Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

On-One Inbred

(51 posts)
 • Started 10 years ago by simojoki
 • Latest reply from simojoki

 1. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Laitetaas näkösälle toinenkin varastosta löytyvä yksivaihteinen, eli maasturini On-One Inbred, raamissa slot in dropoutit ja kokoa 18". Muita speksejä, RS:n Reba 115 millisenä, kammet Truvativin Stylo 1.1 sinkulaversiot, jarrut Hopen Mono Minit, putkissa Rallinaaman Deusta ja Thomsonia, ja ankkurina vielä vanhat jyhkykiekot streetti-rymistely ajoilta. Välitys perinteinen 32:16, ja painoa kuvan kunnossa ~11,5kg. Kiekot uusimalla kilo painosta pois. Sivu foto

  Lähetetty 17:34, 15.5.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 2. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Hiano. Jos mulla olis maasturi, niin se ois tommonen, mutta jäykällä keulalla.

  Lähetetty 17:44, 15.5.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 3. Hyvän näköinen peli, jopa nousukahvat sopii. Eiköhän 26" maasturissa joustokeula ole ihan paikallaan.

  Lähetetty 8:23, 16.5.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 4. jarkko
  jarkko
  Profiili

  Tyylikäs, hyvä väri. Herää himo maastoajoon kun näkee tällaisia kuvia, mutta se fiilis yleensä katoaa nopeasti kun kaivan oman maastojyräni naftaliinista.

  Lähetetty 8:29, 16.5.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 5. Kaivetaas tätä kun maastopyörä alkoi kiinnostaa. Millainen tuo On Onen runko on laadultaan? Se on niin epäilyttävän halpa että ei voi uskoa. Kannattaako tuollasen päälle kasata sellaista + tonnin joustohaarukka kokonaisuutta?

  Muita vaihtoehtoja taitaa olla Surlyn 1x1 ja Orangen P7 ainakin. Niissä hintaa yli tuplasti.

  Lähetetty 14:30, 23.7.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 6. Jani S
  Jani S
  Profiili

  No, itse en kyllä keksi miten tuollanen teräsraami voisi olla laadukkaampi. Tosin joillekin tärkeät "Reynolds tubing" jne tarrat puuttuu putkista, mutta rungot on suoria ja saumat hyvät näköisiä. Ennen kaikkea rungot on todella toimivia. :)
  Heidän käyttämästä customi putkesta löytyy tarinaa täältä. Tuskin tuo muuten olisi niin suosittu käyttöpeli jos noi olisi jotenkin susia.

  Lähetetty 15:07, 23.7.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 7. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Wau. Täytyypä laittaa tuollainen harkintaan. :)

  Lähetetty 9:09, 24.7.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 8. Gopla
  Gopla
  Profiili

  Mulla on ylimääräiseksi jäänyt 18" slot dropout Inbred runko, neitseellinen eli uusi ja tehtaan suojissa. 150 eur Helsingistä noudettuna.

  Lähetetty 22:25, 24.7.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 9. ^
  Voisin olla kiinnostunut ostamaan pois. Pistän PM.

  Lähetetty 23:11, 24.7.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 10. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Inbred sai tänään allensa uudet kiekot. Tilasin nubuk-wheelsiltä perus dt4.2/sapim race/xt775 kiekkosetin huikeaan 139€ hintaan :) Vaikuttaavat varsin asiallisilta, ja mukaan otin vielä uudet xt centerlock laikat. Kun noi syrjäytti vanhat jyhkykiekot, painoa lähti aika tasan kilo pois, joten tämä huitelee nyt jossain 10,6 - 10,7kg:n paikkeilla. Alkaa olemaan "valmis" :)

  Lähetetty 17:55, 10.9.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 11. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Foto "valmiina".

  Lähetetty 15:28, 22.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 12. Pelottavaa, mulle kasautuu aika lailla identtinen paketti seuraavan kuukauden aikana. Osia on jo nurkat täynnä, mutta kiekot ja voimansiirto puuttuu. Oli haaveena päästä 16" rungolla alle kymmenen kilon, mutta kun nyt punnitsin kotona olevia osia niin päädyn samaan kuin Simojokikin.

  Laitetaanko nuo levyjarrun letkut muuten runkoon kiinni ihan normaaleilla nippusiteillä vai onko siihen olemassa joku hienompi systeemi?

  Lähetetty 15:56, 22.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Meinasinkin jo kysellä tuolla sukkisfoorumin puolella, jotta miten sulla rojekti etenee?

  Saishan tuosta meikän pyörästä heleposti painoa pois jos haluis. Sisurit on jonku 160g/kpl, noi Nobby Nicit vois vaihtaa joihinki Contin supersoniceihin lähtis pari satkua, satulasta saap sata rammaa, polkimista taas yhen satkun, reilu viisvuotta vanhoista Hopen jarruista sais jonkun parisataa rammaa jos vaihtas uusiin Pro malleihin... jne... :)

  Mulla on letkut ihan nipareilla kiinni, mutta saa kai noihin jotain klipsujakin.

  Lähetetty 16:17, 22.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Katkoo puolet pinnoista, niin johan kepenee. Poraa samalla satulatolpan, stemmin ja stongan täyteen reikiä.

  ...ei vaan. hieno pyörä.

  Lähetetty 16:23, 22.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Hep. Tää on lähinnä keränny vain kilometrejä, Tahkokin tuli kesällä kierrettyä. Rengasosastolle on vaihtunu 2,25" leveet Maxxisen Ardentit ja nousareiden ja suoran kepin tilalle on tullu matala riseri - Rallinaaman Evolve XC.

  Lähetetty 18:15, 27.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. User has not uploaded an avatar
  Weasel
  Profiili

  Jätkä on käyny puntilla ja kangistunut, ku on pitäny riseri laittaa. :D

  Lähetetty 8:27, 28.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Totta.
  Mut yllättävän paljon muuttu taas pyörän luonne tangon vaihdolla ja tällä kertaa jopa ihan haluttuun suuntaan :)
  Ardentit rullaa kyllä aika mainiosti! Mävössä noi menee luonnollisesti vähän sladissa, mut menkööt.
  Siinäpä nyt setuppi myös Kajaaniin, Vimpelinvaaralle SSSM häpeninkiin.

  Lähetetty 10:02, 28.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. Khassera
  Khassera
  Profiili

  Nostan tätä thrediä ihan kun ihastuin itsekin tohon inbrediin.

  On-Onessa on näköjään slot-dropouteilla tommonen frameset + finishing kit johon tulee satulaa ja tolppaa ja tankoa messiin alta 400e, kuulostais hyvältä diililtä näin äkisti ajateltuna.

  Kauhea henkinen kiista pompinon ja inbredin välillä, mutta ehkä kallistuu tohon MTB osastoon ihan oulun mukulakivikatujen takia. Fucking mukulakivikadut.

  Pysähdy ja hengitä.
  Lähetetty 21:27, 2.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 19. Jani S
  Jani S
  Profiili

  hyvinhä toi uusikatu menee maantienakeillaki, mut ei muuta ku lisää vaan inbredejä ouluun, kyllä niitä tänne mahtuu.

  Lähetetty 21:56, 2.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 20. mikko.k
  mikko.k
  Profiili

  Itse tilasin tovi sitten 456 ja aluks meinasin myös tota finishing kittii. Sillon siihen ois saanu viel Thomson Elite tolpan kolmella kympilla ja rokkarin keuloja mukavalla alennuksella. Nythän noi kaikki keulat taitaa olla alessa. Lopulta päädyin tilaamaan rungon, keulan, tangon ja ohjainlaakerin heiltä, ei saanu oikeen väristä keulaa ilman kikkailuja siihen settiin mukaan. Sama hinta suunnilleen tuli sit lopulta kun tilas avaruudettimia, stemmin, tolpan ja satulan muualta. Jos ne osat passaa mitkä tuossa viimeistely paketissa on niin mikäs siinä mut omalla kohdalla piti taas nirsoilla ja hankkii just eikä melkein osat.

  Vauhti korjaa virheet, ilmassa ruumis lepää. m:colnago, mountain goat
  Lähetetty 23:26, 2.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 21. Khassera
  Khassera
  Profiili

  Jos haluais nyt inbredsinkulan mahdollisimman edullisesti, niin miten kannattais semmonen lähteä rakentaan? Olisko tuo rolling chassis järkevin panostus?

  Oon nyt tän ja eilisen illan varmaan tehokkaat 10h puntaroinu nuiden välillä, kun oon jo pompinon lyöny ostoskoriin melkeen 100% varmana että ostan sen, mutta lopulta sitten jäin valkkaan että josko pistäis vähän enemmän fyrkkaa ja ostais ton inbredin.

  Ois mahtavaa jos joku kehtais vilkasta järkevimmän ratkaisun, tulisko halvimmaksi ostaa frame+finishing kit ja ostaa suomesta (tai tilata lisäksi on-onelta) kiekot, kammet sun muut, vai oisko tuo rolling chassis halvempi. Vai pelkkä runko?

  Tuntuu ihan epätoivoselta alkaa valkkaan tuolta mitään kun kiva sitten jos sattuu tilaamaan jonku joka ei sovi yksivaihteiseksi sitten tekemälläkään. Tuo slotted dropout -versio ilmeisesti on kuitenkin parempi siihen tarkoitukseen?

  Oli tuolla jollain se 1st generation inbredkin sinkulana, ja ilmeisesti tykänny rullata. Pelottaa vaan lähteä tilaamaan jos sitten ei osaakkaan tuunailla siitä mieleistä :/ No, ei se auta kuin opetella sitten :D

  Pysähdy ja hengitä.
  Lähetetty 0:40, 3.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. mikko.k
  mikko.k
  Profiili

  Kiekkojen ja joustokeulan kanssa tämä maksaa 493,17. Ilman kiekkoja ja jäykällä keulalla maksais 370,79. En tiedä onko toi kiekollinen mtb versio vaaka vai pystydropeilla. Joustava keula, kiekot ja kumit 120 eurolla ei ole kovin paha koska toi keulakin oikeella hinnalla maksaa reilu 300 tuolta on-onelta. Jos haluut jäykkiksen niin tilaat vaan tuolta lisäks sellasen keulan ja mä ostan ton rokkarin sulta pois tai vaihdan sen XTRrän v-jarru takanapaan, vaikka tuskin tuossa rungossa on paikkoja v-jarrutapeille. Sit viikon veinailu ja runko on suomessa. Seuraavaks loput palikat kiinni ja sul on fillari. Jos se pyörä tulee pystydropeilla tarttet ketjunkiristimen, rumemman näkönenhän se on mut käytännön erot eivät ole kovin suuret, vai onko? Enemmän rikkoutuvia osia.

  Vauhti korjaa virheet, ilmassa ruumis lepää. m:colnago, mountain goat
  Lähetetty 1:20, 3.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 23. Khassera
  Khassera
  Profiili

  Kuulostaa ihan järkevältä tuo rolling chassis. Se vaan ei ole slotted. En tiedä sitten miten iso homma tuo ketjunkiristin on, siitäkin oon koittanu lueskella, ja monet tuntuu valittelevan että se syö rullaamista. En usko että se ero niin mieletön on, mutta jos sen voi välttää niin hajottaako ostaa ja tietää että sen ois voinu välttää? Emt, tuo on kuitenki puoleen hintaan tuo chassis, joten verrattuna tohon slotted framesettiin tuo on ihan mielettömästi halvempi. Ja tärkeämpi itelle on ehottomasti se sinkulointimahis kuin se keulan laatu, vaikka varmasti sitäkin tulen jälkeenpäin katumaan. Vähemmän kuitenkin mitä että jos tilaa väärän rungon.

  Ihan järkkyä arpomista. Pahoittelen! Eiköhän tässä ennen kesää jonkunäkönen inbredi ole alla. Tuo pomppis taitaa jäädä hyllyyn ihan sen takia että inbred nyt vaan on paljon monipuolisempi pyörä.

  Pysähdy ja hengitä.
  Lähetetty 11:29, 3.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 24. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Ota vaikka alkuun koppi tuosta sigustasi.

  Sitten: Skannaat sen käyttötarkoituksen - ja ne käyttötarkoitukset - vielä kerran:

  a) millaiseen käyttöön pyörä (ensisijaisesti) tulee (minkä pituisia matkoja, millaisilla alustoilla);
  b) haluatko ajaa samalla (rungolla) ympäri vuoden;
  c) haluatko kiinteän vai vaihteellisen voimansiirron, ja edellisen vaihtoehdon osalta vielä mahdollisuuden ajaa fiksinä, entä haluatko täysjäykän vai (ainakin osittain) joustavan rungon;
  d) paljonko haluat pyörään panostaa.

  Sitten: painottelet noita eri tekijöitä: maastoajo + ympärivuotinen käyttö suhteessa nopeuteen maantiellä kesäkeleillä; pääsy vaikeampiinkin paikkoihin maastossa suhteessa huolettomampaan ajoon sekä helppohoitoisuuteen ym.

  Eli: Pohdi käyttötarkoituksiisi sopivinta kokonaisuutta, lähtien liikkeelle ihan perusasioista. Homma on imo ohuesti solmussa, jos kelailet maasturia mukulakivien takia.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 12:43, 3.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 25. Kare_Eskola
  Kare_Eskola
  Profiili

  Slot dropout ei ole oikotie onneen. Vaihteellisena se hieman hankaloittaa kiekon vaihtoa, eikä vaihtajan korvake ole vaihdettavissa. Levyjarrun säädössä on omat niksinsä.

  Mutta kyllä se silti kannattaa, mullakin maasturi on ollut talvisinkulana, ja kesällä vaihteet takaisin.

  Sen varmaan pidät myös mielessä että ketjunkiristimellä saa ok sinkulan mutta ei mitenkään fiksiä.

  Korson Kaiku / Hi5bikes.fi / http://vapaaratas.blogspot.fi

  "Cyclocrossin eräs etu on ettei se kestä kauan." - Eugène Christophe.
  Lähetetty 14:41, 3.1.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

Search with Google: