Testissä Formal Fridayn merino-t-paita

tnts @ 21:45, 22. 5. 2016

Foorumilla on ollut pitkään puhetta laadukkaista merinovillaisista t-paidoista ja etenkin niiden puutteesta. Jossain vaiheessa puheisiin nousi suomalainen Formal Friday, joka tekee simppeliä ja tyylikästä miesten vaatetta laadukkaista materiaaleista – erityisesti merinovillasta. Itse sain heidän Jean Merino T-Shirtin käyttötestiin ja samalla pidettiin mukava jutustelu merkin historiasta heidän show roomillaan Ruoholahdessa. Kesän ajan merkillä on vielä pop-up-kauppa Keskuskatu 5:ssä, jonne pääsee sovittelemaan ja hypistelemään tuotteita, jos verkkokauppa ei riitä.

Ensituntuma paitaan oli miellyttävä ja sen keveys ja laadukkaan oloinen viimeistely vakuutti. Kangas ei ollut mitenkään läpikuultavaa ja hihojen leikkaus ja saumat välttivät monesti tämmöisille ominaisen aluspaitalookin. XL koko oli itselle täysin passeli fitti ja pituus/leveyssuhde oli juuri optimaalinen. Eli ei mikään teltta eikä mekko/paituli. Vähän kangas kutitteli omaa villaa selässä, mut se on aika normaalia itselle.

Ensimmäinen koitos paidalle oli viikon reissu Toscanaan, jonne halusin ajoonkin paidan, joka päällä olisi muka imailla pitsaa ja viiniä normaalien ihmisten keskuudessa näyttämättä sen kummemmin pyöräilijältä. Paita oli päällä kaiket päivät ja en huuhdellutkaan sitä kertaakaan, eikä tarvetta ilmennytkään. Hikeä pukkasi nousuissa, mut kuivaus tuli sitten laskuissa. Tuntui, että merinopaita kuivui selkeästi nopeammin, mitä puuvillainen olisi kestänyt. Lisäksi sen tuntuma hikisenä oli silti mukava. Lämpimyyden suhteen paita oli koko ajan sopiva, eli ei kylmä eikä kuuma. Välillä hihat vähän nousivat ylös huomaamattomasti, mut muuten ei mitään rullautumista ilmennyt.

Iltaisinkin itse asiassa mielummin käytin tätä paitaa kuin käppäilypaidaksi mukaan ottamiani puuvillaisia, koska oli tää vaan niin mukava päällä ja pyöräilyn vaikutus ei tuntunut missään aisteissa.

Italian reissun jälkeen pesin paidan 40°C:ssä ja siihen tuli semmoista vaakasuuntaista ryppyä kauttaaltaan, mutta koko ei muuttunut mitenkään. Sitten käytin paitaa viikon putkeen työmatkapyöräilyssä ja päälle vielä Reitti 2000 maastopyörillä ja Nuuksiossa yöpyen. Taas täydelliset käyttökokemukset!

69 € ei ole halpa hinta, mutta ainakin ensimmäisen parin viikon käytön jälkeen voin sanoa, että tämä paita olisi valintani ehdottomasti, jos pitäisi valita vain yksi t-paita mukaan esimerkiksi reissuun. Kestävyydestä en tietenkään vielä voi muuta sanoa kuin että tässä vaiheessa ei mitään reikiä ole, eikä langanpätkät roiku saumoista. Suosittelen ehdottomasti vähintään tutustumaan tähän paitaan ja muihinkin Formal Fridayn tuotteisiin. Sukat, bokserit ja kauluspaidat ainakin tuntuivat todella mukavilta arkikäyttöön.
One Response to “Testissä Formal Fridayn merino-t-paita”

  1. Yksivaihde » Käyttötestissä uutta Formal Fridayltä Says:

    [...] varmaan keväältä, kun kirjoittelin käyttökokemuksia Suomalaisen Formal Fridayn merinovillaisesta t-paidasta. Nyt merkiltä on tullut uutta mallistoa ulos ja sain koeajoon keleihin sopivan Henson Merino Tech [...]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.