Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Ajolasit

(311 posts)

 1. Täällä ei varsinaisesti ainakaan omilla hauilla löytynyt yleistä keskustelua ajolaseista. Tässä keskustelussa aihetta sivutaan.

  Eli. Tarkoituksena hankkia lenkkikäyttöön jonkinlaiset ajolasit. Omat silmälasit on mallia aviator / mallia kulmikas, eivätkä mitenkään tiiviit esim otsalta. Itse ainakin koen ajolasien olevan pääasiassa tuulilasina pikkupirulaisia aka ötököitä vastaan. En haluu sokeutua alamäkivauhdeissa enää mielellään kertaakaan edes hetkellisesti.

  Vähän tässä kuulosteltuani ja tsekkailtuani merkkilasit alan liikkeissä maksaa 40+ euroa, kun taas esim. luottokauppa Biltemasta saa ihan samannäköiset lasit noin 6 eurolla. Kenelläkään kokemusta noista Bilteman laseista ja näkemystä, että saako 40+ eurolla oikeasti rahoilleen vastinetta? Laseja kannattaa varmaankin käydä ainakin kokeilemassa. Millasia juttuja ajolasien hankinnassa kannattaa ottaa huomioon?

  Jos löytyy aiempi keskustelu aiheesta tai on sopimaton, saapi tämän moderoida osaksi sitä.

  Lähetetty 10:22, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 2. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Mites noi vahvuudet vai meinasitko vetää piilareilla?

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 10:25, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 3. Huomioi nyt ainakin se että kunnon laseissa tulis olla polarisoidut linssit jotka suojaa silmiä heijastumilta ja uv-suojakaan ei oo pahitteeks. Ite maksoin omista aurinkolaseista 180e ja hetkeäkään ei oo kaduttanut. Laatu on myös hyvää.

  nina - 18:36, 23.4.2013  » 
  Satula keulii. Se tuntuu hyvältä vain mukulakivillä ajaessa.
  Lähetetty 10:29, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 4. Niillä on aina kestävyyden kannalta hintaeroa, kallis kestää kauan, halpa ei. Halvemmissa tuppaa nivelet olee ohuemmat ja sangoissa käytetty muovi ei jousta yhtä hyvin. Puhumattakaan linsseistä ja niistä käytetyissä muoveissa. Polykarbonaatti ja hartsi on heti kestävämpää kun se mitä huoltoasemalaseis aka prestigeissä käytetään.

  Vois alkaa taas pyöräilee
  Lähetetty 10:33, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 5. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  mojavet on ns. ajomiehen valinta. linssejä saa vaihdettua helposti ja ulkonäkö miellyttää.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 11:13, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 6. Street Leif is the only Leif I know
  Lähetetty 11:13, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 7. zykkeli
  zykkeli
  Profiili

  mä en ole fillarihommiin koskaan speksannut mitään kovin arvokkaita laseja vaan tuossa muutaman kympin hinnoissa olen liikkunut. Oman kokeman mukaan kun tuppaavat hajoamaan tai häviämään ihan samalla tavalla hinnasta riippumatta ;)

  Käytössä oikeastaan kahdet lasit. Aurinkolasit ja sitten ajolasit esim. talvea ajatellen.

  - Judda -
  Lähetetty 11:19, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 8. Ajolasien muodosta sen verran, että näillä muotipyörillä tuppaa olemaan ajoasento etukenoinen. Joten tosi muikean muotoiset pienet ja paksuilla kehyksillä olevat lasit tuppaa itselle tulemaan juuri yläreunastaan näkökenttään. Katselukulma on aika jyrkkä. Eli enemmänkin suosin tuon koripalloilijan kaltaisia kärpäsiä kuin mahdollisimman matalia cooleja laseja. Raybanmallikin on omaan naamaan useimmiten parempi näkemisen kannalta kuin ns. sporttiset naamanmyötäiset.

  Projekti: Hiiliteräs
  Lähetetty 11:19, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 9. BOSS
  BOSS
  Profiili

  Itsellä on polarisoidut Oakley Oil Rigit. Hinta ~150€ mutta on pirun kevyet, kestävät ja linssien väri on miellyttävä. Värit syvenevät kivasti, mutta kontrasti säilyy.
  Paksut kehykset pitää viiman ulkopuolella. Suosittelen.

  Jalokiven onnellinen omistaja
  Lähetetty 11:23, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 10. Piilareilla oon tähän asti vetänyt. Vahvuudellisissa ajolaseissa on se huonoja puolia: a) ne on erittäin kalliita ja b) ne pitäis olla sitten koko ajan päässä, koska näkö on sen verran huono. Tuntuu dorkalta istua vaikka määränpäässä kahvilla ajolasit päässä, koska ilman ei nää.

