Cetma-etuteline

Velobia @ 13:12, 12. 3. 2016

Telineitä ja tarakoita on maailma väärällään.
Erikokoisina ja eri käyttötarkoituksiin.
Cetma on suunnattu selkeästi tavaran kuljetukseen.

Useampi vuosi sitten, polkupyörälähettinä, huomasimme että lähetysten koko selkeästi suureni, mutta selän kantokyky ei.
Jotain piti keksiä.
Lähettien MM-kisoissa Torontossa 2008 näin livenä jo kuvista ihastellut Cetmat ja välittömästi halusin sellaisen itselleni.

Montaa kuukautta ei kulunut kun Cetma 5rail oli seilaamassa Amerikasta minulle.

Telinehän ei varsinaisesti ole mikään kauniiksi määritelty design-esine, vaan uhkuu ja puhkuu työkalua ja huutelee että sen päälle tulee asettaa asioita.
Sanoin jo silloin ja sanon sen uudestaan, Cetma antoi uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja isojen ja mahdollisesti hankalien asioiden kuljetukseen.

Ilman Cetmaa olisin luultavasti “eläköitynyt” aikaisemmin.

Kyydissä on ollut mappien ja sen sellaisten laatikoiden lisäksi pieni astianpesukone, meikkipakkeja, säkillinen kuvausvaatteita, erilaisia juomia jne.
Kestävyyttä siis piisaa: 30 kg on suurin piirtein järkevä maksimikantavuus, sen jälkeen ohjaus on mahdoton.

Normi 5rail tulee kiinni tankoon ja tellingin jalat etunavan akseleihin.
Half Rack on enemmän retkimäisempi ja siinä ei ole laisinkaan pystyssä olevaa tukea, kiinnitys on pelkästään haarukassa ja navan akselissa.

5railia olen kevyessä retkikäytössä myös käyttänyt ja mielestäni toimii siinäkin ihan kivasti, ohjaus ei mielestäni muutu kovin raskaaksi eikä rasita käsiä. Tosin omalta kohdaltani pitää muistuttaa, että useamman vuoden Cetmalla työkseni ajoin ja tottumusta on päässyt karttumaan.
Eräs silloinen kollegani ajoi viikon verran telineen kanssa eikä tykännyt, koska hidasti ohjausta. Toisilla pienikin lasti edessä aiheuttaa jännitystä ajoon.
Mielipide- ja tottumiskysymyksiä siis.

Miksi lasti eteen eikä taakse, jossa se ei aiheuta ohjaukseen muutoksia?

Koska edellinen työni polkupyörälähettinä, halusin että ainoa asia mikä on selkäni takana on reppu: kuljetettavat asiat ovat turvassa ja suljetussa tilassa repun sisällä sekä haluan olla kontrollissa ja nähdä mitä lastille tapahtuu. Siksi pidän hyvänä että asiat ovat edessäni hallittavissa jos jotain poikkeavaa tapahtuu.
Myöskään ei voi väheksyä etutelineen tyylikkyyttä verrattuna tarakoihin.

Teline on kallis, mutta se on tehty pikkupajan käsityönä ja laatu vastaa hintaa. Jälleenmyyntiarvo telineissa on melko vakaa jos teline jääkin käyttämättä syystä tai toisesta.

Ainoan miinuksen antaisin nykyisistä kiinnityksistä tankoon. Teline tulee niillä mielestäni liian lähelle tankoa ja jos telineellä oleva asia on leveä saattaa rystyset ottaa kiinni, mutta Cetma on varautunut tähän ja tarjoaa “vanhan mallisia” kiinnityksiä 20 taalalla. Tosin vanhat L-malliset kiinnikkeet ei passaa oikein ylikokoiseen tankoon.

Cetman löydät Velobian valikoimasta. Vaihtoehtona voit tutusta myös Pelago Commuter Rackiin.
2 Responses to “Cetma-etuteline”

  1. LaneKagay Says:

    My Finnish translation isn’t complete, but I’m pretty sure this article is complimentary to CETMA. Thank you!

  2. Velobia Says:

    No probs Lane.
    Our pleasure.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.