Pyöräilylippikset

Velobia @ 23:44, 20. 6. 2016

Tuo lasten lippiksen näköinen tuote, jota näkee monella päässä, joko sellaisenaan tai kypärän alla, on kokenut tietynlaisen renessanssin.
Tietysti ammattikilpapyöräilijät käyttivät lakkia varjostamaan tai pitämään vesisadetta valumasta häiritsevästi silmiin, mutta vasta viimeisimpinä vuosina on “rahvas” ottanut tuon arkikäyttöön.

Monet kysyvät, että miksi lippis on sen näköinen kuin se on ja miksi sitä kukakin käyttää. Sen lisäksi, että se on tietyllä tavalla polkupyöräilijän merkki, on se leikkaukseltaan sellainen että se mahtuu kypärän alle ja lippa sen verran reipas että sillä on silmiä suojaavia ominaisuuksia ja jos/kun lippa tulee näkökenttään esim. ajaessa alaotteelta voi lipan liipasta pystyyn, jolloin näkyvyyttä taas piisaa.

Näppärä tuote.

Aikaisemmin lakkeja oli melkolailla vain tiimivärityksinä tai pyörämerkkien nimellä, jolloin on vain kohtuullista on että ajaa kyseisen merkkisellä pyörällä kuin lippiksessä lukee.

Nykyään ainakin “oman kuplan” tapahtumista teetetään lippis, joka ilmaisee sitä käytettäessä, että “oli siellä”, myöskin oman jengin tai kaupungin yhteisöt saattavat tehdä lippiksen omilla grafiikoillaan, jolloin hatun käyttäjä singnaleeraa, että joko kuuluu siihen jengiin tai kannattaa sitä.

Nykyään lakkeja on todella paljon erilaisia, leikkauksia piisaa joka lähtöön, samoin kuin materiaaleja, joten jokaiselle päälle löytyy varmasti sopiva.
Ja jos kaupallisesti ei löydy sopivaa, internet tietää mistä löytyy erilaisia leikkauksia TSI-ihmiselle

Yksittäisenä pyöräilytuotteena pyöräilylippis eli lastenlippis on todella upea ja käytännöllinen tuote. Selaile lippiksen päälle vielä sopiva kypärä Velobian sivuiltaLeave a Comment

You must be logged in to post a comment.