  Polarisoivien ja ei-polarisoivien kanssa en oo hirveesti toistaiseksi huomannu eroa. Ehkä veneillessä polarisoivat ovat kivammat ehkäisemään heijastuksia vedestä. Tavallinen muovikin suodattaa uv-säteilyä melko hyvin, mutta onhan se aina etu, että suodattaa enemmän. Pieni tummennus on kesällä myös kiva.

  Edit: Biltsun halpislaseissakin on UV-400 merkintä, eli UV-säteily suodattuu kokonaan. Lähde ja lähde.

  Lähetetty 11:24, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 11. Kyrlinen
  Kyrlinen
  Profiili

  Mä en yleensä arkihommissa käytä arskoja, mutta sillon kun käytän on mulla päässä nää http://www.finnprotec.fi/index.php?page=ess-ice-naro-3

  Saatavilla leveempänä ja kapeempana (Naro), itsellä jälkimmäiset. Aukkoja ei juuri minnekään puolelle jää, paitsi alle, ei huurru, hyvät päässä. oon käyttäny näitä pyöräillessä, veneillessä, laskettelurinteessä, ampumaradalla ja metsästyshommissa. Noihin saa vielä erikseen sankoja, joten hommaamalla lisäksi sankapaketin saa sillä ja varalinsseillä rakennettua toiset lasit, jos haluaa.

  Lähetetty 11:32, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 12. In the end there can be only one: Rudy Project Sportmask.

  Kimi
  Lähetetty 11:42, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 13. MrHat
  MrHat
  Profiili

  jh - 12:24, 21.5.2012  » 

  Polarisoivien ja ei-polarisoivien kanssa en oo hirveesti toistaiseksi huomannu eroa. Ehkä veneillessä polarisoivat ovat kivammat ehkäisemään heijastuksia vedestä. Tavallinen muovikin suodattaa uv-säteilyä melko hyvin, mutta onhan se aina etu, että suodattaa enemmän. Pieni tummennus on kesällä myös kiva.

  Polarisointi ja UV -suojaus on eri asiat. Polarisointi poistaa heijastuksia ja UV-suoja suojaa UV:lta.

  Lasien tummennus ilman UV -suojaa on sitten vihoviimeinen ratkaisu: Tumman linssin takana silmä on enemmän auki ja sisään pääsee enemmän UV-valoa (tai näin minua kakarana peloteltiin - en ole tarkistanut faktaa edes internetistä).
  Kuluttajalainsäädännön kautta käsittääkseni kaikki vähänkää aurinkolasiin viittaavat täytyy suomessa olla UV -suojatut ja prosessi on käsittääkseni niin halpa, että suoja myös toteutuu.

  Lähetetty 11:42, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 14. Kirjoitin vähän epäselvästi samaan kappaleeseen polarisoinnista ja uv-suojasta. Kyllä tiedän, että ovat eri asioita. Polarisaatio-ominaisuus laseissa yleensä käsittääkseni maksaa oikeesti paljon, kun taas kaikissa merkkilaseissa oleva iso mainos 100% uv-suojasta löytyy ominaisuutena myös lähes kaikista halpislaseista. Jostain on mulle jäänyt käsitys, että tavallinen muovikin suodattaisi sen 100% UV-valosta, mutta saattaapi olla unta sellainen. Tähän UV-suojaavuuteen liittyy myös tietysti lasien tiiviys kasvoja vasten, mistä syystä lapsille ja naparetkeilijöille on sellaisia hevosilla nähtäviä läppiä niiden lasien sivuilla.

  Lähetetty 11:51, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 15. Jos haluaa käyttää ajolaseihin saman verran tai jopa enemmän € kuin pyöräänsä, löytyy muotimaailman kuningasmerkiltä, Louis Vuittonilta 4 Motion-urheilulasit, joissa voi urheilulaseille poikkeuksellisesti säätää melkeen mitä vaan ja linssitkin on luultavasti hartsia.
  Copypasteen tähän pätkän infosta: "You can adjust the nose pad, frame height, front inclination, temple curvature, and even the temples extend and shorten for a more active or casual fit."
  Tuntuis ainakin itelle hyvältä moiset kun ei mikään tähä mennessä oo istunu päähän täydellisesti niistä kymmenistä malleista mitä on tullu kokeiltua, mut on noi tiukan kalliit opiskelijalle ja perusduunarille.

  Jos joku tietää huokeempaa aurinkolasivalmistajaa jonka mallistosta löytyis yhtä hyvil ominaisuuksil varustetut, hit me up.

  Vois alkaa taas pyöräilee
  Lähetetty 12:20, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 16. Smurf
  Smurf
  Profiili

  kid_scientifik - 12:13, 21.5.2012  » 
  mojavet

  mojavet olis ollut sijoitus taannoin. 150 eurolla olis saanut kahdet pokat ja salkullisen linssejä!

  Edit: NÄÄ OLIS COWAT!

  Lähetetty 14:53, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 17. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  Käytännössä missä tahansa laseissa on "täysi" (=täysin riittävä) UV-suoja.

  Polarisoinnista on se etu, että näkee tuulilasista heijastuksen sijaan auton sisään, mutta tää saattaa vaatia pään kallistelua. Vastaavasti LCD-näytön lukeminen on joissakin asennoissa mahdotonta polarisoidut lasit päässä. Mulla on laseja polarisoituina ja ilman, eikä se mikään ehdottoman tarpeellinen ominaisuus ainakaan kaupungissa tunnu olevan.

  Parempien lasien kanssa huomaa kyllä, mistä on maksanut, mutta jos löytää hyvin itselle sopivat lasit halvalla, ei muuta kuin käyttämään.

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 15:01, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 18. ^Joo mutta se polarointi poistaa myös heijastumat esimerkikse vedestä ja lumihangesta jne. En sanonut että se varsinaisen "hyödyllinen" ominaisuus olisi ajon kannalta mutta suojaa omia silmiäsi.

  nina - 18:36, 23.4.2013  » 
  Satula keulii. Se tuntuu hyvältä vain mukulakivillä ajaessa.
  Lähetetty 15:06, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 19. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Todella hyviä pointteja, mutta...

  Eli kiinnostais kuulla ihan käyttökokemuksia erilaisista laseista mitä teillä on ajossa. Omat prioriteetit on:

  - suojaa kaikenlaisilta lentäviltä paskoilta
  - ei tarvitse sokaistua
  - pysyy päässä
  - ei ihan mojavetkaan

  Is possible?

  edit: hintahaarukka varmaan olis sellanen korkeintaan 150e, koska oon todennu että kaikenlaiset lasit tuppaa katoamaan tai menemään paskaksi n. viikossa siitä kun saan ne haltuuni.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 15:55, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 20. HIPSTER

  nina - 18:36, 23.4.2013  » 
  Satula keulii. Se tuntuu hyvältä vain mukulakivillä ajaessa.
  Lähetetty 16:21, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 21. MikeNAS
  MikeNAS
  Profiili

  Koko "pitkän" elämäni olen kulkenut, ja ajanut ilman (aurinko)laseja. Silmien siristely alkoi lopulta vituttamaan, ja hankin Adidaksen Evil Eye Pro:t. Ajomukavuus, ja näkyvyys on parantunut huomattavasti. Adduissa hyvänä bonuksena päästä hikoileville "hikinauha" lasien yläosassa, joka todellakin toimii.

  Lähetetty 16:22, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 22. maza- - 17:21, 21.5.2012  » 
  HIPSTER

  Ai ajolasit?

  Being a loser is such a drag
  Lähetetty 16:24, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 23. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  elämä ja ajoelämä.

  niin tai näin, niin:

  rehut jää kauppaan
  pikaruuat kassiin
  mojave-lasit silmille
  ja terassille passiin

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 16:27, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 24. Ite käyttänyt puolen vuoden verran nyt Oakleyn Holbrookkeja,parilla pidemmällä maantielenkillä Etelä-Afrikassa ollessa viihtyivät päässä ja muuten koko kevään/tulevan kesän Helsingin katuja ajellessa. Hintaa kertyi 114e Foorumin Optikko-Arvolalta ja hiton tyytyväinen ollut laseihin. Omaan päähän istuu pirun jämptisti, ei liikoja heilu ja linssien sävy(Warm Grey) sopivan tummentava, jättää kuitenkin hyvin kontrastit.

  EDIT: Ei ihan Mojavet, sori.

  Lähetetty 16:29, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 25. Crusty - 17:24, 21.5.2012  » 

  maza- - 17:21, 21.5.2012  » 
  HIPSTER

  Ai ajolasit?

  Eiku kuten jo kuvaus kerto niin hipsterilasit, omistan toki itse moiset. Toimii ajaessa myös hyvin on sen verran jämptit että pysyy kivasti pääs. Jos pidempään ajasin niin ehkä jotkut leveemmät ja semmoset jotka tulee lähemmäs kasvoja.

  nina - 18:36, 23.4.2013  » 
  Satula keulii. Se tuntuu hyvältä vain mukulakivillä ajaessa.
  Lähetetty 16:34, 21.5.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: