turusta. Tosin pitää odottaa että lähetti on palannut terminaaliin.

  Hommat ilmeisesti muuttuneet keväästä. Itella hoitaa nykyään.

  Vielä edittiä sen verran että jos tulee DHL lentorahtina suoraan Turkuun niin DHL:n päämajasta lentorahdin tieltä voi hakea. Jos taas paketti lentää Helsinkiin ja rekalla Turkuun niin --> Itella.

  Lähetetty 14:42, 25.7.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 24. Leo
  Leo
  Profiili

  Huom! DHL ei enää lennä Turkuun lainkaan, vaan entinen Turun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle, mistä lähtee rekka Turun lentoasemalle. Yleensä perillä siinä kymmenen tienoilla, maanantaisin aikaisemmin, ja lajittelun jälkeen kamat lastataan DHL:n omiin tai Peipposen autoihin. Toi Itella-homma koskee yhtä toista kuljetusmuotoa josta en nyt muista/tiedä tarkemmin.

  Ajetaan jalkakäytävillä vaan jos mukulakiviä, pelottaa, sataa vettä, mäkiä, risteyksiä, tuulee, jalkapallo, omena.
  -ossku
  Lähetetty 18:12, 25.7.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM
 25. ununu
  ununu
  Profiili

  DPD = vittu mitä scheissea. toimii TNT postin eli PostNL (Hollanti) loppujakelijana suomessa. Välttäkää.

  kuka muistaa monelta alkaa DHL:n iltajakelu ?

  Lähetetty 14:30, 1.8.2013, 7 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Search with Google: