Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Projekti: Crescent Fashionline 307 talvipyörä

(9 posts)

 1. peltsip
  peltsip
  Profiili

  Do diin,

  disclaimer: tässä on parikymmentä kuvaa, elä selaa pitemmälle jos sulla on ADHD etkä tykkää tylsistä kuvista.

  Eli siis, kävin poistamassa retrocressun prismasta -50% hintaan ja siitähän se sitten lähti taas innostus fillaroida. Cressulla sateessa ajaessani mietin että onko tässä mitään järkeä kun takareidet kuraa täynnä vaikka ajelin pelkästään asfalttiteitä. Siitä se sit ajatus lähti että entä jos väsäisi itselleen talvipyörän lokareilla sun muilla. Vanhempi herrasmiespyörä tunturi akseli oli vähän verkkaisen oloinen nimittäin tuon jälkeen kaikilta osin.

  Tuo siis oli vaan vähän takaraivossa kytevä tyhmä idea kunnes törmäsin jollain jyps -palstalla tjsp myynti-ilmoon: fashionline 307 runko hintaan 25e. Runkokoko mulle ehkä vähän isohko ja harkitsin tosi pitkään mutta lopulta kävi niin, että tuollainen tuli pihaan:

  Sit vähän tarkempaa tarkastelua, ei näköjään tartte pientä ruostetta stressata:

  Vaaka yllättäen pysähtyi pelkän rungon + stemmin + satulatolpan kanssa reilusti alle 10 kilon! (vanha herrasmiespyörä jolla olen tykittänyt tuhansia kilsoja painaa ~17kg)

  Mutta voi pojat mitä ylläreitä runkoon sisältyikään! Fauber-nelikantti - modauskitti!!! Ja vielä B-kaupan kierteillä!!! (ps myydään rungon myyjän mukaan vähän käytetty muistaakseni 114 keskiö vaikka eurolla)

  Tämän takia päätin lopullisesti että maalipinta, lukot ym jää ikuisiksi ajoiksi eikä rueta rälläköimään:

  Lainasin kampia herrasmiespyörästä, ensimmäinen vastoinkäyminen oli ilmeinen:

  Onneksi B-kaupasta saa halpaa roskaa jolla tuokin korjaantuu, keskiön mahdollisimman sulava pyöriminen tulee olemaan viimeinen ongelma kunhan lumet löytää tiensä tänne... Samalla hommasin pränikät kammet joilla saa sotkea ihan vtun täysii (36 piikkiä, tiukin takaratas mitä iteltä löytyy on 19-piikkinen...)

  Vain parasta halvinta tähän projektiin!

  Olin ymmälläni, eivät olleet B-kaupassa säästäneet keskiön rasvoista! Tästä siis tulee jalkajarrullinen fillari koska kriteerinä oli jarrumekanismi joka toimii myös loskassa ja levarit on ehkä vähän överit tähän projektiin.

  Siinä sit uudet kammet ja 122 keskiö, näyttää heti paljon paremmalta

  disclaimer: jos mitassa ei ole yksikköä, se on metalliosien kanssa aina millejä tai sit mitan ilmoittanut kaveri on ihan kuutamolla tai timpuri...

  Tuli mietittyä B-kaupassa sitä tangon pätkimisen aiheuttavaa rautasahalla nitkuttamisen vaivaa, totesin että fuck it. Ihme kyllä työkalu kesti molemman puolen pätkäisemisen ehjänä!

  Illan hämärtyessä äkkiä retrosta etupyörä lainaan! Tälle vanteelle meinasin tarjota talvinakin ja väsätä retroon ennen toukokuuta uuden etukiekon, saas nähdä päädynkö sorvailemaan navan ihan itse vai loppuuko aika kesken...

  edit: heitin muuten satulan alustavasti about oikealle korkeudelle. Eipä ole tarvinnut säätää korkeutta pätkääkään kun sattui sattumalta kohdilleen. Ollaan siis sielunystäviä tuon rautakasan kanssa.

  Fiilistelykuva

  Sit kävin vaihtamassa veikkauksen arvan 27" retkivanteeseen koska pitihän tuolla päästä ajamaan samaan aikaan kun retrolla eikä viitsisi aina kiekonvaihtoruljanssia. Senhän sitten tiesi että mitä se ilmainen tarkoittaa. 2 sisäkumia myöhemmin päätin, että vanteen mukana tullut bilteman ulkorengas saa lähteä. Ensimmäisen sisäkumin sihinän jälkeen hioin vanteen rosoisia reunoja pyöreämmäksi, toisen sisäkumin sihinän jälkeen hioin lisää ja paikkasin toisen sisäkumin. Ei pitänyt prkl ilmaa joten hommasin vielä prkl viilan, uuden ulkokumin ja pränikän sisäkumin. Viilauksen ja hiomisen jälkeen totesin että jos nyt ei toimi niin sit alan ryyppäämään. En alkanut. Bilteman ulkokumi oli ihan helvetin tiukka, harvemmin pitää käyttää rengasrautaa jo siihen että saa ulkokumin ekan puoliskon vanteelle ja repiä ihan täysiä että saa prestan vanteen reiästä sisään. Uusi kumi vaati yhden kerran rengasraudan kääntämistä. Bilteman ulkokumi kyllä vielä viimeisenä tekonaan pisti B-kaupan rengasrau.. muovin kahteen osaan kun yritin saada sitä pois vanteelta.

  Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tekstit pistin tarkoituksella pois synkasta koska olen lukenut tältä palstalta että ne pitäisi olla kohdakkain. Huomatkaa varmasti kaupungin halvin wnb feikki trispoke! (erottuu tosi huonosti tuossa valossa)

  Harjoittelin tankonauhan laittoa. Kyllä, löin tulpan perille vasaralla eikä edes mennyt ihan loppuun asti.

  Siinä olis sit about lopullinen peli:

  Korjasin vielä tankonauhat. Tuli liian nätit kun sain kiepautettua pään alle joten hyödynsin ylijääneet teipit. Huomatkaa myös symmetrisesti asennettu piripirikello.

  Ja lain kirjain lähes täyttyy. Periaatteessa chainstayssa ja ympäristössä kyllä on punaista heijastinteippiä...

  Todiste, että olen ajanut pyörän useamman kilometrin päähän kotoa. Etin btw prkl kuvarastia ja olin kyllä ihan hakoteillä, ainoastaan ~15km päässä oikeasta paikasta!

  edit2: sportstrackerin keskinopeuden perusteella keskikadenssi jotain 110+ sulan maan aikaan. Oikeesti varmaan lähempänä sataa koska vapaaratasmekanismi mutta pääsee kyllä ylämäkiin ihan vtusti kunnes alkaa maitohapot jylläämään.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 20:09, 14.9.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 2. makko
  makko
  Profiili

  sun stonga on väärinpäin asennettu

  Lähetetty 20:20, 14.9.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 3. peltsip
  peltsip
  Profiili

  ^
  joo tavoitteena oli löytää vähän erilainen ajoasento tuosta tikusta. Kädet alapuolelta ja ihan stemmin viereen niin voi tykittää täysii 120rpm aerodynaamisesti kuin sukkismies konsanaan!

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 20:29, 14.9.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 4. peltsip
  peltsip
  Profiili

  Ajattelin päivittää että tulin järkiini. Syntyi suunnitelmat sulan maan aikaisesta fiksikiekon asentamisesta tähän kadenssivehkeeseen. Tällä hetkellä vakavassa harkinnassa rakennella itse moinen mutta PM:llä saa lähestyä jos jollakulla löytyis tän fillarin henkinen eli ihan sama kuinka vtun ruma kunhan toimii... Jos rakentelen niin sit rakentelen retroon uuden takakiekon ja otan siitä tähän. Tässähän on jo nyt retron etukiekko liukkaan ajan kiinni koska nastarengas ja kuvissa näkyvä 27" kiekko ei oikein mätsää...

  Sit aiheeseen: fiksiharkinnat takaraivossa kävin hankkimassa jollekulle ylimääräiseksi jääneen etujarrusysteemin mallia Shimano 600. Sain kaupan päälle kippuratangon ja pitäis melkein postata tuonne hupsistaketjuun että voi vittu mikä munaus koko riseripaskan osto. Tuo on siis se minkä suhteen tulin järkiini. Lisäksi katsoin fillarointihousujen oikean lahkeen sisäpuolta ja hain biltemasta tankonauhan lisäksi polkimeen asennettavan ketjunsuojan....

  Odottelen tässä fiilistelykuvauskeliä, niin ei tarvitse yrittää sanoin kuvailla sen enempää.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 10:20, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 5. HOIL
  HOIL
  Profiili

  B-kauppa on tehty tällasia projuja varten! antaa vähän tasapainoo hirveelle nysväämiselle ja speksaukselle ja kalliille osille - menee B-kauppaan ja ostaa sieltä kaikki. säästyy aikaa, rahaa ja monesti hermojakin (varmaan riittää kun tekee joka kolmas talvi tällasen nii valjentuu se nysväämisen aiheuttama mielipaha/ harmi) hyvä proju ja omalla tavallaan komee fillari (ja uus kuistikin viimesen päälle!). kyllä passaa runtata sohjosta jalkakäytävää.

  Lähetetty 11:23, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 6. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili

  Täällä taisi olla jo täsmälleen samanlainen projekti joskus vuosi tai pari sitten?

  Lähetetty 11:47, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 7. Npertj
  Npertj
  Profiili

  Minustaku tuntuu että näistä ei samanlaista saa yrittämälläkään kun taas Toditsit ja Kageerot ja Määssit on kaikki identtisiä erivärisillä palasilla.

  vakiovänkääjä
  Lähetetty 15:39, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 8. peltsip
  peltsip
  Profiili

  Yritin googlen kautta etsiä samanlaista mutta ei oo näkynyt. Sinäänsä tuo malli ei tainnut olla mikään harvinaisin aikanaan...

  Poljin ihan vtun älytöntä kyytiä kun tajusin että larppaaja-talot kohoavatkin selkeästi horisontin yläpuolelle joten ilmatieteenlaitoksen auringonlaskuajankohta näillä leveyspiireillä on se kellonaika kun on jo liian myöhäistä kuvata muuta kun katulamppujen valoa kännykkäkameralla.

  Ehdin nipin napin viimeisille auringonsäteille kiitos kippuratangon mahdollistaman aerodynaamisemman ajoasennon...

  e: ps ei taida olla enää edes heijastinlaiton peli, kävin ostamassa lisää punaista heijastinnauhaa kun sitä saa salakavalasti pistettyä punaisiin osiin ilman että se pistää pätkääkään silmiin. lätkäisin myös pari siivua takalokarin päähän niin nyt olen kunnon lainkuuliainen kansalainen.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 16:10, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM
 9. Oha tä nyt ihan hirvee. Sori ei tä ollutkaan ama.

  Being a loser is such a drag
  Lähetetty 17:37, 9.11.2012, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Search with Google: