Käyttötestissä uutta Formal Fridayltä

tnts @ 11:03, 3. 12. 2016

Muistatte varmaan keväältä, kun kirjoittelin käyttökokemuksia Suomalaisen Formal Fridayn merinovillaisesta t-paidasta. Nyt merkiltä on tullut uutta mallistoa ulos ja sain koeajoon keleihin sopivan Henson Merino Tech Jacketin. Kyseessä on ulkomateriaaliltaan merinovillainen tyylikäs vapaa-ajan takki, jota ei sinänsä ole pyöräilyyn suunniteltu, joten aloitin testin varsin varautuneesti. Lue rapsa loppuun ja poimi alennuskoodi talteen ja käy shoppailemassa.

Kankaan näppituntuntuma on mukava ja se ei tunnu mitenkään paksulta tai raskaalta, muttei se myöskään mitenkään lepattele. Ulkokangas on sisäpinnastaan kalvotettu, joten se pitää mukavasti sadetta eikä tuulikaan pääse läpi. Saitti sanoo vertailuluvuiksi seuraavaa:

Water penetration resistance ≥ 7500 mm
Air penetration resistance ≤ 5 mm/sec
Breathability ≥ 500 g/m2/24h

Käytin takkia pääasiallisesti 7 kilsan työmatkoillani, jossa ehtii jo lämpiämään ihan hyvin, mutta hengittävyys toimi erinomaisesti, vaikkei takissa mitään hengitysventtiileitä tai -aukkoja olekaan. Kunnon kaatosadetta en saanut, mutta niissä muutamissa tihkuissa, joissa ajelin, ei vesi tullut läpi kertaakaan. Takin vuori on polyesteriä ja antaa myöskin takille ulkokankaan tavoin huolitellun ilmeen. Kyseessä on siis vallan hyvin arkikäyttöön soveltuva vaate materiaaliensa puolesta.

Leikkaukseltaan taki on erittäin anorakkimainen ja kuulemma alkuperäisessä protossa vetoketju olikin ollut puoleen väliin, mutta parempi se on näin täyspitkällä. Puettavuus ja riisuttavuus on avain eri luokkaa kuin pään yli vedettävissä anorakeissa. Selästään takki on hieman pidennetty, joka tietenkin on pyöräilijän mieleen, kun ajoasennossa alaselkä ei pääse paljastumaan.

Helma on kiristettävissä etuosastaan laidoilla olevilla kuminauhoilla, joissa on tyylikkäät lukitusmekanismit.

Takin huppu tuntui aluksi lörpöltä lipareelta ja teknisiin kuoritakkeihin tottuneelle minkäänlaisten kiristysten puuttuminen oli outoa, mutta myöhemmin en ole käytössä kaivannut kiristyksiä ja huppu kulkee mukana luontevasti. Kerran olen sen vetänyt kovassa tuulessa ja sateen vihmoessa päähän, kun ajelin ilman kypärää ja vallan hyvin se antoi suojaa ja lämpöä ilman kiristyksiäkin.

Toinen epäilyttävä ratkaisu takissa oli hihat, joissa on kiristyksenä kaksi metallista nepparia ja käytössä pelot kävivätkin toteen ja ranteet paljastuivat ajoasennossa. Ratkaisuksi löytyi paidan hihojen vetäminen selkeästi takin hihoista ulos, jottei kyynärvarret jäätyisi pikkupakkasessa.

Kaiken kaikkiaan takki on lunastanut paikkansa arkikäytössä, eikä esimerkiksi asiakkaalla käydessä ole ollut olo, että menisi millään tapaa treenikamoissa hoitamaan työhommia. Eikä tarvitse selitellä, että “kyllä tulin pyörällä vaikka onkin syksytalvi”. Silti jos tähän pyöräilijälle tehtäisiin tuotekehitystä, niin hihansuut miettisin uusiksi ja huppuun voisi laittaa kiristyksen reunaan.

Takin alla olen käyttänyt paljon Formal Fridayn merinoista collegea eli Hunter Merino Sweateria, josta kirjoittelen myöhemmin lisää, mutta sen voin jo kertoa, että kaikessa pehmeydessään materiaali on IHANA ja malli mukava.

Ja tästä innostuneena lukioiolle räpsähtää koodilla 1VAIHD3 kaikista tuotteista -15% jouluaattoon asti. >>> verkkokauppaan

Tuotteita voi ostaa myös Formal Fridayn ja muutaman muun merkin Keskuskadun pop-upista ja sama koodi pätee.Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.