Yksivaihde.net » Projektit

Crescent Mixte projektiksi?

(33 posts)

 1. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Ja päivää taloon, muutama kuukausi on tullut foorumia lueskeltua epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt uskaltauduin kirjautua. Tilannehan on siis se, että olisi mahdollista siirtää kuvan mukainen Crescent projektiksi emännälle. Mixte runkoa ollaan vähän etsiskelty ja tällainen olisi nyt tyrkyllä. Mieluisin olisi jalkajarrullinen versio, mutta käsijarrullinen vapaarattaalla ei myöskään ole suljettu pois vaihtoehdoista.

  Havaintoja tähän asti:
  - Takahaarukka varmaankin joko 120 tai 125? Tarkkaa mittaa en oikein saanut otettua
  - Sisemmällä eturattaalla taitaisi päästä aika lähelle 42mm, mutta mennee kuitenkin ylitse tuon
  - Keskiössä "F", ranskalainen? Ongelmia? Siellä luki myös Hatta.

  Osaisiko joku kertoa pyörästä muuten enemmän, jarrut näytti olevan Shimanoa ja vaihteet Suntouria. Mitään mallimerkintää en äkkivilkaisulla löytänyt.

  Ja se kuva:

  Lähetetty 18:21, 31.7.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 2. paulos
  paulos
  Profiili

  Fashionline 3xx, ihan hyvä

  Crusty - 20:03, 15.12.2012 »
  Oon luullu et interneteissä on vaan vihollisia, lähen juomaan kaljaa.
  Lähetetty 18:35, 31.7.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 3. Näin äkkiseltään ihan mainiolta vaikuttava peli, tuskin ollut halvimmasta päästä aikoinaan. Tolppa näyttää suntourilta ja penkki joltain san marcolta.

  Lähetetty 19:01, 31.7.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 4. paulos
  paulos
  Profiili

  Kiekotki on aika mukavat, pehmeät ja HILJAISET. Jos siis on samat maillardin navoilla olevat mitkä omin vaimon pyörästä.

  Crusty - 20:03, 15.12.2012 »
  Oon luullu et interneteissä on vaan vihollisia, lähen juomaan kaljaa.
  Lähetetty 6:58, 1.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 5. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Kaikki putsiin. Rataspakan tilalle vapari (tossa on varmaan kierrepakka), taka-akselin prikoilla ketjulinja kohdilleen ulompaan rataspaikkaan, kiekon keskitys, toinen eturatas mäkeen. Jarrupalat ja vaijerit vaihtoon. Riisumista maun mukaan. Siinähän se on?

  asb - 13:48, 9.3.2018  » 
  aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
  Lähetetty 11:41, 1.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 6. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Penkki vaihdettiin koeajoa varten jostakin vanhasta Tunturin retkimallista. Emäntä ei yksinkertaisesti pystynyt ajamaan sillä satulalla mikä tuossa oli kiinni. Navat on Maillardin.

  RTZ:n ehdotuksen linjoilla varmasti mentäisiin, varmaan myös renkaat menisi vaihtoon. Olivat jonkun verran halkeilleet iästä johtuen. Näiden lisäksi mahdollisesti tuohon vielä rungon maalaus. Maalipinta on haalistunut ja jälkiä pinnassa on jonkun verran. Lisäksi jarru- ja vaihdevaijerien kuoret ovat hioneet pinnan metallille muutamassa paikassa ja luonnollisesti nämä kohdat ovat nyt ruosteessa. Voimansiirto vähän rutisee (voi johtua ihan vain ketjustakin) ja ohjainlaakeri on joko väljä tai löysällä.

  Pitäisi vielä keksiä hinta tuolle. Omistaja antoi minulle tehtäväksi määrittää sopiva hinta.

  Lähetetty 14:54, 2.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 7. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Jos ketju on kovin lopussa, niin kannattaa ehkä laittaa molemmat rattaat ja ketju uusiks kerralla. Ketju lopussa -> rattaatkin tod. näk. lopussa. Eturatas lopussa -> uusi ketju ja takaratas hyvin pian lopussa.

  Onko omistaja kaveri? Vaikuttaa hinnoittelupolitiikkaan, mutta ottaen huomioon paljonko osaa tohon joutuu kuitenkin uusimaan, niin ei tosta kyl paljoa pitäs kärsiä.

  asb - 13:48, 9.3.2018  » 
  aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
  Lähetetty 11:49, 3.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 8. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Vielä "pahempi", omistaja on sukulainen. Sehän tuosta hinnan määrittämisestä niin hankalaa tekeekin. Jo mainittuihin seikkoihin voi vielä lisätä lokasuojat. Ne ovat muoviset ja kumpikin on poikki. Lokasuojat pitää kuitenkin kuulemma olla.

  Eli onhan tuossa jonkin verran osia joita pitää hankkia jo pyörän ajokuntoon saattamiseksi. Muutoksien ja ulkonäköseikkojen myötä tulevat kustannukset ovat luonnollisesti sitten minun henk. koht. ongelma.

  Lähetetty 9:36, 4.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 9. tubuku
  tubuku
  Profiili

  Rassasin mielestäni juuri tuollaisesta naikkoselle pyörän. Osia meni kyllä lopulta vaihtoon satulatolppa, tanko, lokarit, polkimet, kiekot ja kammet, vaikka tuossa on ihan asiallinsen näköinen kampisatsi. Kiekotkin vaikutti ihan järkeviltä, mutta olivat omassa sen verran mutkalla ja oli yksi setti ylimääräisenä niin vaihdoin.

  Osat putsiin vaan ja kiillotus Autosolilla niin hyvä tulee.

  Keskiö ei ollut britti eikä italo, joten veikkaisin ranskista. Muistaakseni tuolla kampisetillä sai tosiaan ihan nätin lopputuloksen ja ketjulinjan kohdilleen kun käänsi alkuperäisen keskiön akselin ympäri ja laittoi rattaan sisempään paikkaan.

  Pyörässä on kaksi leveää pyörää. Sekä satula ja ohjaustanko
  Lähetetty 13:20, 4.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 10. noemi
  noemi
  Profiili

  Jos olet Helsingin seudulta, niin lokarit suosittelen hankkimaan U6-pyöräpajalta Kyläsaaresta. On Ihan Joka Ikistä Mallia ja hinta yleensä pari euroa.
  Linx http://www.uusix.fi/12

  Ja sry turha postaus jos olit jo tietonen edellämainituista :P

  "Vaikeinta tässä työssä on käsittää kuinka kaikki oikein pysyy koossa."
  - Alfamer Polkupyörän huolto- ja korjausopas
  Lähetetty 13:21, 4.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 11. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Hinnoittelussa jonkunlaisena referenssinä voi pitää sitäkin, että aihioita saa just tuolta Uusixilta parillakympillä. Ite myi keväällä ajokuntoisen ja läpikäydyn Nopsa Finlandian muistaakseni 85 euroon, tais silloin mennä kuntoonsa nähden ihan edullisesti. Eli maksa sen mukaan kumpi on köyhempi, sä vai sukulainen, jotain väliltä 10-100€, ei tohon mitään järkevämpää voi sanoa.

  asb - 13:48, 9.3.2018  » 
  aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
  Lähetetty 13:45, 4.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 12. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Kiitokset tubukulle vinkeistä, pidetään mielessä homman edetessä.

  Helsinkiin on valitettavasti sen verran paljon matkaa, että tulisi kalliit lokasuojat jos sieltä hakisi.

  Niin, homma tosiaan eteni tänään, eli väännettiin kaupat pyörästä. Äsken toin sen omaan varastoon ja nappasin etukiekon irti. Siinä on sitten paremmalle puoliskolle tekemistä huomiselle, kun aloittelee sen putsauksesta ja kiillotuksesta. Lupasin itse hoitaa "vaativammat" hommat, mutta näitä pintojen käsittelyjä ja valmisteluja emäntä pystyy kyllä pikkutarkkana ihmisenä tekemään. Varsinkin kun hällä tuntuu olevan välillä pientä perfektionistin vikaa oman tekemisen suhteen, toivottavasti iskee päälle nytkin. Täytyy sitten huomenna töiden jälkeen ruveta itse tutkimaan ja purkamaan tuota muilta osin vähän enemmän.

  Lähetetty 21:06, 6.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 13. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Kierrepakkahan sieltä löytyi. Mallailin purun lomassa nopeasti vähän ketjulinjaa vapaarattaan kanssa, kun sellainen oli valmiiksi hyllyssä talvea odottamassa. Jotain täytyisi varmaankin tehdä:  Osat oli vain löyhästi kiinni, kun kerkesin jo kaikki irroittaa ennen kun innostuin tuota kokeilemaan, mutta noin sentillähän se näyttäisi heittävän. Tuo sinkularattaan vieressä näkyvä pitkä mutteri on yhtä puuta, mutta voinko huoletta korvata sen lyhyemmällä ja siirtää vastaavan määrän toiselle puolelle napaa. Jos sitä sentillä korjaisi, niin sittenhän se olisi jo aika suora. Tämän jälkeen pitäisi ilmeisesti keskittää tuo vanteen kehä, onnistuuko sentin siirto? Ei ole koskaan tullut moista tehtyä.

  Lähetetty 21:43, 8.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 14. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Tuohon aiempaan kysymykseen kaipailisin edelleen kommentteja.

  Tänään taas nytkähti vähän, kun sain osia pestyä. Pikalukituksille täytyy koittaa keksiä jotain, kun on vähän ruoste päässyt iskemään.

  Nyt kun osat odottaa pestyinä, voi siirtyä rungon hiomisen kimppuun. Onko muuten missään saatavilla järkihintaan tuollaisia "Crescent" tarroja?

  Lähetetty 20:07, 13.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 15. Laku
  Laku
  Profiili

  paulos - 19:35, 31.7.2012  » 
  Fashionline 3xx, ihan hyvä

  Veikkaisin '90 312:sta Cykelhobbyn vinkkien perusteella. Löytyy 309:ä käsittelevästä artikkelista. Kivan näkönen ja varmaan hyvä. Pris 4395,-

  Hmh, no siinä nytte ei oo mitään järkee.
  Lähetetty 21:02, 13.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 16. plh
  plh
  Profiili

  Voipi olla että takana ei pikalinkku enää pidä eli varaudu vaihtaman akseli...

  Lähetetty 21:06, 13.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 17. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Mulla on pikalinkku pitäny talvifiksin takana ihan hyvin (on sillä ajettu asfaltillakin). Vääntää vaan kunnolla tiukalle.

  asb - 13:48, 9.3.2018  » 
  aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
  Lähetetty 22:02, 13.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 18. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Koskeeko pikalinkun pitämisongelmat myös sinkulaa? Koska sehän tästä on tulossa, kun emännälle on menossa. (Täytyy kyllä tunnustaa, että itsekin ajelen sinkulalla. Pari kertaa olen flipflopin kääntänyt fiksipuolelle, mutta ainakin vielä se on aina kääntynyt jonkin ajan päästä takaisin sinkulaksi)

  Tulipahan kokeiltua soodapuhallusta. Jälki on kyllä hienoa, mutta aika työläältä tuntui ja soodaa menee reilusti. Ei lähde helpolla maali irti niistä kohdista joissa se on vielä kunnolla kiinni ja kovassa. Painetta ei kylläkään välttämättä tullut kompurasta ihan tarpeeksi, joten parin päivän päästä uusi kokeilu paremmilla laitteilla.

  Lähetetty 19:56, 14.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 19. Convdo
  Convdo
  Profiili

  En ole nyt jokuseen päivään oikein rungon kimppuun päässyt, joten koitin käpistellä jotain muuta pientä. Jarrujen putsausta aloitellessani rupesin ihmettelemään noita jarrupalojen alla olevia pokattuja paloja, mikä niiden virka on? En muista nähneeni tuollaisia aiemmin.

  Lähetetty 19:13, 25.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 20. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Pitkästä aikaa jotain edistystä tämänkin suhteen. Tavoitteena saada kesäksi ajokuntoon.

  Lähetetty 12:35, 19.1.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 21. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Hitaasti etenee, mutta etenee sentään.

  Ja pakkohan sitä oli ihan puhtaasti mielenkiinnosta punnata osat, vaikkei tämä luonnollisesti mikään keventelyprojekti ole.

  Jää kyllä tehokkaasti rasvajäljet sormista tuollaiseen puhallettuun pintaan, vaikka olisi kädet puhtaat.

  Lähetetty 20:10, 18.2.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 22. munccis
  munccis
  Profiili

  Hyvännäköistä, itellä emännälle päällänsä tollainen 306 Fashion Line -projekti. Siinä on kaunis orkkisväri, joten itse en varmaan puhaltele rungoa. Paino varmaan samaa rataa. Ratkaisin itse tuon takakiekon tilanteen ostamalla Bilteman jalkajarrukiekon, jonka ketjulinjan saanee kuntoon siirtämällä akselia ja keskittämällä kiekko uudelleen. Etupään 50-piikkinen saa aikaan sellaisen kevyen 50 mm ketjulinjan.

  josbanse - 21:18, 23.11.2017  » 
  Onks toi myynti-ilmotus siis vitsillä laitettu?
  Lähetetty 21:48, 18.2.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 23. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Pikkuhiljaa.

  Lähetetty 21:27, 20.3.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 24. Convdo
  Convdo
  Profiili

  Maalaus ei mennyt niin kuin elokuvissa. Olisi pitänyt antaa homma ammattilaisille, mutta eihän sitä usko ennen kuin itse kokeilee. Koska kesä on kuitenkin jo ovella, niin sain neuvoteltua hallituksen kanssa niin, että pyörä laitetaan siitä huolimatta läjään. Saa ainakin ajoon tälle kesälle ja saa haettua palikat yms. kohdalleen kesän aikana. Ensi talvena sitten runko uudelleen käsittelyyn ja tällä kertaa teetätän maalauksen.

  Muutakin edistystä on tapahtunut, skeneriser B-kaupasta ja bashring sorvista.

  Lähetetty 22:01, 27.3.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 25. munccis
  munccis
  Profiili

  Mikä meni maalihommissa vikaan? Ja onko toi suojakiekko siis sorvattu vanhasta isommasta rattaasta?

  josbanse - 21:18, 23.11.2017  » 
  Onks toi myynti-ilmotus siis vitsillä laitettu?
  Lähetetty 22:51, 27.3.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit

Search with Google: